Humanitarna misija

(KURIR TV) EMOCIJE I GOLOVI: Fudbaleri Crvene zvezde napravili spektakl u Gračanici

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u humanitarnoj utakmici u Gračanici domaći tim sa 9:2.

Utakmica je odigrana na stadionu "Dragan Džajić", koji se nalazi u Sportskom kompleksu u Gračanici na Kosovu.

Srpski petoligaš nije mogao da pruži jači otpor renomiranom gostu. Trener crveno-belih Miodrag Božović ukazao je šansu mahom rezervistima i omladincima, koji su imali nameru da se nametnu, pa su do vrha napunili mrežu domaćina.

Strelci za crveno-bele bili su Srđan Plavšić u 18. minutu, Petar Orlandić u 20. i 24, David Babunski iz penala (koji je nad njim i napravljen) u 43, Miloš Stojanović u 52, Uroš Račić u 55, Nenad Gavrić u 63, Dejan Joveljić u 70. i Luka Ilić u 77. Golove za domaći tim postigli su Miloš Slavković u 61. i Nikola Đurđević u 65. minutu.

Početni sastav Crvene zvezde: Stanković - Cvetković, Mičel, Edson, Anđelković - Ristić, Stojanović - Gavrić, Babunski, Plavšić - Orlandić. Igrali su još: Kahriman, Račić, Joveljić, Jovanović, Tufegdžić, Ilić, Stojanović i Živković,

Meču je prisustvovalo više 2.000 gledalaca koji su napravili lepu atmosferu. Spektakl je počeo intoniranjem himne "Bože pravde". Kasnije su se pevale Zvezdine navijačke pesme, a nisu izostali ni povici: "Srbija, Kosovo i Metohija".

Na početku drugog poluvremena upriličena je i bakljada.

U poluvremenu utakmice predstavnicima beogradskog kluba dodeljene su povelje počasnih građana Gračanice. Ta čast pripala je predsedniku Svetozaru Mijailoviću, generalnom direktoru Zvezdanu Terziću, treneru Miodragu Božoviću i Stefanu Pantoviću. Plakete im je uručio Vladeta Kostić, prvi čovek Gračanice.

Ulaznica za humanitarni meč koštala je 200 dinara a sredstva su namenjena humanitarnom fondu Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske.

"Ovde je bilo fenomenalno. Stadion pun, kao da smo u Beogradu, a klinci su pokazali da na njih možemo ozbiljno da računamo. Drago mi je što smo bili sa ovim narodom, srce nam je puno: manastir Gračanica, utakmica... Lepo je bilo danas među ovim narodom, dobro je i nije kad vam skandiraju, zahvalan sam im, mada nisam čovek koji voli da se eksponira. Bojim se da se velike ljubavi tragično ne završe, zato ne volim kad mi skandiraju", rekao je Grof Božović.

Mladi fudbaler Zvezde Dejan Joveljić upisao se u strelce.

"Presrećan sam. Želim da se zahvalim stručnom štabu što nam je ukazao šansu da dođemo u Gračanicu. Srećan sam zbog golova. Ljudi su došli u velikom broju, svaka čast. Prvi put sam ovde i doći ću opet sigurno", rekao je Joveljić.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović je rekao:

"Ova poseta postaje tradicija.To je više od fudbala. Nadamo se da će biti još uspešnije. Da Crvena zvezda i dalje priređuje radost i zadovoljstvo. Osetili smo sreću naših ljudi, ovo je bio i veliki događaj za nas kao i za naš narod".

Fudbaleri Zvezde su i prošle godine odigrali humanitarnu utakmicu u Gračanici kada su pobedili sa 4:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track