(VIDEO) NIJE PRINC RIMA, NEGO BOG FUDBALA: Toti ušao u igru i za 2 minuta dao 2 gola za pobedu Rome
Foto: Reuters

Preokret protiv Torina

(VIDEO) NIJE PRINC RIMA, NEGO BOG FUDBALA: Toti ušao u igru i za 2 minuta dao 2 gola za pobedu Rome

Fudbal -

Kapiten Rome Frančesko Toti ušao je u igru na meču sa Torinom u 86. minutu, u 87. je izjednačio na 2:2, a u 88. doneo pobedu svom timu iz penala - 3:2.

"Princ Rima" ne posustaje iako će u septembru proslaviti 40. rođendan! Frančesko Toti je u nedelju doneo Romi bod u Bergamu izjednačivši protiv Atalante (3:3), a večeras je načinio čudo na rimskom "Olimpiku".

Trener Lućano Spaleti, sa kojim je u sukobu, uveo ga je u igru u 86. minutu pri vođstvu gostiju od 2:1, a Toti mu se odužio za dva minuta napravivši preokret!

Spaleti i Toti su se potukli posle meča u Bergamu, izvestili su italijanski mediji, i tako samo produbili jaz koji je postojao i ranije.

Dodajmo da je penal za Romu dosuđen zbog igranja rukom srpskog reprezentativca iz Torina Nikole Maksimovića.

"Vučica" je ovim trijumfom povećala prednost na trećem mestu tabele, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, pošto su prvi pratioci Inter i Fiorentina poraženi.

Inter je izgubio od Đenove u gostima 1:0, dok je Fiorentina poražena 2:1 od Udinezea. Roma ima 68 bodova, Inter 61, a Fiorentina 59.

Prvoplasirani Juventus bio je siguran na svom terenu u pobedi protiv Lacija 3:0 i tako sačuvao devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli, koji je u utorak pobedio Bolonju 6:0.

Palermo je odigrao 2:2 sa Atalantom i tako je ostao na pretposlednjem mestu tabele, sa dva boda manje od Karpija, prve ekipe van opasne zone.

U ostalim večerašnjim mečevima, Sasuolo i Sampdorija odigrali su 0:0, Kjevo je pobedio Frozinone 5:1, a Empoli je savladao Veronu 1:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track