(VIDEO) TOMIĆEV PRVENAC: Partizan preboleo Zvezdu i savladao Radnički za polufinale Kupa
Foto: Saša Pavlić

Sumnjiv prvi gol

(VIDEO) TOMIĆEV PRVENAC: Partizan preboleo Zvezdu i savladao Radnički za polufinale Kupa

Fudbal -
Fudbaleri Partizana pobedili su Radnički iz Niša 2:0 (1:0) u četvrtfinalu Kupa Srbije i plasirali se u polufinale.
1 / 2 Foto: Partizan.rs

Crno-beli su poveli preko Nemanje Mihajlovića u 18. minutu. Mladi krilni napadač je svoj "prvenac" u dresu Partizana postigao iz sumnjive pozicije. Konačan rezultat postavio je Alen Stevanović u 79. minutu.Mogao je tim Ivana Tomića i do ubedljivije pobede, ali je udarac Mihajlovića sa "bele tačke" na početku drugog poluvremena zaustavio golman Nišlija Aleksandar C. Jovanović. To je bio sedmi promašaj crno-belih sa "bele tačke" ove sezone iz deset pokušaja!Alen Stevanović se, pored postignutog gola, izborio i za pomenuti penal, ali posebno treba izdvojiti učinak Nebojše Kosovića. Njemu je Lukić "ukrao" asistenciju kod gola Mihajlovića, jer je samo zakačio loptu, zatim je strelac prvog gola propustio idealnu priliku za 2:0 posle još jedne idealne lopte Kosovića, koji je na kraju ipak upisao asistenciju kod pogotka Stevanovića.

Meč je igran bez prisustva publike, jer su crno-beli kažnjeni zbog nereda navijača u 150. "večitom derbiju".

Zanimljivo je da se Radnički i Partizan sastaju ponovo u nedelju, u prvenstvu, i to na "Čairu".Pored Partizana u polufinale su se plasirali Borac, Spartak i Javor.

Trener Partizana Ivan Tomić ocenio je da su njegovi fudbaleri dobro odigrali "tešku i zahtevnu utakmicu" protiv niškog Radničkog i zasluženo pobedili, dok je njegov kolega Milan Rastavac rekao da su meč presudile neiskorišćene šanse njegovog tima.

"Dobro smo odigrali izuzetno tešku i zahtevnu utakmicu. U svakom trenutku smo imali pristup da kroz posed i igru osvajamo teren i dolazimo do šansi", rekao je Tomić.

"Prvo poluvreme se završilo rezultatom 1:0, apsolutno zasluženo. U drugom poluvremenu smo kontrolisali meč, imali posed, nekoliko sjajnih šansi, penal koji nismo realizovali...Sve u svemu, interesantna utakmica dve ekipe koje žele da igraju fudbal i zaslužena pobeda Partizana", rekao je Tomić.

On se osvrnuo i na naredni duel istih rivala za četiri dana u Nišu.

"Očekujem još težu utakmicu od ove današnje i Radnički na ovom nivou", kratko je rekao Tomić.

Rastavac je ocenio da je njegov tim igrao dobro, ali i grešio.

"Bilo je dosta dobrih stvari, ali bilo je i grešaka, iz kojih je Partizan dolazio do šansi. Ključno za rezultat je što nismo realizovali neku od šansi koje smo imali. To bi nas vratilo u meč, ali Bojan Šaranov je nekoliko puta odlično intervenisao i bio za nas nepremostiva prepreka", rekao je Rastavac.

Trener Radničkog nije želeo da komentariše prvi gol Partizana, rekavši da će znati da li je bio ofsajd tek kada bude pogledao snimak.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

SASTAVI

Trener Partizana Ivan Tomić u odnosu na sastav sa 150. "večitog derbija" u prvi tim je uvrstio Kosovića i Lukića, a na klupi ostavio Brašanca i Božinova.

PARTIZAN: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac, Everton, Kosović, Lukić (73. Brašanac), A. Stevanović, Mihajlović, Ilić.

RADNIČKI: Jovanović C. Aleksandar, Petrović, Bulatović Darko, Bulatović Radoš, Tomić (od 60. Stevanović), Bogdanović (od 79. Krstić), Đurićković, Marjanović, Todorović (od 65. Mrkić), Jovanović M. Aleksandar, Apostolović.

TOK MEČA:

87. minut - Mladi Vlahović ušao je umesto Saše Ilića.

82. minut - Marjanović je sjajno izveo slobodan udarac, ali je Šaranov odlično intervenisao.

79. minut - 2:0! Strelac je Alen Stevanović! Ponovo je asistirao Kosović! Stevanović je desnom spoljnom precizno gađao rašlje sa ivice kaznenog prostora!

73. minut - Prva izmena u Partizanu, Brašanac je ušao umesto Lukića.

66. minut - Šansa za Radnički! Golman Partizana Šaranov i igrač Radničkog Stevanović su se žestoko sudarili u borbi za loptu. Da Šaranov nije hrabro izleteo, Nišlije bi verovatno izjednačile.

60. minut - Prinudna izmena u Radničkom. Povređenog Tomića zamenio je Stevanović.

54. minut - Velika prilika za Partizan! Bogosavac se našao u sjajnoj poziciji, ali je golman gostiju Jovanović ponovo izašao kao pobednik iz duela "jedan na jedan" sa crno-belima.

50. minut - MIHAJLOVIĆ JE PROMAŠIO PENAL! Golman Radničkog Jovanović zaustavio je udarac strelca prvog gola Nemanje Mihajlovića sa bele tačke. Tome je prethodilo igranje rukom Bulatovića u svom kaznenom prostoru, posle solo prodora Stevanovića. Mažić je dosudio najstrožu kaznu u korist Partizana.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

18:57 - Plasman u polufinale Kupa Srbije ranije danas obezbedili su Borac, Spartak i Javor.

Kraj prvog poluvremena - 1:0

28. minut - Velika šansa za Mihajlovića, ali je golman Jovanović pravovremeno intervenisao. Mihajlovića je ponovo, kao i kod gola, uposlio Kosović.

PROMASEN ZICER Nemanja Mihajlovic // Partizan 1... by goal365hd

25. minut - Prvi ozbiljan pokušaj gostiju, pucao je Marjanović, a Šaranov odbranio.

18. minut - 1:0 - strelac Mihajlović! Kosović je poslao loptu kroz odbranu Radničkog, usput ju je zakačio Lukić i ona je došla do Mihajlovića, koji je sa levog boka krenuo ka golu i savladao golmana Jovanovića. Mihajloviću je to "prvenac" u dresu Partizana. Međutim, napadač Partizana se nalazio u sumnjivoj poziciji.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

16. minut - Ništa se zanimljivo ne dešava! Bez ijedne čak i poluprilike.

14. minut - Jeste se zatresla mreža Partizana, ali je Mažić mnogo pre dosudio gol-aut.

7. minut - Fudbaleri Radničkog uputili su dva udarca ka golu domaćina, ali nijedan nije bio precizan.

1. minut - Utakmica je počela.

17:57 - Utakmicu sudi Milorad Mažić. Mnogi su se pitali zašto najbolji srpski sudija nije bio na centru kada se igrao 150. "večiti derbi". Odgovor pročitajte OVDE.

17:55 - "Žao mi je što igramo bez publike, jer su fudbaleri navikli da igraju u fudbalskoj atmosferi. Ne znam kako će reagovati momci iz obe ekipe na takav ambijent, ali mi se nećemo zatvoriti, već ćemo se truditi da ugrozimo Partizan. Spremni smo i za penale", istakao je trener Radničkog Milan Rastavac.

17:51 - Radnički je ispred Partizana na superligaškoj tabeli. Nišlije posle 24 kola zauzimaju četvrto mesto, sa 38 bodova, dok su crno-beli šesti sa dva boda manje.

17:47 - Zagrevanje u sablasnoj atmosferi bez publike:

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

17:44 - "Mislim da jesmo ohladili glave od derbija. Cenim kolegu Rastavca i poštujem ono što je uradio. Sve ukazuje na to da će utakmica protiv Radničkog biti teška i komplikovana, ali nas zanima prolaz, jer je ovo takmičenje u kojem želimo da osvojimo trofej. Prazne tribine nam ne odgovaraju, a što se tiče penala, mislim da do njih neće ni doći", rekao je trener Partizana Ivan Tomić.

17:41 - U Partizanu su optimisti uprkos lošim rezultatima i u prolećnom delu sezone. Crno-beli su poraženi u Superligi i od OFK Beograda i od Crvene zvezde (1:2). Utisak je da je najveći optimista sportski direktor Ivica Iliev. Više o tome saznajte OVDE.

17:38 - I jedan i drugi današnji rival su do četvrtfinala Kupa stigli posle dva gostovanja. Partizan je, doduše, oba meča igrao u Beogradu, protiv Sinđelića 2:0 i Voždovca 1:0. Radnički je pobedio u Loznici 2:1 i Napredak u Kruševcu 2:0.

17:35 - Jesenji duel ova dva rivala bio je drugi uzastopni koji je završen najnepopularnijim rezultatom, a oba su igrana u Humskoj. Pre ta dva remija, crno-beli su imali tri "vezane" pobede nad Radničkim, u prvenstvu i Kupu.

17:30 - Partizan i Radnički su se ove sezone sreli jednom, takođe u Beogradu, 20. septembra prošle godine. Golova nije bilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track