BLOG UŽIVO, VIDEO: Britanac Rouz prvi olimpijski šampion u golfu posle 112 godina
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Britanac Rouz prvi olimpijski šampion u golfu posle 112 godina

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

03:03 - Francuskoj zlato u timsku maču na Igrama u RijuMačevalačka reprezentacija Francuske osvojila je zlatnu medalju u disciplini timski mač na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je lako pobedila Italiju sa 45:31.Francuska je do nedeljnih mečeva osvojila samo jedno srebro i jednu bronzu u Riju, ali danas nije imala problema sa Italijom u susretu dve tradicionalne mačevalačke sile.Zlato su osvojili Janik Borel, Danijel Žaran i Žan-Mišel Lusene i time su stavili tačku na turniru mačevanju u Riju.Bronzanu medalju osvojila je Madjarska, koja je pobedila Ukrajinu 39:37.

02:41 - Vlasov osvojio zlato za Rusiju u grčko-rimskom stilu do 75 kilogramaRuski rvač Roman Vlasov osvojio je danas svoju drugu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, pošto je u Rio de Žaneiru pobedio Danca Marka Madsena 5:1 u finalu grčko-rimskim stilom u kategoriji do 75 kilograma.Madsen je osvojio prvu olimpijsku medalju u rvanju za Dansku još od Londona 1948, kada je takodje osvojeno srebro.Bronzane medalje pripale su Irancu Saidu Moradu i Južnokorejcu Kimu Hjeonvuu.

00:54 - Britanac Rouz prvi olimpijski šampion u golfu posle 112 godinaBritanac Džastin Rouz postao je prvi olimpijski pobednik u golfu posle 112 godina, pošto je večeras u Rio de Žaneiru osvojio zlatnu medalju u uzbudljivom finalu.On je na prvom golf turniru još od 1904. godine pobedio Švedjanina Henrika Stensona.Oni su bili izjednačeni do poslednje rupe, ali je Švedjanin poslednju pogodio "bogijem" (jedan udarac iznad PAR-a), dok je Britanac bio siguran "berdijem" (jedan udarac ispod PAR-a), tako da je pobedio za dva udarca.Bronzana medalja pripala je Amerikancu Matu Kučaru."Ovo je bolje od bilo čega što sam do sada osvojio. Ovo je najbolji turnir na kome sam učestvovao", rekao je pobednik Ju-Es Opena iz 2013."Za ovo se igra, za pobedničko postolje. To je ono o čemu svaki sportista sanja. Nadam se da smo pokazali Brazilu suštinu golfa. Drago mi je da je bilo neizvesno, ali ne zbog mojih živaca, nego zbog golfa", rekao je Rouz.

00:23 - Nikolić: Zaslužili smo pobedu u Novom PazaruTrener Rada Slađan Nikolić rekao je večeras da je prezadovoljan zbog pobede njegovih fudbalera u Novom Pazaru u utakmici petog kola Super lige Srbije."Igrali smo protiv tima koji je u odličnoj formi i protiv tradicije. Zašluženo smo osvojili tri velika boda. U prvom delu bili smo bolji, u drugom imali igrača više, ali umalo da budemo kažnjeni zbog panike u poslednjih 15 minuta. Domaćin je stvorio dve stopostotne šanse i možda zaslužio da kruniše tu borbenost", naveo je Nikolić.Pred oko 5.000 gledalaca na Gradskom stadionu, Rad je slavio protiv domaćeg Novog Pazara sa 2:0 golovima Dejana Đenića u 63. i Bogdana Mladenovića u petom minutu sudijske nadoknade u drugom poluvremenu.Novopazarci su od 45. minuta igrali bez Miloša Tintora, koji je isključen zbog drugog žutog kartona.Trener Novog Paraza Zoran Marić ocenio je da je utakmica bila očekivano teška i specifična, kao i da su se njegovi igrači u prethodnom periodu prilično istrošili."Prvo poluvreme proteklo je bez šansi, bili smo teški i lako gubili posed. Zanimljivo, bili smo opasniji sa desetoricom, ali kada ne iskoristite tri izgledne situacije nemate čemu da se nadate. Brojčano slabiji, uložili smo veliki napor makar da izjednačimo. Nismo uspeli i kažnjeni smo u nadoknadi, ali nemam šta da zamerim igračima", istakao je Marić.Novi Pazar je šesti na tabeli sa sedam bodova i utakmicom manje, a Rad je na 11. poziciji ima šest bodova.Pazarci će u sledećem kolu gostovati Borcu, dok će ekipa sa Banjice biti domaćin Bačkoj.

00:02 - Borero Molina doneo Kubi novo rvačko zlatoKubanac Ismael Borero Molina osvojio je danas zlatnu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 59 kilograma, čime je produžio niz osvajanja titula za svoju zemlju na poslednjih sedam Igara.Borero Molina je pobedio Japanca Šinobua Otu 8:0 u prvom meču za zlato na Igrama. Kubanac je dominirao protiv rivala.Bronzane medalje osvojili su Elmurat Tasmuradov iz Uzbekistana i Andre-Stig Berg iz Norveške.

23:23 - Alija Mustafina prekinula američku gimnastičku dominaciju u RijuRuska gimnastičarka Alija Mustafina osvojila je večeras zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u disciplini dvovisinski razboj, odbranivši tako odličje od pre četiri godine.Mustafina je na kraju imala rezultat 15.900, čime je nadmašila Amerikanku Medison Kosijan sa 15.883. Trijumf Ruskinji donela je vežba, koja je za desetinu bila teža od Amerikankine.Mustafina je ovim zlatom prekinula dominaciju Amerikanki u Riju, pošto su one, predvodjene superzvezdom Simon Bajls, osvojile sve zlatne medalje do sada. Ruskinji je ovo osma olimpijska medalja.Bronzanu medalju osvojila je Sofi Šreder iz Nemačke.

22:20 - Ubedljiva pobeda VojvodineFudbaleri Vojvodine ubedljivo su danas sa 3:0 u Novom Sadu pobedili Javor, u petom kolu Super lige Srbije. Strelci su bili Aleksandar Paločević u šestom, Filip Malbašić u 29, Dejan Meleg u 32. i Nikola Ašćerić u 75. minutu. Vojvodina je druga na tabeli sa tri boda manje i utakmicom manje od Crvene zvezde, a u četvrtak će dočekati holandski AZ Alkmar u prvoj utakmici baraža za Ligu Evropa. Pobede u petom kolu ostvarile su ekipe Rada i Mladosti, dok su Voždovac i Metalac igrali bez golova, a Radnik i Borac 1:1. Rad je pobedio Novi Pazar sa 2:0, a posao je beogradskom klubu bio olakšan posle isključenja Miloša Tintora u prvom poluvremenu. Borac iz Čačka je u finišu utakmice propustio priliku da zabeleži prvi trijumf u sezoni. Mladost je golom Radomira Milosavljevića u 17. minutu u Lučanima savladala kruševački Napredak. Zvezda je ranije danas pobedila Radnički u Nišu sa 3:0, Partizan je bio bolji na svom stadionu od Čukaričkog 1:0, dok je Spartak u subotu kao gost savladao Bačku sa 3:1.

22:00 - Sebić razočaran rezultatom na OIReprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić rekao je da je razočaran ostvarenim rezultatom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "Izgledalo je dosta dobro u prva dva stava. Bio sam svestan da je to rezultat koji je vredan finala, ali te prve dve serije u stojećem stavu su me koštale finala i baš je bilo teško izboriti se s tim. Bilo je teško ostati na neutralnom nivou, izboriti se sa samim sobom i ostvariti taj neki rezultat kao na treninzima", rekao je Sebić novinarima u Rio de Žaneiru. Sebić je danas u kvalifikacijama malokalibarska puška 50 metara trostav ;zauzeo 11. mesto s rezultatom od 1.172 kruga. On je dodao da je srpskim strelcima na Igrama u Riju nedostajalo sreće. "Ne želim da komentarišem rezultate naših strelaca... Imali smo samo jedno finale. Znam samo da su se sve moje kolege borili i dali sve od sebe, ali nismo imali sreće", kazao je Sebić.

21:45 - Britanac najbolji u golfu na OI u RijuBritanski golfer Džastin Rouz osvojio je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ovo je prvi put još od 1904. godine i Olimpijskih igara u Sent Luisu da je održano takmičenje u golfu. Rouz je u finalu ostvario ukupni rezultat od 268, dok je osvajača srebrne medalje Švedjanin Henrik Stenson imao 270. Američki golfer Met Kučar osvojio je bronzanu medalju s rezultatom 271 poen.

21:31 - Amerikanci osvojili zlato u miks dubluAmerički teniseri Betani Matek-Sends i Džek Sok osvojili su danas zlatnu medalju u mešovitom dublu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Oni su u finalu pobedili sunarodnike Venus Vilijams i Radživa Rama sa 2:1 u setovima (6:7, 6:1, 10:7). Bronzanu medalju osvojili su Lucje Hradecka i Radek Štepanek iz Češke.

21:13 - Lokti: Pljačkaš je izgledao kao policajacAmerički plivač Rajan Lokti rekao je da ga je naoružana osoba, koja je izgledala kao policajac, opljačkala u Rio de Žaneiru. On je kazao da ga je osoba s policijskom značkom izvukla iz taksija kada se vraćao u olimpijsko selo s proslave iz grada. S Loktijem su u taksiju bila još trojica američkih plivača. Lokti je dodao da mu je pljačkaš rekao da legne na zemlju, ali on to nije uradio, pa mu je prislonio pištolj uz čelo i uzeo novčanik. Lokti je na Olimpijskim igrama u Riju osvojio zlatnu medalju s reprezentacijom SAD u štafeti 4dž200 metara. Olimpijski komitet SAD je potvrdio navode Loktija.20:50 - Grin: Felps je najbolji olimpijac svih vremenaNekadašnji olimpijski šampion u sprintu Moris Grin smatra da je njegov zemljak plivač Majkl Felps najveći je olimpijac svih vremena. Felps je osvojio 23 zlatne olimpijske medalje, od kojih pet na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Uz te medalje ima i tri srebrne i dve bronzane medalje. "On je nadmašio sve druge olimpijce, bilo u atletici, gimnastici, plivanju. On je namašio svakog. Jeste, on je najbolji ikada", rekao je Grin. "Jedina osoba prema kojoj sam imao strahopoštovanje kada sam je upoznao je Muhamed Ali. On je mnogo promenio sport, bio je kontroverzna ličnost, ali nikada niko nije mogao da poljulja ono u šta je verovao", dodao je Grin. 20:30 - Baka ostaje u MilanuNajbolji strelac fudbalskog kluba Milan u prošloj sezoni Karlos Baka, posle nekoliko meseci spekulacija, ostaće u istom timu. Kako se navodi, kolumbijski fudbaler odbio je dve ponude Vest Hema i poručio čelnicima kluba da će u narednoj sezoni postići najmanje 20 golova u dresu Milana. Milan je početkom juna odlučio da proda Baku za minimum 30 miliona evra. Baka je prošlog leta došao medju "rosonere" iz Sevilje i u prvoj sezoni u Seriji A postigao 18 golova.19:45 - Getlin: Verujem u sistemAmerički sprinter Džastin Getlin ne obraća pažnju na to što ga svi vide kao negativca zbog doping istorije. Getlin, koji će u ponedeljak ujutru (03:25h) trčati u finalu na 100m na OI u Riju, dva puta je bio suspendovan zbog dopinga (2001. na dve, 2004. na četiri godine). "Radio sam naporno kao i svi. Testirali su me kao i sve. Vratio sam se. Verujem u sistem. Nadam se da i ostali veruju u sistem", rekao je Getlin. Amerikanac ima četiri olimpijske medalje, zlato iz Atine na 100 metara, srebro u štafeti 4x100 i bronzu na 200m na istim Igrama, te bronzu na 100m iz Londonga 2012. "Svake OI su posebne, ali kada ste stariji sportista sve više shvatate važnost učestvovanja na Igrama. Ja sam na kraju karijere, ovo je kraj sezone, samo želim da uživam. Te 2004. sam uživao kao mladić i zabavljao se, nema razlike ni sada", dodao je Getlin.

19:20 - Kamprijani osvojio zlato na OIItalijanski strelac Nikolo Kamprijani osvojio je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u disciplini 50 metara malokalibarskom puškom trostav. Kamprijani je ostvario rezultat od 458,8 krugova, za samo 0,3 više od drugoplasiranog Sergeja Kamenskog, koji je osvojio srebrnu medalju. Treći je bio Aleksis Rejno iz Francuske. Kamprijani je u Riju osvojio zlatnu medalju i u disciplini 10 metara vazdušnom puškom, a u trostavu je odbranio titulu iz Londona od pre četiri godine. U disciplini 50 metara trostav učestvovali su i srpski strelci Milenko Sebić i Stevan Pletikosić, koji se nisu plasirali u finale.

19:00 - Ruskinjama zlato u teniskom dubluRuske teniserke Jekaterina Makarova i Jelena Vesnina osvojile su danas zlatnu medalju u dublu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Makarova i Vesnina su u finalu pobedile Timeu Bačinski i Martinu Hingis iz Švajcarske sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4). Bronzanu medalju osvjile su Čehinje Lucje Šafaržova i Borbara Strikova, koje su u borbi za treće mesto bile bolje od sunarodnica Andree Hlavackove i Lucje Hradecke.

18:30 - Hradecka i Štepanek osvojili bronzu na OIČeški teniseri Lucje Hradecka i Radek Štepanek osvojili su danas bronzanu medalju u mešovitim parovima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Oni su u meču za treće mesto pobedili indijski par Sanju Mirzu i Rohana Bopanu sa 2:0 u setovima (6:1, 7:5). Za zlatnu medalju boriće se američki parovi. Betani Matek-Sends i Džek Sok će igrati protiv Venus Vilijams i Radživa Rama.

17:15 - Sumgong osvojila zlato na OIKenijska atletičarka Jemima Jelagat Sumgong osvojila je danas zlatnu medalju u maratonu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dok je srebrno odličje pripalo Eunis Kirvi iz Bahreina. Sumgong je trku završila za dva sata, 24 minuta i četiri sekunde i tako postala prva Kenijka koja je osvojila olimpijsko zlato u maratonu. Drugoplasirana Kirva zaostajala je devet sekundi za pobednicom. Bronzanu medalju osvojila je Mare Dibaba iz Etiopije. Ona je trku završila sa 26 sekundi zaostatka za pobednicom. Srpska atletičarka Olivera Jevtić nije završila maratonsku trku, pošto je odustala pre 25. kilometra.

16:30 - Viktor Nemeš u četvrtfinalu OISrpski rvač Viktor Nemeš plasirao se danas u četvrtfinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, u kategoriji do 75 kilograma grčko-rimskim stilom. Nemeš je u osmini finala pobedio Dilšodjona Turdijeva iz Uzbekistana, na poene sa 6:2. Protivnik u narednoj rundi biće mu pobednik duela izmedju Danca Marka Madsena i Saida Abdvalija iz Irana. Drugi srpski predstavnik Kristijan Fris eliminisan je ranije u prvom kolu, porazom od Elmurata Tasmuradova iz Uzbekistana. Srbiju će od rvača u Riju predstavljati i Davor Štefanek, koji će se sutra boriti u kategoriji do 66 kilograma.

16:00 - Fiorentina odbila ponudu Evertona za KalinićaFudbalski klub Fiorentina odbio je ponudu Evertona od 25 miliona evra za napadača Nikolu Kalinića. Skaj Sport Italija naveo je da je Everton ponudio između 20 i 25 miliona evra za hrvatskog reprezentativca, uključujući i bonuse u zavisnosti od njegovih nastupa. Uprava Fiorentine je to odbila, pošto za Kalinića traži 35 miliona evra. Za Kalinića je zainteresovan i Napoli.Kalinić je tokom karijere igrao za splitski Hajduk, Blekburn i Dnjepar iz Dnjepropetrovska, odakle je prošle godine prešao u Fiorentinu. Za "ljubičaste" je u 36 prvenstvenih utakmica postigao 12 golova. On je nastupao za reprezentaciju Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Francuskoj ovog leta, a do sada je za državni tim odigrao 31 utakmicu i postigao 12 golova.

15:35 - Tompson: Nisam znala kako da proslavim pobeduNova olimpijska šampionka na 100 metara, atletičarka sa Jamajke Elani Tompson rekla je danas da nije znala kako da proslavi osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dok je Šeli-En Frejzer-Prajs istakla da je važno to što zlato ostaje na Jamajci."Kada sam prešla cilj, pogledala oko sebe i videla da sam prva nisam baš znala kako da to proslavim. Jamajka ima mnogo talentovanih sprintera. Presrećna sam što sam postala olimpijska šampionka", rekla je Tompson.Tompson je prošle noći osvojila zlatnu medalju na 100 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ona je stazu pretrčala za 10,71 sekundu.Srebrnu medalju osvojila je Amerikanka Tori Bouvi, a bronza je otišla u ruke dosadašnjoj olimpijskoj šampionki, Jamajčanki Šeli-En Frejzer-Prajs.Frejzer-Prajs je bila najbrža u Londonu i Pekingu, ali to što sada nije osvojila zlato ne znači da se mnogo toga menja."Srećna sam što je Jamajka zadržala zlato", rekla je Frejzer-Prajs.Ona se tokom cele godine mučila s povredama. Kako je rekla, trčati finale samo sat nakon polufinalne trke bilo je "previše za jednu noć"."Ugledam se na Šeli-En. Imala je tešku sezonu. Neverovatno je biti ovde zajedno s njom", rekla je Tompson.

15:20 - Mihail Dudaš spreman za takmičenje na OI

15:00 - Grin: Felps je najveći olimpijac svih vremenaAmerički plivač Majkl Felps najveći je olimpijac svih vremena, ocenio je nekadašnji olimpijski šampion Moris Grin. "On je nadmašio sve druge olimpijce, bilo u atletici, gimnastici, plivanju. On je namašio svakog. Jeste, on je najbolji ikada", rekao je bivši olimpijski šampion, američki atletičar Moris Grin. Felps je osvojio 23. zlatne olimpijske medalje, od kojih pet na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Uz te medalje ima i tri srebrne i dve bronzane medalje. Eurosport je zato pokrenuo debatu o tome da li Felps najbolji olimpijac svih vremena. Debatu je vodio svetski rekorder u troskoku Džonatan Edvards. Edvards je upitao Grina da li je Felsp i najveća sportska zvezda svih vremena. "To je veoma teško pitanje. Jedina osoba prema kojoj sam imao strahopoštovanje kada sam je upoznao je Muhamed Ali. On je mnogo promenio sport, bio je kontroverzna ličnost, ali nikada niko nije mogao da poljulja ono u šta je verovao.

14:28 - Golman Klaudio Bravo na korak od prelaska u Mančester sitiGolman Barselone Kludio Bravo na korak je od prelaska u Mančester siti, pošto se sa tim engleskim fudbalskim klubom dogovorio oko uslova, preneo je Mundo Deportivo. Španski mediji su prethodnih nedelja spekulisali da trener Mančester sitija želi da dovede Brava, pošto nije zadovoljan golmanom svoje ekipe Džoom Hartom. Gvardiola je juče ostavio Harta na rezervnoj klupi, u utakmici prvog kola protiv Sanderlenda, u kojoj je njegov tim pobedio sa 2:1. Kako je preneo Mundo Deportivo, golman reprezentacije Čilea Bravo se dogovorio o ličnim uslovima sa upravom Sitija i ostalo je da se dva kluba dogovore oko cene transfera. Obeštećenje za tridesettrogodišnjeg golmana je 42 miliona evra, ali bi Barselona, navodno, pristala na ponudu od 25 miliona evra.

13:12 - Tipsarević osvojio čelindžer u KiniSrpski teniser Janko Tipsarević osvojio je čelinžer u kineskom Djindau, pošto je u finalu savladao Španca Rubena Ramirez-Hiralda sa 1:6, 7:5, 6:1.Tipsarević, koji je 413. na ATP listi i polako skuplja bodove posle povrede, pobedio je za 241. pozicije bolje rangiranog tenisera posle preokreta i dva sata i 13 minuta igre.Njega očekuje veliki skok na listi, posle trijumfa na turniru čiji je nagradni fond iznosio 125.000 dolara.Tipsarević je u dosadašnjoj karijeri osvojio četiri ATP titule, u Moskvi i Štutgartu 2011, godinu dana kasnije u Štitgartu i 2013. u Čenaju.

12:30 - Mutko: Suspenzija Klišinoj možda neće biti poslednja provokacijaMinistar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je danas da suspenzija skakačice u dalj Darije Klišine sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, možda neće biti "poslednja provokacija" upućena ruskim sportistima.Medjunarodna atletska federacija (IAAF) juče je suspendovala dvadesetpetogodišnju Klišinu sa Igara, iako joj je prethodno dozvolila da učestvuje. Klišina je jedini ruski atletičar na Igrama, posle suspenzije Atletskog saveza Rusije zbog navodnog sistemskog dopinga koji je navodno prikrivala i pomagala država. IAAF nije obrazložila odluku o suspenziji, ali mediji spekulišu da zabrana može biti povezana sa otkrivanjem novih dokaza u istrazi o dopingu."Mogu da kažem da ovo možda neće biti poslednja provokacija. Nemam reči, prvo su joj dozvolili da učestvuje na Igrama... Neke provokacije se namerno pojavljuju, a sada im je cilj ruski sport", rekao je Mutko za agenciju TASS.Klišina je rekla da je čist sportista i tražila je hitnu raspravu na Sudu za sportsku arbitražu. Očekuje se da će odluka biti doneta u ponedeljak, pošto su kvalifikacije u skoku u dalj na programu u noći izmedju utorka i srede.IAAF je u novembru suspendovala Atletski savez Rusije posle izveštaja Svetske antidoping agencije (WADA) o navodnom sistemskom dopingu sportista koji je pomagala i prikrivala država. Ukupno 136 ruskih atletičara se žalilo na suspenziju, a samo je Klišinoj bilo dozvoljeno učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

11:58 - Džesika Enis Hil: Čeka me teška odluka o nastavku karijereBritanska atletičarka Džesika En Hil rekla je danas da je čeka teška odluka, pošto mora da razmisli da li će nastaviti karijeru, nakon što je osvojila srebrnu medalju u sedmoboju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Enis Hil je u Riju pokušavala da postane prva Britanka koja je odbranila olimpijsku zlatnu medalju u atletici, ali to joj noćas nije uspelo pošto je osvojila srebro sa 6.775 bodova. Bolja od nje bila je Belgijanka Nafisatu Tijam sa 6.810 bodova, a treća je bila Kanadjanka Brijana Tisen Iton sa 6.653 bodova."Moram da donesem odluku da li je ovo moj poslednji sedmoboj. Ponosna sam na sve što sam postigla u prethodnih nekoliko godina. Moram da razmislim", rekla je kroz suze Enis Hil.Ona se porodila pre dve godine i od tada je u svakoj izjavi naglasila da je prvo majka, a zatim sportistkina."Sada ću se vratiti kući da vidim sina Redžija i supruga Endija, idemo na odmor, da se opustim i isključim iz svega, jedva čekam", rekla je ona.Enis Hil je prošle godine osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

11:21 - Nigerija, Honduras, Nemačka i Brazil u polufinalu OIFudbalske reprezentacije Nigerije, Hondurasa, Nemačke i Brazila igraće u polufinalu Olimpijskog turnira u Riju.Nigerija je u četvrtfinalu savladala Dansku sa 2:0 golovima Mikela i Umara i zakazala duel sa Nemačkom, koja je bila ubedljiva protiv Portugalije 4:0golovima Gnabrija, Gintera, Zelkea i Maksa.Domaća selekcija savladala je Kolumbiju 2:0 na krilima prve zvezde Nejmara, nakon što je postigao gol iz slobodnog udarca sa čak 30 metara i u finišu asistirao Luenu za konačan rezultat.Brazilci se u borbi za finale sastaju sa Hondurasom, čiji nacionalni tim je minimalnim rezultatom savladao Južnu Koreju.Polufinalni mečevi na programu su 17. avgusta, a finale je tri dana kasnije.

10:39 - Puig donela Portoriku prvo zlato u istorijiTeniserka sa Portorika Monika Puig osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskom turniru u Riju, pošto je u finalu savladala Nemicu Angeliku Kerber sa 6:4, 4:6, 6:1.Puig, inače 34. teniserka sveta, do prve zlatne medalje za Portoriko u istoriji došla je pobedom nad drugim nosiocem posle nešto više od dva sata igre.Koliko je veliko iznenađenje napravila govori i činjenica da je osvojila tek drugi turnir u karijeri, posle Strazbura i 2014. godine.Bronzu je osvojila Petra Kvitova iz Češke jer je u borbi za treće mesto bila bolja od Medison Kiz iz SAD 7:5, 2:6, 6:2.

10:00 - Baka, ipak, ostaje u MilanuNajbolji strelac fudbalskog kluba "Milan" u prošloj sezoni Karlos Baka, posle nekoliko meseci spekulacija, ostaće u istom timu, prenosi danas "Gazeta delo Sport".Kako se navodi, kolumbijski fudbaler odbio je dve ponude Vest Hema i poručio čelnicima kluba da će u narednoj sezoni postići najmanje 20 golova u dresu "Milana"."Milan" je početkom juna "stavio u izlog" Baku sa cenom od minimum 30 miliona evra, interesovali su se Barselona, Vest Hem i madridski Atletiko, ali su se stvari okrenule dolaskom novih vlasnika iz Kine.Baka je prošlog leta došao među "rosonere" iz Sevilje i u prvoj sezoni u Seriji A postigao 18 golova.

09:18 - Del Potro i Endi Marej u borbi za zlatoArgentinac Huan Martin del Potro, koji je na startu Olimpijskih igara eliminisao svetskog broja 1 u tenisu Novaka Djokovića, boriće se za zlatnu olimpijsku medalju na Igrama u Rio de Žaneiru protiv Britanca Endija Marija.De Potro, čija se karijera umalo okončala zbog više operacija posle povreda ručnog zgloba, u polufinalu je savladao Španca Rafaela Nadala sa 5-7, 6-4, 7-6, (7/5).Mari je obezbedio finale pobedom nad Japancem Keijom Nišikorijem.Britanac je postao prvi teniser u istoriji Olimpijskih igara koji će braniti zlato.Mari je na Igrama u Londonu 2012. u finalu savladao Rodžera Federera.

08:43 - Kreću rvači i Jevtićeva, svi srpski timovi na terenuDevetog dana Olimpijskih igara u Riju Srbija bi konačno mogla do prve medalje, pošto na borilište izlaze rvači Kristijan Fris i Viktor Nemeš, koji prema prognozama imaju kvalitet da se umešaju u borbu za odličja.Takmičenje u rvanju počinje posle 14.20 sati, a pola sata ranije dan otvaraju strelci Stevan Pletikosić i Milenko Sebić u disciplini MK puška 50 metara - trostav.Odbojkašice Srbije od 14.30 sati igraju protiv Holandije, košarkašice će se od 20.30 u borbi za četvrtfinale sastati sa Senegalom, a vaterpolisti pola sata posle ponoći završavaju grupnu fazu protiv Japana.Dan ili preciznije rečeno noć, zatvaraju košarkaši, koji će od 3.30 sati igrati protiv Kine za overu plasmana u četvrtfinale.

08:14 - Monika Puig donela Portoriku prvo olimpijsko zlatoTeniserka Monika Puig donela je Portoriku prvu zlatnu olimpijsku medalju, pošto je u finalu Igara u Rio de Žaneiru pobedila Nemicu Andjelik Kerber u tri seta, 6:4, 4:6, 6:1. Ova 22-godišnjakinja je 34. na WTA listi, a jedno od najvećih iznenadjenja u istoriji ženskog olimpijskog tenisa ostvarila je pošto je do sada osvojila samo jedan profesionalni turnir, u Strazburu 2014. godine.Puigova je pobedila drugu nositeljku za dva sata i devet minuta.Ranije, Čehinja Petra Kvitova je pobedila Amerikanku Medison Kiz 7:5, 2:6, 6:2 i osvojila bronzanu medalju.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track