ALEKSANDAR MITROVIĆ: Gorim od želje da ga zabijem Ircima!
Foto: Dado Đilas

Rešen da da gol

ALEKSANDAR MITROVIĆ: Gorim od želje da ga zabijem Ircima!

Fudbal -

Postigao sam dva pogotka na prethodna tri meča reprezentacije, daću sve od sebe da pomognem timu da uspešno započnemo nove kvalifikacije, kaže napadač Njukasla

Aleksandar Mitrović može da postane Aleksandar Veliki srpskog fudbala ako proradi u predstojećim kvalifikacijama. Dugo čekamo tog golgetera čija pojava na terenu će da unosi strah u protivničke odbrane. Vreme je za Mitra! Irci su prvi na meniju...Sjajni napadač Njukasla oporavio se od povrede i predvodiće napad Srbije protiv Irske (ponedeljak, 20.45, stadion „Rajko Mitić“).

Rešili da dokažu da ipak vrede... Reprezentacija Srbije
Rešili da dokažu da ipak vrede... Reprezentacija Srbije

Nema pritiska- Uželeo sam se fudbala, utakmica i golova. Jedva čekam da meč počne, daću sve od sebe da pomognem ekipi da dođemo do pobede - počeo je priču Mitrović.Svi očekuju da mladi fudbaler izraste u napadačkog vođu ove generacije „orlova“. To breme nije baš lako za nošenje...- Ne osećam baš nikakav pritisak. Postigao sam dva pogotka u prethodna tri meča za reprezentaciju i potpuno spreman čekam utakmicu u ponedeljak.Čak tri fudbalera Njukasla igraju za reprezentaciju Irske. Dvojica dolaze u Beograd, treći zbog povrede propušta meč protiv Srbije.- Pričali smo malo o utakmici. Ne znaju šta da očekuju. Znaju da Srbija ima kvalitetne fudbalere i pitaju se zašto nismo bili na velikim takmičenjima.Put do pobedeRecept za uspeh na meču protiv Ostrvljana je savršeno jasan - nema visokih lopti, maksimalna taktička disciplina i borbenost do fanatizma. Irci imaju i mana.- Mislim da im je odbrana malo slabiji deo tima. Moramo da spustimo loptu na zemlju i pokušavamo da što više utrčavamo protivničkim igračima iza leđa.

PodrškaKOMPANIJA „HUAWEI“ UZ FUDBALERE SRBIJE!Kompanija „Huawei“ postala je zvanični sponzor fudbalske reprezentacije Srbije! Ugovor o saradnji juče su u Staroj Pazovi potpisali Nebojša Ivković, generalni sekretar FSS, i Džejson Ći, zamenik direktora „Huawei Srbija“.- „Huawei“ je ponosan što je ostvario partnerstvo sa Fudbalskim savezom Srbije i biće nam čast da zajedno radimo na jačanju fudbala u Srbiji - rekao je Ći, kome su domaćini uručili dres Srbije sa logom kompanije „Huawei“.

Bez euforijeIRCE BRIGA ZA GOSTOVANJE SRBIJIIako su do početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji ostala još samo dva dana, mediji u Irskoj ne daju preterano prostora gostovanju njihove reprezentacije u Beogradu.Daleko od toga da Irci ne pišu o želji da se prvi put nakon 2002. godine nađu na Mundijalu, ali novine i internet portali u ovom delu Velike Britanije nisu zatrpani izjavama reprezentativaca i euforičnim izjavama. Štaviše, po tamošnjim medijima najviše dominira informacija da selektor Martin O‘Nil neće moći da računa na povređenog Džejmsa Mekartija, ali da i bez njega zeleni imaju šansu da se nadmeću protiv „orlova“.

REČ POZNATIH / SVI NA STADIONLuka Mitrović košarkaš Crvene zvezdeI ja volim fudbal i, naravno, navijam za Srbiju. Dođi i ti na Marakanu i podrži reprezentaciju!Saša Ilić fudbaler PartizanaJednu zemlju imamo. Podržimo „orlove“. Uz pune tribine svi smo jači, pa i reprezentacija.Miodrag Božović trener Crvene zvezdePlasman Srbije na Svetsko prvenstvo i od tebe zavisi. Napunimo stadion, podržimo „orlove“!Nataša Kovačević košarkašicaPodržite reprezentaciju. Kvalitetom ipak zaslužujemo da budemo među najboljima na svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track