BIVŠI ZVEZDIN KAPITEN MIJAILOVIĆ: Navijači, dođite da uživate u fudbalu na pesku
Foto: Beachsoccer.rs

Osnivanje reprezentacije

BIVŠI ZVEZDIN KAPITEN MIJAILOVIĆ: Navijači, dođite da uživate u fudbalu na pesku

Fudbal -

Reprezentacija Srbije u fudbalu na pesku počinje sa radom.

Naša prva selekcija u ovoj novoj sportskoj disciplini u Srbiji prve treninge odradiće u petak i subotu na terenima Šark na Adi Ciganliji. S obzirom da je fudbal na pesku u našoj zemlji sport u nastajanju, stručni štab reprezentacije na čelu sa selektorom Dejanom Kneževićem na startu očekuje težak posao.

Prvi treninzi biće selektivnog tipa, a javni konkurs koji je bio otvoren izazvao je veliko interesovanje pa se za mesto u prvoj reprezentaciji Srbije na pesku prijavilo preko 150 fudbalera.

Selektor Knežević, koji je četiri puta bio prvak naše zemlje i dva puta šampion Crne Gore i koji sa mnogo uspeha asistira selektoru futsal reprezentacije Aci Kovačeviću, na startu rada imaće značajnu pomoć. Kneževiću će asistirati poznati igrač fudbala na pesku i švajcarski reprezentativac Dejan Stanković, čija će pomoć biti nemereljiva pre svega u metodici rada.

U procesu kreiranja reprezentacije Knežević će od starta moći da računa i na nekoliko bivših istaknutih fudbalera među kojima i nekadašnji Zvezdin kapiten Nikola Mijailović:

"Pre svega želim da pozdravim ideju dolaska fudbala na pesku u Srbiju, na ovako zvaničnom nivou i kroz osnivanje reprezentacije Srbije", počinje priču Mijailović i dodaje:

"Radi se o sportu koji svi volimo i svi smo ga nekada igrali na ovaj ili onaj način. U svetu je to odavno podignuto na viši nivo i verujem da će Srbija to umeti da isprati. Radujem se što ću biti deo reprezentacije zajedno sa ostalima i nadam se da će se mnogo ljudi zainteresovati za ovaj sjajan sport koji će bez dileme imati popularnost. Pozivam sve ljubitelje fudbala, malog fudbala i fudbala na pesku da uzmu učešće u svim budućim akcijama vezanim za novi sport u našoj zemlji", rekao je Mijailović, kome je društvo trebalo da pravi još jedan Zvezdin bivši kapiten Dejan Milovanović, ali će zbog povrede zgloba propustiti uvodne treninge.

Prvi nastup reprezentacija Srbije u fudbalu na pesku imaće na turniru Euro Beach Soccer Cup Belgrade 2016 kome će naš glavni grad biti domaćin od 24. do 26. juna. To će biti jedan od najjačih turnira u Evropi ove godine, a osim naše selekcije učestvovaće još Portugalija, Rusija, Španija, Italija, Švajcarska, Ukrajina i Mađarska. Nikola Mijailović ističe da jedva čeka da treninzi reprezentacije počnu:

"Nadam se da ćemo se dobro družiti tokom selektivnih treninga na terenima "Šarka" na Adi i da ćemo posle njih napraviti jaku reprezentaciju. Dobro je da smo izabrali ovaj sistem prijavljivanja, jer pored nas profesionalaca sigurno ima još onih koji se dobro snalaze na pesku".

Videćemo kako ćemo izgledati dok se budemo spremali za turnir koji se igra na leto na Adi, ali verujem da ćemo imati dobar tim. Sportovi sa loptom dobro uspevaju u Srbiji pa nema razloga da ni sa fudbalom na pesku ne bude drugačije" nastavlja priču Mijailović i za kraj poručuje:

"Očekujem da će reprezentacija na startu imati veliku podršku navijača, a mi ćemo se potruditi da publika koja bude dolazila na utakmice uživa u atraktivnim potezima", zaključio je Mijailović.

Učešće u reprezentaciji Srbije u fudbalu na pesku uzeće i kapiten futsal reprezentacije Mrko Perić, kao i rezervni golman državnog futsal tima Nemanja Momčilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track