Poraz Radničkog u Jagodini, Borac blizu druge lige

Poraz Radničkog u Jagodini, Borac blizu druge lige

Fudbal -
U neizvesnom meču 28. kola Super lige, u Jagodini je domaći tim došao do trijumfa pošto je na samom stratu utakmice

BEOGRAD - Fudbaleri Jagodine pobedili su danas Radnički 1923 sa 1:0 i približili se trećeplasiranom timu na tabeli na dva boda razlike, dok je Borac porazom od Rada sa 1:2 na korak od ispadanja iz lige. U neizvesnom meču 28. kola Super lige, u Jagodini je domaći tim došao do trijumfa pošto je na samom stratu utakmice Goran Gogić pogodio mrežu Kragujevčana.

Sledeće uzbuđenje viđeno je u 55. minutu, kada su zbog koškanja isključeni Duško Dukić iz Jagodine i Filip Kostić iz sastava gostiju. Do kraja meča nije bilo promene rezultata pa su Jagodinci preskočili Vojvodinu i sada sa 45 bodova zaostaju samo dva za trećeplasiranim Kragujevčanima. Borac, kome su bodovi u borbi za opstanak bili neophodni poražen je protiv Rada. Klub sa Banjice poveo je sredinom drugog poluvremena preko Nikole Raspopvića. Ipak, Borac je došao do izjednačenja u 74. minutu kada je iz penala Marko Pavićević doneo izjednačenje. Fudbaleri iz Čačka nisu uspeli da osvoje preko potrebne bodove pošto je Goran Čaušić samo četiri minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Borac je posle poraza ostao na 15. mestu na tabeli sa 19 bodova, šest manje od Novog Pazara i moraće u poslednja dva meča da zabeleži pobede, a da Novopazarci izgube oba meča da bi opstao u elitnom takmičenju. U ostalim mečevima timovi iz gornjeg dela tabele bili su uspešni protiv slabije plasiranih rivala. Javor je na gostovanju savladao sa 4:1 Hajduk iz Kule i sada je tri boda ispred Kuljana koji su ostali na 11. poziciji. Dvostruki sterlac za goste bio je Rade Veljović dok su po gol dali Obijora Odita i Živorad Mišić.

Jedini gol za Hajduk u nadoknadi vremena postigao je Aleksandar Ćavin. OFK Beograd je na svom terenu sa 2:0 pobedio poslednjeplasirani Metalac. Strelci za OFK su bili Avgusto Batioha i Miloš Mijić. Do ubedljive pobede stigli su i fudbaleri subotičkog Spartaka, koji su sa 4:1 savladali Smederevo. Vladimir Torbica bio je dva puta precizan za Spartak, a ubedljivu pobedu domaćina obezbedio je Marko Adamović u nadoknadi vremena. Sloboda je u Užicu ubedljivo pobedila Novi Pazar sa 3:0. Savo Kovačević bio je dvostruki strelac, a jedan gol postigao je Predrag Ranđelović. Kasnije danas igra se derbi meč između Partizana i Crvene zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track