PRAVI TANDEM: Baša i Tošić Zvezdini aduti za Ligu šampiona!
Foto: Fonet

Crvena zvezda pokušava da dovede dva iskusna štopera

PRAVI TANDEM: Baša i Tošić Zvezdini aduti za Ligu šampiona!

Fudbal -

Direktor Zvezdan Terzić želi da pojača zadnju liniju kapitenom Lila i defanzivcem Bešiktaša

Crvena zvezda mora ozbiljno da se pojača ako misli da napadne Ligu šampiona, tvrdi generalni direktor Zvezdan Terzić. Prvi pikovi su iskusni štoperi - Marko Baša, kapiten Lila, i Duško Tošić, defanzivac Bešiktaša.

Želi da se vrati u Srbiju... Marko Baša
Želi da se vrati u Srbiju... Marko Baša

Tandem koji je nekad igrao u OFK Beogradu i koji Terzić odlično poznaje mogao bi da bude kapital u kvalifikacijama za elitno takmičenje. Ipak, njih dvojicu biće teško dovesti jer imaju jake i važeće ugovore sa svojim klubovima, mada se direktor Crvene zvezde ne predaje. Obojica bi doneli ogromno međunarodno iskustvo i čvrstinu u odbranu crveno-belih, a bili bi i odlični učitelji talentovanom Milošu Stojanoviću i ostalim Zvezdinim klincima. Sasvim je izvesno da će Brazilac Edson na leto napustiti Marakanu.- Znam koje igrače hoću i koji su potrebni Crvenoj zvezdi za Ligu šampiona. O imenima neću da pričam jer transfere nismo završili. Crvena zvezda ne može da plaća obeštećenje, potrebni su nam kvalitetni i slobodni igrači, a izbor je sužen. Sve moramo završiti do maja, da trener Božović ima kostur tima na pripremama. Edson nije uspeo da se izbori za minutažu, verujem da ćemo s njim postići dogovor jer ni njemu ni nama nije cilj da sedi na klupi - jasan je Terzić.

Dosadila mu Turska... Duško Tošić
Dosadila mu Turska... Duško Tošić

Duško Tošić (31), reprezentativac Srbije, zarađuje u Bešiktašu 800.000 evra po sezoni, ali je nezadovoljan statusom i položajem koji ima, posebno nakon utakmice sa Albanijom, na kojoj su ga prozivali navijači. Primarni cilj levonogog štopera je da s Bešiktašem postane šampion Turske, pa će tek posle toga razmišljati o promeni sredine.Marko Baša (33) kapiten je Lila i reprezentativac Crne Gore. Ima odličnu sezonu u Francuskoj i jak ugovor do 2019. godine. Ipak, ima dvoje male dece, a voleo bi da se sa suprugom vrati u Srbiju. Novac mu nije primaran.A. Radonić

Desna stranaSTOJKOVIĆ UPAKOVANCrveno-beli su u pregovorima i sa Čukaričkim o desnom beku Filipu Stojkoviću, izgubljenom Zvezdinom sinu, koji se u potpunosti afirmisao na Banovom brdu. Prošle zime Stojković se o svemu dogovorio s Partizanovim trenerom Ivanom Tomićem i direktorom Ivicom Ilievim, ali je transfer zabranio gazda kluba Dragan Obradović. Popularni Gale je tada rekao:- Ako Stojković bude prelazio u bilo koji klub u Srbiji, može da ode samo tamo gde je ponikao, u Crvenu zvezdu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track