Real vratio titulu u Madrid

Real vratio titulu u Madrid

Fudbal -
"Kraljevskom" klubu to je prva titula šampiona Španije posle 2008. godine, čime je prekinuta dominacija ljutog rivala sa stadiona Nou Kamp

BILBAO - Fudbaleri madridskog Reala postali su u sredu veče prvaci Španije, pošto su u Bilbau savladali domaći Atletik sa 3:0 i dva kola pre kraja Primere sačuvali sedam bodova prednosti u odnosu na Barselonu.

"Kraljevskom" klubu to je prva titula šampiona Španije posle 2008. godine, čime je prekinuta dominacija ljutog rivala sa stadiona Nou Kamp.

Madriđani su osvojili svoj 32. trofej u Primeri i donekle se iskupili za neuspeh u Ligi šampiona, a ovo je prvi šampionski pehar u Španiji za Žozea Murinja.

Meč je počeo loše za goste, pošto je golman Atletika Gorka Iraizoz u 14. minutu odbranio penal Kristijanu Ronaldu. Portugalac ni prošle nedelje nije bio precizan u penal seriji protiv Bajerna u polufinalu Lige šampiona.

Ipak, Madriđani su veoma brzo postavili stvari na pravo mesto, jer je u 16. minutu Gonzalo Iguain doveo Real u vođstvo, a prednost je duplirao Mesut Ozil.

Ronaldo se za promašeni penal iskupio u 51. minutu, kada je povisio na 3:0 i postigao svoj 44. prvenstveni pogodak ove sezone.

Bilbao je od 72. minuta imao igrača manje, jer je drugi žuti karton zaradio Havi Martinez zbog igranja rukom.

Važnu pobedu u borbi za Ligu šampiona ostvarila je Valensija koja je kod kuće deklasirala Osasunu sa 4:0, a napadač gostiju Dejan Lekić zaradio je crveni karton u završnici prvog poluvremena.

Rezultati i strelci u 36. kolu:

Atletiko Madrid - Real Sosijedad 1:1 (Gabi 54 - Vela 90)

Barselona - Malaga 4:1 (Pujol 13, Mesi 35, 59. penal, 65 - Rondon 26)

Sevilja - Betis 1:2 (Negredo 5 - Ečebarija 43, Ečebarija 90+2) Majorka - Real Valjekano 1:0 (Kastro 62)

Saragosa - Levante 1:0 (Garsija 10)

Atletik Bilbao - Real Madrid 0:3 (Iguain 16, Ozil 20, Ronaldo 50)

Valensija - Osasuna 4:0 (Aduriz 77, 87, Jonas 83, 88)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track