OJAČANE VEZE: Zvezda potpisala sporazum sa Ruskim domom!
Foto: SD Crvena Zvezda

Dugoročna saradnja

OJAČANE VEZE: Zvezda potpisala sporazum sa Ruskim domom!

Fudbal -
Ivan Todorov i Nadežda Kuščenkova poručili sa deklaracija neće biti samo mrtvo slovo na papiru, već će u bliskoj budućnosti uslediti konkretne sportske aktivnosti

Sportsko društvo Crvena zvezda i Ruski centar za nauku i kulturu "Ruski dom" u Beogradu potpisali su Sporazum o saradnji koji se bazira na uspostavljanju dugoročne partnerske saradnje u aktivnostima i jačanju prijateljskih, kulturnih i sportskih veza.

Foto: SD Crvena zvezda
Foto: SD Crvena zvezda

Zvaničnom potpisivanju Sporazuma prisustvovao je veliki broj rukovodećih ljudi iz klubova crveno-bele porodice, kao i prof. dr Petar Škundrić, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda, Aleksandar Boričić, predsednik CEV i nekadašnji predsednik UO SD Crvena zvezda, Igor Milojević, generalni sekretar SD Crvena zvezda.

- Kroz istoriju SD Crvena zvezda je prepoznata i van granica Srbije i ona danas predstavlja jedno od najtrofejnijih sportskih društava na ovim prostorima. Crvena zvezda je jedan od srpskih identiteta, po čemu se naša zemlje prepoznaje u Evropi, ali i celom Svetu. Ovaj sporazum predstavlja još jedan korak ka zbližavanju Rusije i Srbije kroz sport i kroz kulturu - rekao je Ivan Todorov, predsednik UO SD Crvena zvezda.

Foto: SD Crvena zvezda
Foto: SD Crvena zvezda

Direktorka Ruskog centra za nauku i kulturu "Ruski dom" u Beogradu Nadežda Kuščenkova izrazila je veliko zadovoljstvo:

- Bilo je mnogo toga što smo znali o Jugoslaviji. Znali smo za jugoslovenske čizme, Đorđa Marjanovića, Radmilu Karaklajić, ali i za Crvenu zvezdu. Želim da vam kažem da su dobro raspoloženje, osećanje i dobre emocije koje smo imali tada ostale u savremenoj Rusiji do dana današnjeg. Kada sam krenula ovde ambasador Ruske Federacije u Beogradu, gospodin Aleksandar Čepurin mi je rekao "zavidim ti što ideš u Zvezdu"! Nadežda Kuščenkova je posle burnog aplauza dodala:

- Ono šta sa sigurnošću mogu da kažem, a to je da ovo neće biti samo obično slovo na papiru, samo prazna deklaracija o našim namerama. Mnogi klubovi u Rusiji sada već znaju naše namere i želje, tako da smatram da ce iza ovoga stajati i konkretne aktivnosti koje će pratiti naš sporazum. U Beogradu nas prepoznaju kao "Ruski dom", a naš zvanični naziv je Ruski centar za nauku i kulturu. Svi nas znaju po kulturnim i naučnim manifestacijama i za nas je ogromna čast što sa ovakvim sportskim društvom potpisujemo sporazum o saradnji koji će nam dati mogućnost da otvorimo novu stranicu u aktivnostima "Ruskog doma". Sada ćemo uključiti i sport.

Foto: SD Crvena zvezda
Foto: SD Crvena zvezda

Sporazum o saradnji su potpisali Ivan Todorov, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda i Nadežda Kuščenkova, direktor Ruskog doma i savetnik Ambasade Ruske Federacije u Beogradu.

A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track