Vermezović novi trener, Tumbaković sportski direktor

Partizan

Vermezović novi trener, Tumbaković sportski direktor

Fudbal -
Ugovori su potpisani na tri godine, a njihov zadatak biće titula u prvenstvu i što bolji rezultat u Evropi

BEOGRAD - Novi trener Partizana biće Vladimir Vermezović, a funkciju sportskog direktora obavljaće Ljubiša Tumbaković, odlučio je na današnjoj sednici u Beogradu Upravni odbor tog fudbalskog kluba. UO je postavio i legendu kluba Momčila Vukotića za direktora omladinske škole.

Ugovori su potpisani na po tri godine. Dosadašnji trener Avram Grant, koji je preuzeo klub u polusezoni, najavio je ove nedelje da će otići iz ličnih razloga. Predsednik kluba Dragan Đurić rekao je da novi trener i sportski direktor imaju zadatak da osvoje domaći trofej i da postignu što bolje rezultate u Evropi.

"Njihov zadatak su titula u prvenstvu i što bolji rezultat u Evropi. Mi stvaramo rezultat kao uprava. U krizi pokazujemo superiornost u odnosu na rivale... Ciljevi kojima teži Partizan jesu sportski rezultati, rad i red u klubu i čisti računi", rekao je Đurić.

On je kazao da je klub planirao da Grant ostane dve godine, ali da je izraelski trener morao da ode iz ličnih razloga. Đurić je branio rad uprave u proteklom periodu.

"Upravu brane rezultati u proteklih pet godina i momci koji su igrali. Samo ljudi bolesnih ambicija ne stide se da kažu da može bolje posle pet uzastopnih titula", rekao je Đurić. Predsednik crno-belih rekao je da je Vermezović postigao velike uspehe kada je vodio Partizan 2004. i 2005. godine.

"Postigao je izuzetne rezultate u Partizanu, među kojima je i onaj kada je prezimio u Evropi. Ima veliko iskustvo. Tumbaković živi za Partizan i dolazi s velikom željom. Siguran sam da će uraditi mnogo za ovaj klub", rekao je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track