Zvezda pobedila Partizan golom u 92. minutu!
Foto: BETA

Derbi

Zvezda pobedila Partizan golom u 92. minutu!

Fudbal -
Crveno-beli su i treći put zaredom savladali Partizan, ovaj put u prvenstvu i tako pokvarili crno-belu šampionsku žurku
1 / 5 Foto: BETA

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras kao gosti ekipu gradskog rivala Partizana sa 1:0, u derbi utakmici 28. kola prvenstva Srbije. "Večiti derbi" je odigran na stadionu Partizana pred 18.365 gledalaca, a sudio je Miodrag Gogić iz Novog Sada.

Crveno-beli su i treći put zaredom savladali Partizan, ovaj put u prvenstvu i tako pokvarili crno-belu šampionsku žurku. Kao i u prethodna dva duela u Kupu Srbije, crno-beli su stvorili više prilika za gol, ali se još jednom pokazalo da im je realizacija velika boljka. Kazna za promašaje stigla je u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je Kadu sa ivice kaznenog prostora savladao debitanta Nikolu Petrovića.

Partizan imao inicijativu

Partizan je imao potpunu terensku dominaciju, ali Boban Bajković ni treću utakmicu zaredom protiv "večitog" rivala nije morao da vadi loptu iz mreže. Najbolje šanse za domaćina propustili su u 63. minutu prvo Stefan Babović koji je glavom pogodio stativu, a zatim je Duško Tošić izblokirao Ivana Ivanova. Počelo je sjajnom prilikom Stefana Babovića u prvom minutu, uzvratio je Luka Milivojević pred golom crno-belih. Nakon toga kao da je sve "zamrlo" na terenu, a letargiju je u završnici prvog poluvremena prekinuo Vladimir Volkov pokušajem posle kornera. Partizan je u drugom delu meča imao još nekoliko solidnih prilika, ali su crno-beli na kraju sa terena ispraćeni zvižducima, uz povike treneru i predsedniku: "Avrame, odlazi".

Pre početka utakmice, ali i pri kraju, na delovima severne i istočne tribine došlo je do nekoliko manjih incidenata koji su, nažalost, uobičajena stvar na "večitim" derbijima. Deo navijača sa severne tribine po završetku meča je utrčao na teren, a još teži incident sprečila je žandarmerija.

Prosinečki: Još ništa nismo uradili

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je večeras da će prvenstvena pobeda nad Partizanom (1:0) dobiti na značaju tek ako crveno-beli sezonu završe sa osvojenim trofejom u Kupu Srbije.“Ovo mnogo znači za samopouzdanje naše mlade ekipe, ali još ništa nisma uradili. Nas 16. maja čeka borba za Kup. To nam je najvažnije u ovom trenutku. Jesmo favoriti, ali zasad samo na papiru. Pobede u derbiju dobiće na značaju ako osvojimo kup”, rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare posle utakmice u Humskoj.

“Ovo je bio pravi derbi, ni mi ni Partizan nismo hteli da izgubimo. Veoma sam zadovoljan zbog treće uzastopne pobede nad večitim rivalom. Moram da budem srećan, opet smo dobili jednu veliku ekipu kao što je Partizan. Igrači su pokazali da imaju karakter, na kraju nas malo poslužila i sreća”, kazao je hrvatski stručnjak.

Grant razočaran

Trener Partizana Avram Grant rekao je da je razočaran zbog rezultata, ali ponosan na igrače zbog načina na koji su osvojili petu uzastopnu titulu prvaka. “Razočaran sam zbog rezultata, ali ponosan na igrače zbog načina na koji su uzeli titulu ove godine. I na ovoj utakmici protiv dobrog tima, bez mnogo igrača iz prvog dela sezone, bili smo bolji, stvarali šanse, a oni dali lep pogodak iz jedine prilike u drugom delu meča”, kazao je Grant. Na insistiranje novinara da li namerava da podnese ostavku na kraju sezone, Grant je više puta, uz osmeh, rekao da ne razume pitanje. “Više puta sam rekao da poštujem prethodnog trenera koji je napravio 10 bodova prednosti, napravio mi lakši posao za nastavak. Ipak, imali smo dosta problema tokom proleća, bili smo bez Šćepovića i sada Vukića. Osigurali smo titulu tri kola pre kraja, ovo je bio meč za prestiž. Hteli smo da pobedimo, ali nažalost nismo uspeli”, kazao je on. Grant je dodao da je svestan da je on najodgovorniji za rezultate, ali i igru ekipe u drugom delu sezone.

Kadu: Gol karijere

Strelac pobedonosnog gola u 142. večitom derbiju, Brazilac Kadu, rekao je večeras posle meča sa Partizanom da je srećan zbog pobede i da je odlučujući gol možda i najvažniji u njegovoj karijeri."Osećam se baš dobro. Ova pobeda je velika stvar za nas, ali nam sledi i finale Kupa i bitno je da osvojimo trofej. Ovo je verovatno moj najznačajniji gol u karijeri", kazao je Kadu. Mikić: Možda ću otićiKapiten crveno-belih Nikola Mikić rekao je da je srećan zbog pobede nad velikim rivalom, ali da ostaje žal za osvajanjem titule. "Srećan sam zbog tri vezane pobede nad Partizanom, ali mi je žao što nismo uzeli titulu tako da su osećanja pomešana. Ova tri trijumfa mnogo znače za igrače koji će ostati u Zvezdi i nadam se da će ih iskoristiti da osvoje titulu sledeće sezone", kazao je Mikić. Na pitanje novinara da li to znači da napušta klub, Mikić je rekao da ne zna da li će napustiti crveno-bele, i dodao da postoji ta mogućnost.Tomić: Nismo iskoristili šanse

Fudbaler Partizana Nemanja Tomić posle meča je istakao da je njegov tim imao priliku da pobedi, ali je propustio."Imali smo šanse koje nismo iskoristili, a oni su iz jedne prilike dali gol", rekao je Tomić. Njegov saigrač i debitant na "večitom derbiju" Miloš Ostojić takođe žali za propuštenim prilikama. "Nije lepo izgubiti prvi derbi. Kao i prethodna dva meča sa Zvezdom, nismo iskoristili svoje prilike. Falilo nam je koncentracije u završnici", kazao je fudbaler crno-belih.Marković i Volkov bez komentara

Igrači Partizana Lazar Marković i Vladimir Volkov nisu želeli da za medije komentarišu utakmicu. Marković je prolazeći pored novinara dobacio da je kratko bio na terenu za komentar. "Zašto mene zovete, ja sam igrao samo pet minuta", kazao je mladi napadač. Volkov je rekao da je raspoložen da da izjavu u bilo kom trenutku, samo "ne sada". Bek Partizna Milan Smiljanić smatra da je propušteno mnogo šansi, ali da su igrači uložili napor i da zbog toga nemaju za čim da žale. "Ne mogu da poverujem šta smo sve promašili u ove tri proćne utakmice sa Zvezdom. Jesmo tužni, ali mi smo ipak šampioni i nemamo za čim da žalimo. Danas smo dobro odigrali, možemo da se pogledamo u oči", kazao je Smiljanić.Strelac: Kadu (90+2) Žuti kartoni: Milivojević, Borha (Crvena zvezda).

Partizan: Petrović, Miljković, Ostojić, Ivanov, Volkov, Smiljanić, Kamara, Babović, Tomić, Ilić (L. Marković 82'), Dijara.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović, Mijailović, Milivojević (Kadu 69), Dimitrijević (Vešović 77'), Evandro, Lazović (Borha 65'), Kasalica. Odigrano ranije danas:

Hajduk - Javor 1:4 (Čovilo 90 - Odita 18, Veljović 21, 32, Mišić 53) Spartak - Smederevo 4:1 (Torbica 19, 74, Boljević autogol 21, Adamović 90 - Kovačević 41) Rad - Borac 2:1 (Raspopović 61, Čaušić 78 - Pavićević 74. penal) Jagodina - Radnički 1:0 (Gogić 6) OFK Beograd - Metalac 2:0 (Batioha 13, Mijić 40) Sloboda - Novi Pazar 3:0 (Kovačević 15, 59. penal, Ranđelović 36) Tabela: Partizan 74 boda, Crvena zvezda 65, Radniči 47, Vojvodina 46, Jagodina 45, Sloboda 45, Spartak 40, OFK Beograd 40, Rad 34, Javor 33, Hajduk 30, Smederevo 29, BSK 27, Novi Pazar 25, Borac 19, Metalac 15.

U 29. kolu, 12. maja, sastaju se Sloboda - Hajduk, Novi Pazar - OFK Beograd, Metalac - Jagodina, Radnički - Partizan, Crvena zvezda - Rad, BSK - Spartak, Borac - Vojvodina i Smederevo - Javor.

http://www.youtube.com/watch?v=u21audX00Iw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track