UBODEN NOŽEM U GRUDI: Bivši fudbaler Željezničara, Čelika i Slobode povređen kada je smirivao tuču
Foto: PS

Brutalno napadnut

UBODEN NOŽEM U GRUDI: Bivši fudbaler Željezničara, Čelika i Slobode povređen kada je smirivao tuču

Fudbal -
Elmir Kuduzović (30), fudbaler Radničkog iz Lukavca, koji je u karijeri nosio dresove Željezničara, Čelika i Slobode, zbrinut je u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla nakon što je oko ponoći dobio udarac nožem u predelu grudnog koša.

Napad se dogodio kada su se sukobili Kuduzović i mladić inicijala J. K. (28) iz Devetaka. Napadu na fudbalera, kako pričaju očevici, prethodilo je neprimereno ponašanje trojice mladića, koji su počeli praviti probleme u kafani.

Osoblje lokala zamolilo ih je da izađu napolje, a oni su potom polupali stakla na parkiranom automobilu jer su mislili da je vozilo vlasništvo gazde kafane u kojoj se sve dešavalo.

Međutim, njihov pohod nije okončan na tome. Krenuli su ka obližnjem kafiću gde su, takođe, pravili incidente. Fudbaler Kuduzović je navodno, pokušao smiriti situaciju, ali je uboden nožem u grudni koš.

Povređenom fudbaleru Radničkog pomoć je ukazana u Hitnoj pomoći u Lukavcu, a potom je sanitetskim vozilom hitno prevezen na UKC Tuzla, gde je i operiran.

Kuduzović je smešten na Klinici za hirurgiju UKC-a Tuzla, da samostalno diše te da je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja.

Uhapšeni J. K. je predat u nadležnost Tužilaštva.

Kurir sport / Dnevni avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track