Njukasl utišao Stamford Bridž, ubedljivi Totenhem

Njukasl utišao Stamford Bridž, ubedljivi Totenhem

Fudbal -
Junak pobede koja je Njukasl u potpunosti vratila na pravi kurs u borbi za plasman u Ligu šampiona, bio je dvostruki strelac Papis Sise

LONDON - Fudbaleri Njukasla iznenadili su ekipu Čelsija i u Londonu slavili sa 2:0 u meču 36. kola Premijer lige, dok je Totenhem bio ubedljiv (4:1) na gostovanju Boltonu.

Junak pobede koja je Njukasl u potpunosti vratila na pravi kurs u borbi za plasman u Ligu šampiona, bio je dvostruki strelac Papis Sise.

Senegalski internacionalac je mrežu "plavaca" pogodio u 19. i u četvrtom minutu sudijske nadoknade i još jednom potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi.

Čelsi je delovao kao potpuno drugačija ekipa od one koja je nedavno eliminisala Barselonu u polufinalu Lige šampiona, a u tim "plavaca" posle suspenzije vratio se srpski fudbaler Branislav Ivanović.

Ekipa Totenhema je pobedom u Boltonu dodatno zakomplikovala život domaćem timu koji se grčevito bori za opstanak.

Pre početka utakmice gledaoci su ovacijama pozdravili igrača Boltona Fabrisa Muambu, koji je u martu na kup meču rivala doživeo srčani udar i kolabirao.

Bolton se dobro držao u prvom delu utakmice, ali je Totenhem golovima Luke Modrića, Rafaela van der Varta i raspoloženog Emanuela Adebajora došao do zaslužene pobede.

Rezultati i strelci:

Čelsi - Njukasl 0:2 (Sise 19, 90+4)

Bolton - Totenhem 1:4 (Reo-Kuker 51 - Modrić 37, Van der Vart 60, Adebajor 62, 69)

U utorak:

Luverpul - Fulam 0:1 (Škrtel 5. autogol)

Stouk - Everton 1:1 (Džerom 69 - Krauč 45. autogol)

Tabela: Mančester Siti 83 boda, Mančester Junajted 83, Arsenal 66, Totenhem 65, Njukasl 65, Čelsi 61, Everton 52, Liverpul 49, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track