MILORAD ČAVIĆ: Futsal je uzbudljiviji od fudbala
Foto: Dragan Kadić

Podržao reprezentaciju Srbije

MILORAD ČAVIĆ: Futsal je uzbudljiviji od fudbala

Fudbal -
Proslavljeni srpski plivački reprezentativac Milorad Čavić podržao je futsal reprezentaciju Srbije i igračima poručio da "ostave srce na terenu".

"Momci, ostavite srce na terenu, dajte sve od sebe i napred Srbija. Pozivam sve ljude koji su ljubitelji sporta, fudbala, da dodju u Arenu i podrže naše reprezentativce", rekao je Čavić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo u futsalu održaće se od 2. do 13. februara u Beogradskoj areni.

"Tvrdim da je futsal mnogo uzbudljiviji od klasičnog fudbala, brži je. Videćete te male čari, brzinu, atraktivnost. Ne mogu da vam opišem šta igračima znači kada imaju podršku naših ljudi sa tribina. Zato, dodjite, zaljubićete se u ovaj sport", dodao je on.

Osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu odlično poznaje tajne futsala, jer je svojevremeno branio boje Ekonomca iz Kragujevca. Nastupao je kao golman.

"Sredinom 2008. godine, pre nego što sam nastupao u Pekingu, upoznao sam sve iz Ekonomca u Kragujevcu. To je bilo posle Holandije, posle one majice 'Kosovo je Srbija'. Oduvek sam bio ljubitelj fudbala, ali do tada nisam imao dodira sa futsalom. Učlanio sam se u klub, bio sam treći, ili četvrti golman. Ali, pričinjavalo mi je veliko zadovoljstvo da budem deo tima", rekao je Čavić.

Čavić je istakao i dvojicu srpskih igrača koji su na njega ostavili jak utisak.

"Omiljeni igrač mi je Mladen Kocić. Ima neverovatnu energiju. Nije visok momak, ali je brz kao munja. Tu je i golman Miodrag Aksentijević, izuzetan čovek, uvek je davao sve od sebe, inspirisao druge. Bilo mi je drago da bodrim tu ekipu i klub, baš zbog momaka kao što su oni", rekao je Čavić.

Turnir u Beogradu reprezentacija Srbije će otvoriti utakmicom protiv Slovenije, 2. februara, a četiri dana kasnije igraće protiv Portugala.

U grupi B su Španija, Ukrajina i Madjarska, u grupi C će se nadmetati Rusija, Hrvatska i Kazahstan, a u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan. Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track