Hrvati napali malog Mrkelu

Skandal u Županji

Hrvati napali malog Mrkelu

Fudbal -
Huligani za vreme utakmice mladih reprezentacija pogodili u glavu mobilnim telefonom srpskog fudbalera, koji je zaradio povredu uva

Ne ponovilo se.

Krilni igrač reprezentacije Srbije (U20) Andrej Mrkela pogođen je u glavu mobilnim telefonom tokom duela s vršnjacima iz Hrvatske u Županji, što je bio vrh ledenog brega u odnosu na sve što su doživeli „orlići“ okruženi ekstremistima na tribinama. Majka mladog fudbalera Lidija Vukićević priznaje da je incident potpuno zasenio značaj ubedljive pobede od 4:0.

- Andrej je bio tužan, nije bio besan, iako su mu pocepali uvo. Moje dete nije moglo da shvati zašto se šovinizam umešao u prijateljski meč - priča Lidija Vukićević.

Noć nakon utakmice bila je rezervisana za vidanje rana.

- Na terenu nisu bili nežni. Došao je s bolovima u nogama, krvavim uhom i, što je najgore, izvređan s tribina, gađan flašama, mobilnim telefonima... užas. I to će sve proći bez kazne. Uprkos svemu što se dogodilo, srećna sam što kod sina nisam videla mržnju prema drugom narodu.

Tata navikao na divljake

Sportski direktor FSS Mitar Mrkela kaže da incident neće pokvariti dobar utisak o regionalnoj ligi timova U20.

- Istina je da je Andrej pogođen u glavu mobilnim telefonom, ali nije zbog toga ranije napustio teren. Navijači ko navijači, ništa neobično. Za nas, kao gostujuću ekipu, bilo je najvažnije da smo od organizatora utakmice besprekorno dočekani - rekao je Mrkela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track