BLOG UŽIVO: Pobeda Štutgarta, asistencije Kostića
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Pobeda Štutgarta, asistencije Kostića

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Verder iznenadio Šalke u gostimaFudbaleri Verdera pobedili su danas u gostima Šalke sa 3:1 u poslednjoj utakmici 18. kola nemačke Bundeslige. Domaća ekipa je povela već u četvrtom minutu golom Džoela Matipa, ali su gosti iz Bremena preokrenuli rezultat. Prvo je na 1:1 izjednačio Klemens Fric u 43. minutu, da bi potom prednost Verderu doneo Klaudio Pizaro u 53. minutu. Konačan rezultat postavio je Entoni Ujah minut pre kraja utakmice. Verder je i pored osvojena tri boda i dalje u zoni ispadanja, nalazi se na 18. mestu na tabeli sa 18 bodova, dok je Šalke šesti sa 27.20:10 - Igokea slavila protiv CiboneKošarkaši Igokee pobedili su danas na svom terenu Cibonu sa 68:57 u utakmici 21. kola Jadranske lige. Igekeu su do devete pobede u regionalnom takmičenju vodili Vuk Radivojević sa 16 i Miloš Komatina sa 12 poena. U redovima Cibone, koja je upisala 12 poraz od početka sezone, najefikasniji je bio Ante Žižić sa 13 postignutih poena. U narednom kolu Igokea igra u gostima protiv Krke, dok Cibona dočekuje Sutjesku.

19:40 - Odbojkaši Niša slavili u Novom PazaruOdbojkaši Niša pobedili su večeras u Novom Pazaru istoimeni domaći tim sa 3:0 (25:20, 30:28, 25:21) u 11. kolu Superlige, u utakmici koja je trajala 78 minuta. Goste je predvodio Predrag Pržić sa 17 poena, a pratili su ga Milan Stojković sa 13 i Nemanja Opačić sa 12 poena. Najefikasniji u poraženom timu bio je Nemanja Stevanović sa 15 poena, dok je Branislav Radović dodao 13. Niš je ovim trijumfom preuzeo od rivala treću poziciju na tabeli sa osam pobeda i tri poraza, a Pazarci su četvrti sa sedam pobeda i četiri neuspeha. Novi Pazar će u narednom kolu gostovati Partizanu, dok će Niš biti domaćin Ribnici. U ostalim utakmicama večerašnjeg programa, Partizan je savladao Indjiju u gostima sa 3:0, a istim rezultatom domaći Spartak je u Ljigu bio bolji od Kleka. Dan ranije, Ribnica je u Kraljevu dobila Radnički iz Kragujevca sa 3:0. Sutra od 18.00, u derbiju 11. kola u Novom Sadu, sastaće se drugoplasirana Vojvodina i vodeća Crvena zvezda, koji su ostvarili po devet pobeda i poraz.

19:10 - Valensija i Aguero postizali golove za remi Vest Hema i SitijaFudbaleri Vest Hema i Mančester sitija odigrali su večeras u Londonu nerešeno 2:2, u utakmici 23. kola Premijer lige. Vest Hem je poveo u prvom minutu golom Envera Valensije, a izjednačio je Serhio Aguero u devetom minutu iz jedanaesterca. Valensija je vratio vodjstvo svom timu u 56. minutu, ali je ponovo Aguero izjednačio, u 81. minutu i doneo bod Sitiju. Siti je u poslednjih osam utakmica na gostujućem terenu ostvario samo jednu pobedu i sada zaostaje tri boda za prvoplasiranim Lesterom koji je sakupio 47 bodova. Vest Hem postiže najbolje rezultate u Premijer ligi u poslednjih 19 godina, ostvario je devet pobeda i zauzima šesto mesto na tabeli sa 36 bodova.

18:17 - MZT pobedio KrkuKošarkaši makedonske ekipe MZT pobedili su večeras na svom terenu u Skoplju Krku sa 69:67 (20:28, 21:17, 13:14, 15:8), u utakmici 21. kola Jadranske lige, i popeli se na peto mesto na tabeli. MZT je do pobede predvodio Djordje Drenovac sa 23 poena i šest skokova, Marko Luković dodao je 13 poena i imao sedam skokova, a Damjan Stojanovski ubacio je 11 poena. U ekipi Krke najefikasniji je bio Žiga Dimec sa 20 poena, a Ive Ivanov postigao je 12 poena i imao je devet skokova. MZT se skorom od devet pobeda i 12 poraza popeo na peto mesto na tabeli, a Krka je osma s pobedom manje. U 22. kolu u subotu 30. januara Krka će igrati na domaćem terenu protiv Igokee, a MZT u ponedeljak 1. februara u Beogradu protiv Crvene zvezde.

17:45 - Pobeda Štutgarta, asistencije KostićaFudbaleri Štutgarta pobedili su danas na gostujućem terenu Keln sa 3:1, u utakmici 18. kola Bundeslige, i tako ostvarili drugu uzastopnu pobedu i pobegli iz opasne zone. Keln je poveo u 19. minutu golom Antona Modesta iz jedanaesterca. Izjednačio je Danijel Didavi u 36. minutu, vodjstvo gostima doneo je Timo Verner u 51. minutu a kod oba gola asistent je bio srpski fudbaler Filip Kostić. Pobedu je obezbedio Kristijan Gentner u 83. minutu. Srpski fudbaleri Miloš Jojić i Filip Mladenović išli su u igru u drugom delu drugog poluvremena u ekipi Kelna. Štutgart je ostvario petu prvenstvenu pobedu, a drugu u nizu i pobegao je iz opasne zone, pošto sa 18 bodova zauzima 14. mesto na tabeli i na tri boda je od zone ispadanja. Keln je deveti na tabeli sa 24 boda i ima po šest pobeda, remija i poraza. Fudbaleri Ingolštata pobedili su na svom terenu Majnc sa 1:0 i prekinuli niz od dva poraza, odnosno četiri utakmice bez pobede. Jedini gol na utakmici postigao je Moric Hartman u 41. minutu iz jedanaesterca. Ingolštat se popeo u sredinu tabele i sada zauzima 10. mesto na tabeli sa 23 boda, dok je Majnc, koji je pretrpeo drugi vezani poraz, osmi na tabeli sa 24 boda. Darmštat je na gostovanju pobedio Hanover sa 2:1 i prekinuo niz od dva poraza. Hofenhajm i Bajer Leverkuzen odigrali su nerešeno 1:1, a bez golova završena je utakmica Herte i Augsburga. Večeras od 18.30 igraju Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund. Aktuelni šampion Bajern Minhen sinoć je pobedio Hamburg sa 2:1.

16:30 - Devet golova i pobeda Liverpula u NoričuFudbaleri Liverpula pobedili su danas u gostima ekipu Noriča sa 5:4 u prvoj utakmici 23. kola Premijer lige. Strelci za Liverpul bili su Roberto Firmino u 18. i 63. minitu, Džordan Henderson u 55, Džejms Milner u 75. minutu i Adam Lalana u 95. Golove za Norič postigli su Diemersi Mbokani u 29. minutu, Stiven Nejsmit u 41, Ves Hulahan iz jedanaesterca u 54. i Sebastijan Basong u 93. minutu. Liverpul je, nakon 23 odigrana kola, sedmi na tabeli sa 3 boda, dok je Norič na 16. mestu sa 23.

15:45 - Ana Ivanović: Presudio servis protivnice u trećem setuSrpska teniserka Ana Ivanović ocenila je da je Medison Kiz zahvaljujući servisu u trećem setu došla do pobede u današnjem meču osmine finala, i rekla je da je razočarana zbog toga. Ona je povela u prvom setu, vodila je i u drugom i u trećem, ali je na kraju izgubila od favorizovane Amerikanke. Njihov meč bio je danas prekinut jer je pozlilo treneru Ivanovićeve Najdželu Sirsu, zbog čega je meč bio prekinut na oko 40 minuta. Srpska reprezentativka nije pričala o tome. "Jasno je da je meč bio težak. Igrala sam jako dobro u prvom setu i dobila ga. Imala sam neke dobre gemove, stvarala sam sebi šanse, ali ona se snažno vratila u meč, sa moćnom igrom. U trećem setu je bolje servirala od mene...mislim da je to bila velika razlika u trećem setu", rekla je Ivanovićeva. Publika u Melburnu uglavnom je navijala za Anu Ivanović. "Osetila sam to na terenu. Čim smo izašle na teren videla sam da je atmosfera fantastična. Stvarno sam htela da pobedim i da se vratim", rekla je ona. "Definitivno je ovo bio dobar meč od početka. Igrala sam na visokom nivou...ali je ona posle zaigrala bolje i stvari su otišle na njenu stranu. Naravno da sam malo razočarana, ali imam čemu da se nadam ubuduće", rekla je ona.15:30 - Vaterpolisti Srbije u nedelju na prijemu kod NikolićaPredsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se sutra sa vaterpolo reprezentacijom Srbije. Predsednik će se sastati sa našim reprezentativcima u 18.00 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, najavila je Služba za saradnju sa medijima. Vaterpolisti Srbije će se večeras u Kombank areni protiv selekcije Crne Gore boriti za treću evropsku titulu u nizu, ukupno sedmu, ako se računaju i uspesi SFRJ.15:00 - Tomić pobedio, poznati svi parovi osmine finalaAustralijski teniser Bernard Tomić pobedio je danas zemljaka Džona Milmana u tri seta, 6:4, 7:6 (4), 6:2 i tako kompletirao spisak svih učesnika osmine finala na Otvorenom prvenstvu Australije.

14:10 - FIM odlučio da ne objavi podatke o duelu Rosija i Markesa sa VN MalezijeSvetska motociklistička federacija odlučila je da ne objavi podatke telemetrije o kontaktu između Valentina Rosija i Marka Markesa na Velikoj nagradi Malezije. Vladajuće telo Moto GP šampionata se odlučilo na takav potez da bi izbegla potpaljivanje daljih kontroverzi. Sukob između ’Doktora’ i vozača Repsol Honde obeležio je sam finiš prošle sezone u kojoj je Rosijev timski kolega iz Jamahe Horhe Lorenco osvojio titulu. Italijan je optužio Markesa da se umešao u njegovu borbu sa Lorencom, pred okršaj na „Sepangu“, zbog dešavanja na prethodnoj trci koja je vožena u Australiji. Na Velikoj nagradi Malezije njih dvojica su vodili veliku borbu, da bi u jednom trenutku Rosi usporio u želji da natera Markesa da ode preširoko, ali je došlo do kontakta, a mladi Španac je izleteo sa staze i odustao. Honda je posle tog incidenta objavila da ima podatke koji će pojasniti šta se tačno desilo u Sepangu, pošto su se pojavile optužbe da je Rosi šutnuo Markesa kada je došlo do kontakta. Međutim, japanski tim je odbio da javno objavi podatke na poslednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Valensije, pošto je od njega to tražila FIM. 13:30 - Šuai Džang u osmini finala AOKineska teniserka Šuai Džang pobedila je danas Varvaru Lepčenko 6:1, 6:3 i tako kompletirala spisak učesnica osmine finala Otvorenog prvenstva Australije. Šuai Džang je 133. na WTA listi i daleko je najslabije rangirana teniserka medju 16 najboljih na ovogodišnjem Australijan openu. Parovi osmine finala : Serena Vilijams (1) – Margarita Gasparjan, Belinda Benčić (12) – Marija Šarapova (5), Agnješka Radvanjska (4) – Ana-Lena Fridsam, Karla Suares Navaro (10) – Darja Gavrilova, Andjelika Kerber (7) – Anika Bek, Viktorija Azarenka (14) – Barbora Stricova, Džoana Konta – Ekaterina Makarova (21), Medison Kiz (15) – Šuai Džang13:00 - Kalnietis prešao u ArmaniDoskorašnji košarkaš Žalgirisa Mantas Kalnietis novi je član Armanija, potvrđeno je danas na zvaničnom sajtu italijanskog kluba. Litvanski košarkaš je sa Armanijem potpisao dvogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem devet. Kalnietis je profesionalnu karijeru započeo u Žalgirisu za koji je debitovao 2006. godine, da bi 2012. godine prešao u Lokomotivu Kubanj. U julu prošle godine Kalnietis je u letnjoj ligi nastupao za Indijanu, ali nije uspeo da se nametne i vratio se u litvanski klub. Sa Žalgirisom ima četiri osvojene titule šampiona Litvanije, kao i dva Kupa, dok je sa Lokomotivom 2013. godine osvojio Evrokup. Kao član reprezentacije osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu 2010. u Turskoj, dok je 2013. i 2015. sa nacionalnim timom osvojio dve srebrne medalje na Evropskim prvenstvima.

12:24 - Endi Marej u osmini finala turnira u MelburnuDrugi teniser sveta Endi Marej plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, pošto je danas u Melbrunu u četiri seta pobedio Žoaa Souzu, 6:2, 3:6, 6:2, 6:2.Souza je 33. igrač sveta. On je danas u drugom setu napravio dva brejka i tako prvi na ovogodišnjem Australijan openu osvojio set protiv Mareja, ali to je bilo sve što je uspeo da uradi, pošto je Britanac posle toga sigurnom igrom došao do pobede. Protivnik Mareja u osmini finala biće pobednik australijskog duela Bernard Tomić-Džon Milman.12:00 - Suarez: Nejmar će biti bolji od MesijaFudbaler Barselone Luis Suarez rekao je da njegov saigrač Nejmar ima veliku šansu da postane najbolji igrač na svetu, pre svega jer svaki dan uči od Lionela Mesija. "Mesi je najbolji na svetu, i ono što on radi na terenu je zaista za divljenje. Nejmar je trenutno broj dva, ali mnogo radi i uči od Mesija, pa zbog toga ima veliku šansu da postane broj jedan. U svakoj utakmici "raste" i svaki put me iznenadi sa nekim novim potezom. Nema sumnje da ga čeka uspešna budućnost", rekao je Suarez. Nejmar je u Barselonu stigao iz Santosa 2013. godine, a do sada je za katalonski klub odigrao 117 utakmica i postigao 74 gola. Sa Barselonom ima osvojenu titulu šampiona Španije, Kup Kralja, Španski Superkup, Ligu šampiona, UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.11:30 - Laveci odlazi iz PSŽ-aFudbaler Pari Sen Žermena Esekijel Laveci mogao bi na kraju sezone da napusti francuski klub. Već nekoliko nedelja se spekuliše o mogućem prelasku Lavecija u Inter, ali se sada u trku uključio i Čelsi. Hidink traži rešenje u napadu s obzirom da Dijego Kosta nije na prošlosezonskom nivou, niti ima pravu podršku saigrača, a sve je dalje od Aleksa Tešeire. Problem za Inter je njegova plata, a "nerazuri" su navodno povećali ponudu na 3,5 miliona evra po sezoni. Čelsi tu ima prednost, jer Argentincu nudi 4 miliona po sezoni, ali je Laveci vezan za Italijugde je nekoliko godina igrao za Napoli. Inter mu nudi dvogodišnji ugovor uz opciju na tri sezone ukoliko se klub kvalifikuje u Evropu.

11:05 - Milojević: Uz agresivnu odbranu do nove pobedeTrener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da veruje da njegovi košarkaši mogu u gostima da pobede Sutjesku i tako se približe plej-ofu."Pred nama je izazov da dobijemo kvalitetnog protivnika pred punom halom i tako nastavimo sa dobrim igrama. Uz našu prepoznatljivu agresivnu odbranu, verujem da možemo da dođemo do pobede koja bi nas dovela na korak do plej-ofa", rekao je Milojević za sajt kluba. Mega je trenutno četvrta na tabeli sa 13 pobeda, dok je Sutjeska u grupi od četiri tima na začelju sa po sedam pobeda. "Sutjeska je nezgodan protivnik, koji igra dobro na svom terenu. Pored toga, došli su i do nekih pobeda na strani. Mi smo pokazali da na svakom meču idemo na pobedu i da igramo jednako dobro i na strani", rekao je Milojević. Mega je u prethodnom kolu bila sigurna protiv Tajfuna sa 92:70 dok je Sutjeska poražena na svom terenu od Igokee sa 72:83. Ognjen Jaramaz ističe da i pored povreda, ekipa dočekuje naredni meč u dobrom raspoloženju: "Atmosfera u timu je odlična, kao i uostalom tokom cele sezone. Sigurna pobeda protiv Tajfuna je samo doprinela tome. Mlada smo ekipa, pokazali smo u dosadašnjem toku lige talenat i kvalitet i verujem da smo vrlo blizu ostvarenja glavnog cilja, plasmana u plej-of", rekao je Jaramaz. Utakmica Sutjeska-Mega igra se u nedelju od 19.00.

10:30 - Maršon Linč ide u penziju?Jedan od najboljih raninbekova današnjice Maršon Linč blizu je odluke da se penzioniše. Linč ima 29 godina, u NFL je stigao 2007. kao 12. pik i u međuvremenu osvojio Superboul za Sijetl Sihoksima. Već dve godine razmišlja o penzionisanju, a nakon prošlonedeljne eliminacije u divizijskoj rundi plej-ofa je navodno na korak od konačne odluke o kraju karijere. Odnosi između NFL zvezde i kluba su uzdrmani poslednjih nedelja, iako je Linč prošlog marta produžio ugovor na dve sezone. U 2016. bi trebalo da zaradi 11,5 miliona dolara, a ukoliko se odluči na penziju, dugovaće Sihoksima pet miliona od bonusa za potpis ugovora. "On je tip momka koji igra po svojim pravilima. On uvek radi ono što želi. Mnogo je sjajnih raninbekova jednostavno otišlo. Nemam pojma šta će biti s njim", rekao je pre nekoliko meseci generalni menadžer Sihoksa Džon Šnajder, koji sada "ima osećaj" da će Linč završiti karijeru nakon razočaravajuće sezone.

09:30 - Vavrinka sigurno do osmine finalaŠvajcarski teniser Stan Vavrinka plasirao se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u tri seta pobedio Lukaša Rosola iz Češke – 6:2, 6:3, 7:6 (3).Šampion iz 2014. i četvrti nosilac ove godine i dalje nije izgubio set na ovom turniru, a danas je pokazao raznovrsnost u igri i dobru formu. Vavrinka je ovim trijumfom zakazao duel sa 13. nosiocem Milošem Raonićem, koji je ranije danas bez problema pobedio Viktora Troickog i takodje pokazao da je u odličnoj formi. Vavrnika je na putu do trijumfa imao 45 vinera i 18 asova. Španac David Ferer, osmi nosilac turnira, lako je izborio osminu finala, pošto je danas u tri seta pobedio Amerikanca Stiva Džonsona, 6:1, 6:4, 6:4. Ferer je u prošlom kolu efektno okončao karijeru domaćeg favorita Lejtona Hjuita pred bučnom publikom, a danas nije pokazivao nikakve znake umora ili stresa i do pobede je došao za 105 minuta igre. Džonson danas nije imao nijednu brejk loptu. Ferer će u osmini finala igrati protiv 10. nosioca Džona Iznera, koji je u četiri seta pobedio Felisijana Lopesa, 7:6 (8), 6:7 (5), 6:2, 6:4. Izner je do trijumfa nad 18. nosiocem i osmine finala došao bez izgubljenog servisa na turniru. Gael Monfis je nastavio pobedničku seriju trijumfom nad zemljakom iz Francuske Stefanom Robertom u tri seta, 7:5, 6:3, 6:2.

08:55 - Stricova izbacila Mugurusu, Azarenka potvrdila klasuČeška teniserka Barbora Stricova napravila je danas veliko iznenadjenje na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u dva seta izbacila treću nositeljku, Garbinje Mugurusu iz Španije u dva seta, 6:3, 6:2.Mugurusa je na putu do trećeg uzastopnog plasmana u osminu finala Australijan opena, ali je 48. igračica sveta pobedila za 78 minuta igre. Špankinja je napravila 32 neizdnudjene greške i nije imala snage da napravi preokret protiv sigurne Stricove. Dvostruka pobednica turnira, Viktorija Azarenka lako je pobedila kvalifikantkinju Naomi Osaku za svega 57 minuta igre, 6:1, 6:1. Osaka je u prethodnim rundama skrenula pažnju na sebe igrom, tako da su se ljubitelji tenisa nadali da će danas gledati uzbudljiv meč, ali je Beloruskinja pokazala da je mnogo kvalitetnija od rivalke. Osim toga, 26-godišnja Azarenka je pokazala i da je serija povreda, zbog kojih je propustila veći deo prethodne dve sezone, ostala iza nje. Azarenka je u prva tri kola izgubila samo pet gemova i deluje mnogo sigurnije mentalno nego ranije. "Ovo je moja 12. godina na Australijan openu. Skoro pola mog života...Kada sam imala 18 godina, mislila sam da nema šanse da igram posle 27. Imala sam velike planove, ali ništa od toga nije ispalo kako sam mislila. Sada stvari gledam drugačije, samo u trenutku, i zaista uživam u tome, jer planiranje unapred izgleda ne radi", rekla je Azarenka posle meča. Protivnica Viktorije Azarenke u osmini finala biće Barbora Stricova. Džoana Konta je nastavila pobedničku seriju na ovogodišnjem Australijan openu, pošto je u dva seta pobedila Denisu Alertovu, 6:2, 6:2. Ona je u prvom kolu izbacila Venus Vilijams, a u osmini finala će igrati protiv Elene Makarove, 21. nositeljke turnira, koja je danas u dva seta pobedila Karolinu Pliškovu, 6:3, 6:2.

08:30 - Nelson: Navijači su bili sjajni, Zvezda ie iskoristila energiju sa tribina!Košarkaš Unikahe Demarkus Nelson ocenio je da je njegova ekipa podbacila u Pioniru, kao i da je Crvena zvezda iskoristila "sjajnu energiju sa tribina" i zabeležila pobedu u utakmici četvrtog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige. "Iskoristili su momenat. Publika im je dala dodatnu energiju, iako su bili sjajni. Počeo je da pogađa Marko, pa Branko... Igrali su brzo i pogađali su. Iskoristili su naše greške, koje mi moramo da popravimo", rekao je Nelson. Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu špansku Unikahu sa 87:73 (21:14, 20:17, 19:22, 27:20), u utakmici četvrtog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili drugi trijumf u grupi. Bivši plejmejker Crvene zvezde kazao je da je bilo sjajno igrati u Hali Pionir. "Lepo je vratiti se ovde. Znamo da je ovo sjajno mesto za igru, da su navijači sjajni, da je atmosfera super. Publika je bila izuzetno glasna, a Zvezda je igrala jako dobro i zasluženo pobedila", rekao je Nelson. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track