(VIDEO, FOTO) Oni su obeležili žensku košarku u 2015. godini!
Foto: Profimedia, Nemanja Pancic

Treneri i kapiteni birali najbolje

(VIDEO, FOTO) Oni su obeležili žensku košarku u 2015. godini!

Košarka -
Ugledni specijalnizovani srpski portal za žensku košarku "Košarka24.rs" sproveo je anketu u kojoj su kapiteni i treneri srpskih prvoligaških klubova izabrali najbolje u 2015. godini

Za najperspektivniju igračicu do 16. godina izabrana je Jelena Mitrović članica NŽKA (Novosadske ženske košarkaške akademije), inače rođena sestra kapitena Crvene zvezde Luke Mitrovića.

Jelena Mitrović, foto: KSS
Jelena Mitrović, foto: KSS

U prvih pet nalaze se Mina Đorđević (Crvena zvezda), Marta Vulović (Radivoj Korać), Ivana Katanić (Crvena zvezda) i Teodora Turudić (Radivoj Korać).

Za najbolju igračicu koja nastupa u Srbiji za 2015. godinu je Sanja Mandić, članica ŽKK Radivoj Korać iz Beograda.Drugo mesto je zauzela Jovana Pašić iz Vojvodine, dok je na trećoj poziciji Kristina Topuzović iz Radivoja Koraća.

Sanja Mandić, foto: Radivoj Korać
Sanja Mandić, foto: Radivoj Korać

Za najbolju srpsku košarkašicu koja nastupa u inostranstvu za 2015. godinu ubedljivo je izabrana Sonja Petrović, članica češkog i evropskog prvaka USK Praha iz Praga.

Sonja Petrović, foto: KSS
Sonja Petrović, foto: KSS

Na drugom mestu nalazi se Ana Dabović, dok je treća Jelena Milovanović.

Sonja Petrović je postigla neverovatan učinak u sezoni 2014-2015. Odigrala je pet finala u pet takmičenja i osvojila titulu u svih pet. Osvojila je prvenstvo Češke, kup Češke, Evroligu, Evropski Super kup i Evropsko prvenstvo.

Najbolji trener koji radi u Srbiji za 2015. godinu je Miloš Pavlović, šef stručnog štaba šampiona Srbije i vicešampiona regionalne lige Radivoja Koraća, pomoćni trener seniorske reprezentacije Srbije i selektor juniorske U18 nacionalne selekcije Srbije.

Miloš Pavlović, foto: KSS
Miloš Pavlović, foto: KSS

Na drugom mestu našao se Dejan Mudreša trener Vrbasa Medele, treći je Dragan Vuković trener Crvene zvezde.

Za najboljeg trenera koji radi u inostranstvu jednoglasno je izabrana Marina Maljković, selektor aktuelnog šampiona Evrope - reprezentacije Srbije.

Marina Maljković, foto: KSS
Marina Maljković, foto: KSS

Retko kada u anketi pobednik dobije maksimalan broj glasova, kao što je to sada slučaj. Marina Maljković izabrana je sa maksimalnim brojem glasova.

Na drugom mestu je Bogdan Bulj, trener Temišvara, selektor U20 reprezentacije i pomoćni trener seniorske reprezentacije, dok je treće mesto pripalo Miroslavu Popovu treneru ekipe Alba Julija iz Rumunije i selektoru te zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track