BLOG UŽIVO: Evroliga kaznila Crvenu zvezdu sa 8.000 evra
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Evroliga kaznila Crvenu zvezdu sa 8.000 evra

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:02 - Šelvi potpisao ugovor na pet i po godina sa NjukaslomDosadašnji fudbaler Svonsija Džondžo Šelvi potpisao je danas ugovor na pet i po godina sa Njukaslom. "Vozio sam cele noći, tako da su ovo bila nezgodna 24 sata, ali vredelo je doći i igrati za ovaj veliki klub", rekao je Šelvi za sajt Njukasla. Njukasl nije naveo finansijske detalje ugovora, a britanski mediji spekulišu da je klub morao da plati 12 miliona funti za 23-godišnjeg fudbalera sredine terena. Šelvi je drugo pojačanje Njukasla u januarskom prelaznom roku, pošto je dosadašnji fudbaler Bordoa Anri Seve juče potpisao ugovor na pet i po godina. Šelvi, koji je do sada odigrao šest utakmica za Englesku, je iz Liverpula došao u Svonsi 2013. godine, a za velški klub odigrao je 79 prvenstvenih utakmica i postigao 10 golova. Ove sezone odigrao je 14 utakmica u Premijer ligi, a od oktobra u samo tri je bio starter. On će se u Njukaslu, kao što je to bilo i u Svonsiju, boriti za opstanak u Premijer ligi. Posle 20. kola Njukasl je u zoni ispadanja, na 18. mestu na tabeli sa 17 bodova, a Svonsi zauzima 17. mesto i ima 19 bodova, a dva boda ga dele od opasne zone.

20:30 - Derbi dana završen bez pobednika, remi Crne Gore i ŠpanijeVaterpolisti Crne Gore i Španije odigrali su večeras u Beogradu nerešeno 8:8 (3:3, 1:2, 2:2, 2:1), u utakmici drugog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu. Mladjan Janović i Aleksandar Ivović postigli su po dva gola za Crnu Goru, a po gol su dodali Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Aleksandar Radović i Nikola Vukčević. U ekipi Španije najefikasniji je bio Alberto Espanjol sa tri gola, po dva su postigli Giljermo Molina Rios i Blaj Maljarah a jedan gol Francisko Fernandes. Crna Gora je tokom cele utakmice bila u zaostatku, a minut i po pre kraja gubila je i sa dva gola razlike 8:6. Medjutim, na veliko oduševljenje publike u Beogradskoj areni, Crna Gora je stigla do boda golom Vukčevića četiri sekunde pre kraja utakmice. U drugoj utakmici u Grupi A Holandija je pobedila Slovačku sa 6:5 (2:1, 2:1, 0:1, 2:2) i ostvarila prvu pobedu na turniru. Slovačka je pretrpela oba poraza. Najefikasniji u ekipi Holandije bio je Joran Froenfelder sa tri gola, dok je u Slovačkoj takodje sa tri gola najefikasniji bio Lukas Zeman. Španija i Crna Gora na prvom i drugom mestu na tabeli u Grupi A imaju po četiri boda, Holandija ima tri a Slovačka je bez bodova. U trećem kolu u četvrtak od 17.15 igraće Španija - Holandija, a od 18.45 Crna Gora - Slovačka. U Grupi B Hrvatska je do prve pobede na turniru došla protiv Francuske rezultatom 20:5 (7:0, 1:1, 8:2, 4:2). Hrvatsku je do pobede predvodio Maro Joković sa četiri gola, a Antonio Perković i Sandro Sukno dodali su po tri gola. U ekipi Francuske Aleksander Kamarasa bio je najefikasniji sa dva gola. Posle dva kola Hrvatska i Francuska imaju po tri boda, koliko ima i aktuelni prvak Evrope Srbija, ali i utakmicu manje. Malta je bez bodova u dva kola. U drugoj utakmici u Grupi B Srbija večeras igra protiv Malte. Utakmice trećeg kola igraće se u četvrtak, Srbija će od 20.15 igrati protiv Francuske, a od 9.30 počeće duel Hrvatske i Malte.

19:11 - Hrvati iskalili bes na FrancuzimaU prvom meču drugog kola Grupe B Hrvatska je deklasirala Francusku 20:5 (7:0, 1:1, 8:2, 4:2). "Barakude" su iskalile bes posle ubedljivog poraza na startu turnira od Srbije (6:13). Pitanje pobednika današnje utakmice bio je rešen već u prvoj četvrtini, koju su Hrvati dobili čak sa 7:0.Najefikasniji je bio Marko Joković sa četiri gola, po tri su dali Sandro Sukno i Antonio Petković. Dvostruki strelac za Francuze bio je kapiten Aleksandre Kamarasa.

17:52 - Evroliga kaznila Crvenu zvezdu sa 8.000 evraKošarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je sa 8.000 evra zbog toga što su navijači crveno-belih ubacivali tvrde predmete na utakmici protiv Fenerbahčea u Evroligi. Disciplinska komisija Evrolige objavila je da je Zvezdu sankcionisala na osnovu člana 29.2 i da je obavezna da ispuni svoje obaveze. Košarkaši Crvene zvezde u hali Pionir prošlog petka poraženi su od Fenerabahčea sa 88:65 u drugom kolu E grupe Top16 faze Evrolige.

17:09 - Ronaldinjo našao klub, ali samo za dve utakmiceRonaldinjo je i dalje bez kluba, ima 35 godina i pitanje je da će se možda čak odlučiti i za završetak karijere. Ipak, ovaj brazilski mađioničar odazvao se na poziv svog bivšeg kluba, Fluminensea, za koji će nastupati na Florida kupu. Florida kup je turnir koji se drugu sezonu uzastopno održava u istoimenoj američkoj državi, a ove sezone učestvovaće sledeće ekipe: Leverkuzen, Santa Fe, Šahtjor, Fluminense, Atletiko Mineiro, Korintijans, Strajkers (domaćini), Internasional i Šalke.

16:34 - Mihajlović ponovo računa na oporavljenog BalotelijaFudbaler Milana Mario Baloteli oporavio se od povrede posle tri i po meseca pauze i moći će da konkuriše za tim, potvrdio je trener Siniša Mihajlović. Trener "rosonera" najavio je da će imati još jednu opciju u napadu za sutrašnju utakmicu protiv Karpija u Kupu Italije. "Baloteli je spreman i biće u sastavu za meč sa Karpijem", rekao je Mihajlović na konferenciji za medije uoči utakmice dva tima. Baloteli, koji u Milanu igra na pozajmici iz Liverpula, zbog povrede butnog mišića odsustvovao je još od meča sa Djenovom krajem septembra. On je ove sezone odigrao samo četiri utakmice i dao jedan gol.

15:31 - Lalatović počeo pripreme sa 30 fudbaleraFudbaleri Vojvodine danas su u Sportskom centru "Vujadin Boškov" u Veterniku počeli pripreme za prolećni deo sezone Superlige sa ambicijama da završe na mestu koje garantuje izlazak u Evropu. Treneru Nenadu Lalatoviću na prozivci se pojavilo 30 fudbalera, od kojih su novajlije Milan Milinković (Jagodina), Milan Stepanov (Sarajevo), Dejan Meleg (Ajaks) i na probi Goran Švonja (Proleter Novi Sad). Vojvodina je sa Slavišom Radovićem raskinula ugovor, dok su na transfer listi Jovica Vasilić, Milko Novaković i Marko Zoćević. Ekipi će se naknadno priključiti povređeni Lazar Rosić i zbog reprezentativnih obaveza Miloš Zličić. Fudbaleri Vojvodine prvi deo sezone u Superligi završili su na petom mestu na tabeli Superlige sa 35 bodova.

14:50 - Kondicioni trener reprezentacije - pojačanje u stručnom štabu PartizanaKondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije Mladen Mihajlović predvodiće tim koji vodi računa o fizičkoj spremi igrača Partizana, objavljeno je danas na sajtu crno-belih. "Novo pojačanje Partizana je kondicioni trener muške seniorske reprezentacije Srbije Mladen Mihajlović", navodi se u saopštenju. U stručnom timu selektora Aleksandra Djordjevića, Mihajlović je vodio računa o fizičkoj spremi reprezentativaca Srbije na poslednjem Evropskom prvenstvu, dok je na Svetskom prvenstvu 2014. godine bio asistent Srdjanu Sariću. Mihajlović je prethodno radio u mladjim selekcijama reprezentacije Srbije, kao i u kragujevačkom Radničkom.

14:30 - Metalac počeo pripreme, Vanić čeka pojačanjaFudbaleri Metalca počeli su danas pripreme za prolećni deo sezone, koje će jednim delom odraditi kod kuće, dok potom odlaze na bazični deo u Budvu. Trener Metalca Nenad Vanić rekao je Tanjugu da je planirano sedam pripremnih utakmica, prvo u Gornjem Milanovcu protiv Kolubare, potom pet u Budvi, dok će generalna proba za start prvenstva biti prijateljski duel sa Jagodinom u gostima. On je dodao da su ekipu napustili DĐenić i Panić, pozajmice su istekle Miloševiću i Šobatu, a klub više ne računa na Barsaka, koji je slobodan igrač. “Još uvek nema pojačanja, i dalje smo u fazi pregovora i u toku nedelje trebalo bi da bude konkretnijih poteza. Pojačanja će sigurno biti, ali u ovom trenutku nemamo dogovor ni sa jednim igračem”, zaključio je Vanić. Metalac trenutno zauzima 11. mesto u Superligi sa 24 boda, šest manje od Javora na osmoj poziciji koja vodi u plej-of, a na startu prolećnog dela šampionata 20. februara gostuje Čukaričkom.

13:50 - Glen Kouzi najkorisniji igrač 19. kola Jadranske ligeKošarkaš Zadra Glen Kouzi proglašen je danas za najboljeg igrača 19. kola Jadranske lige. Zadar je prošlog petka u gostima savladao Tajfun 82:66, a Kouzi je bio najbolji pojedinac na tom meču. On je tada proveo 33 minuta na terenu i imao učinak od 25 poena, četiri asistencije, tri skoka i jednu ukradenu loptu, što mu je donelo indeks korisnosti 30. Korisniji igrač u prethodnom kolu regionalnog takmičenja od beka Zadra bio je košarkaš MZT-a Uroš Luković, koji je protiv Sutjeske imao 36 indeksnih poena. Njegov MZT je, medjutim, poražen, pa nije ušao u konkurenciju za MVP priznanje.

13:10 - Petar Nenadić: Mnogi će biti srećni ako ne uspemoSrpski rukometaš Petar Nenadić rekao je danas da će se njegova reprezentacija boriti na predstojećem Evropskom prvenstvu i pozvao javnost da podrži tu mladu ekipu na takmičenju u Poljskoj. "Zamolio bih, ne da podržavate mene i ostale starije igrače, već da podržite mladje, kojima treba samopouzdanje i vera. Mnogima je ovo prvo takmičenje i jako su nam potrebni u ovom trenutku. Bez obzira na to kako ćemo igrati, borićemo se, ali smo svesni da se mnogo ljudi hrani našim neuspehom i biće srećno ako bude neuspeh", rekao je Nenadić novinarima u Beogradu. Reprezentativci Srbije će sutra otputovati u Poljsku na Evropsko prvenstvo, gde će od petka igrati u teškoj grupi sa domaćinom, Francuskom i Makedonijom. Nenadić je kazao da reprezentativci posle dugo vremena imaju podršku. "Ovde sam dugo godina, prošao sam mnogo selektora, igrača i svega toga. Prvi put mi se dešava da igrači koji su došli nisu omalovažavani od strane trenera, osim još jednog čije ime neću pominjati, već su podržavani. Ovo je prvi put u poslednjih nekoliko godina da su igrači podržavani, pogotovo mladji", kazao je Nenadić. Prema njegovim rečima, srpska selekcija će se truditi da razmišlja pozitivno jer samo tako može da joj se desi nešto pozitivno na kontinentalnom šampionatu. Kada je reč o Poljskoj, prvom protivniku na turniru, rukometaš nemačkog Fuhse Berlina je rekao da je važan početak te utakmice i da Srbija spusti atmosferu i ritam protivnika, koji će imati veliki pritisak. "Nemamo šta da izgubimo u toj utakmici, možemo samo da dobijemo", dodao je on. Takodje, pomenuo je i Svetsko prvenstvo u januaru prošle godine kada su srpske sudije oštetile Poljsku u polufinalu protiv domaćina Katara. "Poljaci su malo kivni na nas, zbog toga šta se dešavalo u Kataru u polufinalu", dodao je Nenadić. Njegov saigrač iz reprezentacije Nemanja Zelenović rekao je da je zadovoljan atmosferom u ekipi. "Jako smo zdrava grupa i kolegijalna. Da bismo napravili rezultat neopodna je atmosfera u ekipi. Čeka nas težak posao u grupnoj fazi, ali krasi nas borbenost, koju ćemo pokazati i tamo. Imamo dosta debitanata u ekipi i sa starijima ćemo smoći snage da dodjemo do odličnog rezultata", rekao je Zelenović. On je kazao da veliki pritisak na poljskim igračima i rasterećenost srpskih može odlučiti pobednika prve utakmice takmičenja. "Dugo igraju zajedno i imaće neverovatnu podršku svojih navijača. Mislim da će biti jako teško. Naša prednost je u tome da oni imaju mnogo povredjenih igrača i da imaju veliki pritisak, dok smo mi rasterećeni", kazao je Zelenović. Utakmica izmedju Srbije i Poljske, u prvom kolu Evropskog prvenstva, igraće se u petak od 20.30 u Krakovu.

12:00 - Ali ostaje u Totenhemu do 2021. godineMladi fudbaler Totenhema Dele Ali, koji je ove sezone postao standardan prvotimac i reprezentativac Engleske, produžio je ugovor do leta 20121. godine. U saopštenju londonskog kluba ne navode se finansijski detalji, ali je izvesno da je novi ugovor znatno "jači", shodno njegovim partijama, ali i interesovanju konkurenata. Ali ima 19 godina, prošao je sve selekcije Engleske, dok je za A tim odigrao četiri utakmice i postigao jedan gol.

11:10 - Marjanović: Ako vas vole, onda mora da ste dobriSrpski košarkaš iz San Antonija Boban Marjanović nije krio zadovoljstvo posle odlične partije protiv Bruklina, a posebno zbog činjenice da su mu aplaudirali domaći navijači. Marjanović je u trijumfu Sparsa 106:79 na parketu proveo 13 minuta i postigao isto toliko poena. "Lep je opsećaj, kad vas ljudi vole onda mora da ste dobri. Podrška publike prija, uživam u njoj", izjavio je Marjanović. Doskorašnji centar Crvene zvezde u svojoj ruki sezone prosečno beleži pet poena i tri skoka.

10:20 - Ivanović i Ćurčić glasli za MesijaKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović glasao je za Lionela Mesija u izboru za najboljeg igrača sveta u 2015. godini. Ivanović je Mesiju dao pet poena, tri je dodelio saigraču iz Čelsija, reprezentativcu Belgije Edenu Azaru, a jedan članu brazilske selekcije i Barselone Nejmaru. Selektor Srbije Radovan Ćurčić pet poena je dao Mesiju, tri Kristijanu Ronaldu, a jedan Nejmaru. U glasanju je učestvovao i fudbaler Crvene zvezde Džošua Parker, a kao kapiten reprezentacije Antigve i Barbude. Parker je pet poena dao Robertu Levandovskom, tri Nejmaru, a jedan Mesiju. Leo Mesi je u ponedeljak osvojio svoju petu, rekordnu Zlatnu loptu. On je tako prekinuo dvogodišnju seriju Kristijana Ronalda. Reprezentativac Argentine i napadač Barselone je trijumfovao ispred Ronalda i klupskog saigrača Nejmara. Pored njega, u timu godine su još Manuel Nojer, Tijago Silva, Marselo, Serhio Ramos, Dani Alves, Andres Inijesta, Luka Modrić, Pol Pogba, Nejmar i Kristijano Ronaldo.

09:30 - Jelena Janković eliminisana u SidnejuSrpska teniserka Jelena Janković eliminisana je sa turnira u Sidneju, pošto je u noći izmedju ponedeljka i utorka izgubila od Sare Erani iz Italije. Jankovićeva je izgubila neizvestan meč osmine finala, koji je protivnica dobila u dva seta, oba posle taj brejka (7:6, 7:6), za više od dva i po sata igre. Erani će se u četvrtfinalu sastati sa Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom, koja je sa 2:1 u setovima bila bolja od Sabine Lisicki iz Nemačke. Srbija je tako ostala bez predstavnika u Sidneju, s obzirom na to da je Ana Ivanović lako eliminisana već u prvom kolu, od Karoline Pliškove iz Češke.

08:40 - Tomas Miler: Bajern se ne napuštaFudbaler Bajern Minhena Tomas Miler veruje da je potpisivanjem novog ugovora sa Bavarcima jasno stavio do znanja da za njega ne postoji veći klub od minhenskog giganta.Iako su ga tražili velikani poput Mančester junajteda, Nemac je ipak odlučio da ostane u Bajernu.„Obnavljanje ugovora pokazuje i moju, ali i ambiciju kluba. To je mali znak koji pokazuje da Bajern nije klub koji napuštaš“, rekao je Miler.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track