Dragović lupao po ćeli ministra sporta

Dragović lupao po ćeli ministra sporta

Fudbal -
Mogu da se izvinim ministru Maureru što sam ga lupao po glavi, ali verujem da se mojoj šali smejala cela Švajcarska, kaže fudbaler šampiona Bazela

Opet šokirao Švajcarce!Austrijanac srpskog porekla Aleksandar Dragović javno se izvinio ministru odbrane i sporta Švajcarske Uliju Maureru zbog incidenta nakon finala kupa, ali tvrdi da se uopšte ne kaje zbog šale koja je nasmejala celu državu! Dragović je prilikom dodele pehara i medalja s leđa tri puta udario po ćeli člana švajcarske vlade, zbog čega ga je klub novčano kaznio petocifrenim iznosom.

Prilikom preksinoćne proslave titule na balkonu „Bazel siti kazina“ navijači plavo-crvenih skandirali su Dragovićevo ime i uzvikivali parolu „Udri Maurera opet“. Umesto da smiri strasti, defanzivac Bazela ponovo je šokirao tamošnju javnost izjavom da mu je bilo zabavno da udara ćuške ministru odbrane i sporta.

- Taj Uli Maurer, šta god bio ili šta već radi... Mogu samo da mu se izvinim i da kažem da mi je zbog kluba žao što sam to uradio. Međutim, duboko u sebi, a verujem da će to svi priznati, smatram da je ono što sam uradio bilo veoma zabavno. Mislim da se smejala cela Švajcarska - rekao je Dragović za austrijske medije, a zatim dobio gromoglasan aplauz od okupljenih navijača.

Dragović je pre tri nedelje napravio još jedan incident. Kada je Bazel teoretski obezbedio titulu šampiona Švajcarske, Dragović je na proslavi zapalio baklju, zbog čega je kažnjen sa 3.000 franaka.

(P. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track