PARTIZAN NE ODUSTAJE: Igraćemo Evrokup, pa neka nas KSS izbaci
Foto: Saša Pavlić

Crno-beli odlučni bez obzira na konsekvence

PARTIZAN NE ODUSTAJE: Igraćemo Evrokup, pa neka nas KSS izbaci

Košarka -

Spremni smo na sve, pa i suspenziju, ranije smo radili u njihovu korist, a na svoju štetu, a sad gledamo samo svoj interes, kaže sportski direktor Partizana Dragan Todorić

KK Partizan čvrst je u odluci da naredne sezone zaigra u Evrokupu bez obzira na to što mu preti isključenje iz Košarkaškog saveza Srbije!Sportski direktor crno-belih Dragan Todorić je u izjavi za Kurir istakao da razume stavove Saveza i brigu za reprezentaciju Srbije, ali je dodao da FIBA već godinu dana radi na štetu košarke.Aršini- Odlučili smo da igramo Evrokup, naravno, ako dobijemo pozivnicu, i taj stav nećemo menjati makar nas KSS isključio! Spremni smo na sve, pa i na takav scenario. Danas će biti održan sastanak Upravnog odbora kluba, na kojem ćemo verifikovati tu odluku. Svih 12 klubova ABA lige stavilo je potpis da će igrati Evroligu i Evrokup i nije mi jasno zašto se sada pravi podela da neki mogu da biti učesnici jednog takmičenja, dok drugi ne mogu iako je sve to u paketu. Jednog dana takav problem može da zadesi i Zvezdu i zbog toga smatram da svi treba da imamo zajednički stav - kazao je Todorić i nastavio:- Kažem, spremni smo na sve, pa i na to da budemo isključeni iz Saveza. Mi smo u prošlosti nekoliko puta radili u korist KSS, a na svoju štetu i koplja su lomili preko nas. Ovog puta smo odlučili da gledamo svoje interese. FIBA nema pravnih osnova da ucenjuje klubove i da preti raznim suspenzijama i siguran sam da će ovaj sukob biti razrešen u institucijama koje nisu vezane za košarku.Sportski direktor Partizana razume da je igranje reprezentacije ugroženo ovim sukobom, ali smatra da Savez ne sme da se bavi pitanjima koja su u ingerenciji klubova, već nacionalnim selekcijama.Košarka trpi- Naravno da je svima stalo da reprezentacija igra na svim velikim takmičenjima, kao i da Srbija bude domaćin kvalifikacionog turnira za OI, to su stvari kojima treba da se bavi Savez. Zaista ne znam kako će se završiti ovaj sukob, ali u svakom slučaju sve ovo što se dešava ide na štetu košarke - zaključio je Dragan Todorić.

Obradović ironičanBIĆE SUPER EP BEZ SRBIJE, ŠPANIJE, GRČKE, HRVATSKE...Trener Fenerbahčea Željko Obradović izjavio je da će suspendovanih 14 reprezentacija organizovati svoj šampionat:- Osećam da će to biti sjajan turnir bez 14 reprezentacija. Lepo je videti taj šampionat bez Španije, Srbije, Grčke, Hrvatske ili Rusije. FIBA očigledno sve radi da zaštiti evropsku košarku. Svako ima pravo na svoj stav, a oni su počeli da govore o sankcijama. Možda će tih 14 reprezentacija igrati neko drugo prvenstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track