ŠOKANTAN PORAZ HRVATA: Bivši košarkaš Partizana razbio Vatrene, na koga će Srbija u četvrtfinalu?
Foto: Reuters

Nigerija priredila senzaciju

ŠOKANTAN PORAZ HRVATA: Bivši košarkaš Partizana razbio Vatrene, na koga će Srbija u četvrtfinalu?

Rio 2016 -

Pravu senzaciju na olimpijskom turniru u Riju priredili su košarkaši Nigerije koji su u poslednjem meču 4. kola grupe B savladali Hrvatsku rezultatom 90:76 (21:28, 22:11, 27:17, 20:20).

Tim selektora Ace Petrovića zabeležio je drugi poraz, čime je doveo u pitanje plasman u četvrtfinale. Nigerija je prvom pobedom u grupi ostavila nade za plasman među osam najboljih ekipa.

Junak meča bio je bivši plejmejker Partizana Džoš Akojon, koji je postigao 18 poena i bio ključni igrač Nigerije u trenucima odluke.

U selekciji Hrvatske Bojan Bogdanović je postigao 28 poena.

Ovim rezultatom dodatno se zakomplikovala situacija u grupi B, a samim tim i tim selektora Aleksandra Đorđevića verovatno do poslednjeg meča neće znati ko će biti rival u četvrtfinalu. Naravno, pod uslovom da "Orlovi" savladaju Kinu u poslednjem kolu grupe A.

Trenutno u grupi B Argentina i Litvanija vode sa skorom 3-1, dok Hrvatska i Španija imaju skor 2-2, a Nigerija i Brazil 1-3.

U poslednjem kolu igraju Brazil - Nigerija, Hrvatska - Litvanija i Argentina - Španija.

Hrvatska pobedom nad Litvanijom ostaje u četvrtfinalu, a može i do prvog mesta ukoliko se poklope ostali rezultati. Međutim, tim Ace Petrovića može i da ispadne ukoliko izgubi od Litvanije, a Nigerija savlada Brazil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track