Partizan ne dobija pehar u nedelju

Partizan ne dobija pehar u nedelju

Fudbal -
FSS je poštuje odluku svoje disciplinske komisije koja je kaznila Partizan igranjem bez publike zbog neprimerenog ponašanja dela navijača, ali je istakao da ceremonija predaje pehara bez gledalaca ne bi bila primerena

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FSS) neće Partizanu uručiti trofej pobednika Super lige u nedeljnoj utakmici protiv Metalca, već će sačekati neku utakmicu na kojoj će biti navijača. FS S je danas saopštio da poštuje odluku svoje disciplinske komisije koja je kaznila Partizan igranjem bez publike zbog neprimerenog ponašanja dela navijača, ali je istakao da ceremonija predaje pehara bez gledalaca ne bi bila primerena.

"FSS poštuje... odluku (svoje) disciplinske komisije... Procenjeno je da bi svečana ceremonija uručenja pehara šampiona fudbalerima Partizana bila potpuno neprimerena zbog činjenice da će tribine biti prazne", navodi se u saopštenju saveza.

"Smatramo da je u sportskom duhu da tom svečanom trenutku prisustvuju i pristalice Partizana, koje bi u suprotnom bile kažnjene zbog neadekvatnog ponašanja manje grupe", piše u saopštenju. FS S je naveo da se dogovorio sa čelnicima Partizana da pehar bude dodeljen pre nekog meča kvalifikacija za Ligu šampiona ili utakmice Super lige.

"FS Srbije očekuje da istovetno postupe i nadležni u Zajednici klubova Super lige i da pehar Partizanu bude uručen kako je navedeno", saopštio je FSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track