BLOG UŽIVO, VIDEO: Tatjani Lisenko oduzeto olimpijsko zlato iz Londona
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Tatjani Lisenko oduzeto olimpijsko zlato iz Londona

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Zvaničnici Fudbalskog saveza Kosova podneli ostavkeFudbalski savez Kosova saopštio je danas da su dvojica njegovih najviših zvaničnika podnela ostavke u skladu sa pravilima Svetske fudbalske federacije (FIFA) i Evropske fudbalske unije (UEFA) o zabrani uplitanja politike u sport, prenela je agencija Asošijejtid pres.Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri naveo je da su posle prijema Kosova u UEFA u maju, njegovi zamenici Bekim Hadžiu i Murat Hodža podneli ostavke "da bi izbegli sukob interesa i uplitanje politike u fudbalske institucije".Hadžiu i Hodža takodje su poslanici u kosovskom parlamentu.FIFA je u maju primila Kosovo u svoje članstvo i ta reprezentacija je naknadno ubačena u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

22:16 - Žukov spreman da napusti Olimpijski komitet RusijePredsednik Olimpijskog komiteta Rusije Aleksandar Žukov rekao je danas da je spreman da se povuče s funkcije.Žukov je, kako je prenela agencija Tass, rekao je želi da se posveti funkciji potpredsednika Dume. On je dodao da će ostati član Medjunarodnog olimpijskog komiteta.Šestogodišnji mandat Žukova na čelu ruskog Olimpijskog komiteta obeležila je afera oko dopinga zbog kojeg su brojni sportisti te zemlje suspendovani sa ovogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.Dvostruka olimpijska šampionka, atletičarka Jelena Isinbajeva glavni je favorit da Žukova zameniti na mestu predsednika Olimpijskog komiteta Rusije.

21:18 - Makedonija se plasirala na EP u PoljskojMlada fudbalska reprezentacija Makedonije plasirala se večeras na Evopsko prvenstvo u Poljskoj 2017. godine.Makedonija je večeras u Skoplju pobedila Škotsku sa 2:0 u poslednjem kolu kvalifikacija i tako zauzela prvo mesto u Grupi tri, dok je konkurent za to mesto, selekcija Islanda izgubila od Ukrajine sa 4:2 na domaćem terenu.Golove za Mekedoniju postigli su Kire Markoski u 18. i Enis Bardi u 22. minutu, dok je David Babunski u 38. minutu propustio priliku da poveća na 3:0 sa penala. ; Utakmicu na ; nacionalnom stadionu "Filip Drugi" gledalo je oko 25.000 bučnih navijača.Mlada reprezentacija Makedonije, predvodjena selektorom Blagojem Milevskim, prva je fudbalska selekcija te zemlje koja se plasirala na neko veliko takmičenje.Na Evropsko prvenstvo plasirali su se i Češka, Italija, Portugal, Danska, Švedska, Nemačka, Slovačka i Engleska. Plasman u Poljsku kroz baraž pokušaće da obezbede Srbija, Španija, Austrija i Norveška.

20:45 - Milovan Rajevac nije više selektor AlžiraSelektor fudbalske reprezentacije Alžira Milovan Rajevac smenjen je posle samo tri meseca otkako je imenovan, pošto je njegov tim odigrao nerešeno sa selekcijom Kameruna na startu finalne runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine, prenela je danas alžirska državna televizija."Fudbalska federacija Alžira (FAF) odlučila je da sporazumno raskine ugovor sa Milovanom Rajevcem, koji je krajem juna na mestu selektora zamenio Francuza Kristijana Gurkufa", navela je alžirska televizija.Isti izvor preneo je i da će do izbora novog selektora, alžirski nacionalni tim voditi dvojica Rajevčevih pomoćnika, Nabil Negiz i Jazid Mansuri.Predsednik FAF-a Mohamed Rauraua sastao se danas popodne sa Rajevcem kako bi sa njim i zvanično raskinuo ugovor kojim je bio angažovan kao selektor reprezentacije.Ta odluka usledila je posle povećanog broja zahteva da Rajevac ode sa pozicije selektora, jer su ga pojedini igrači smatrali odgovornim za nerešen rezultat u meču protiv Kameruna, odigranom u nedelju u Alžiru, prenela je agencija APS, pozivajući se na neimenovani izvor.Alžir je loše započeo poslednji deo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i sada mora da nadoknadi propušteno u daljim mečevima u "grupi smrti", u kojoj su, pored Kameruna, još i Nigerija i Zambija.

20:14 - Bufon dobitnik nagrade Zlatno stopaloGolman Juventusa Djanluidji Bufon ovogodišnji je dobitnik nagrade "Zlatno stopalo", saopšteno je danas.Nagrada "Zlatno stopalo" dodeljuje igračima starijim od 28 godina koji su ostvarili značajan uspeh i na individualnom i na klupskom nivou. Priznanje dodeljuje princ Albert od Monaka, a laureat stavlja otisak stopala na "Promenadi šampiona" u Monaku.Bufon je, inače, prvi golman koji je dobio ovo priznanje.Pored italijanskog golmana za "Zlatno stopalo" nominovani su bili i Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi, Vejn Runi, Edinson Kavani, Frank Lampard, Iker Kasiljas, Kaka, Tijago Silva i Andrea Pirlo.

19:23 - Het-trik Đurđevića za revanš Sloveniji i plasman u baražMlada fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Sloveniju 3:1 (2:1) u poslednjem kolu Grupe 2 i obezbedila baraž za plasman na Evropsko prvenstvo. Revanš Slovencima za jedini poraz u kvalifikacijama obezbedio je kapiten Uroš Đurđević golovima u osmom, 25. iz penala i 86. minutu, nakon što je promašio udarac sa 11 metara. Jedini strelac za goste bio je Mitja Lotrič u 19. minutu. U drugom meču Litvanija i Italija podelili su bodove 0:0, što je Azurima bilo dovoljno za prvo mesto na tabeli sa 24 boda, dok je Srbija završila kao druga sa 23 boda. Žreb za baraž je 14. oktobra, a termini mečeva su 7. i 15. novembar. Prvenstvo Evrope na kojem će učestvovati 12 reprezentacija održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine u Poljskoj. Ceo izveštaj možete pročitati OVDE

19:00 - Selektor Kine podneo ostavkuSelektor fudbalske reprezentacije Kine Gao Hunbo podneo je ostavku nakon poraza te selekcije od Uzbekistana u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Kina je izgubila od Kazahstana sa 0:2 i taj poraz gotovo sigurno znači kraj nadama o plasmanu na šampionat sveta u Rusiju. "Želim da se zahvalim igračima i navijačima na podršci. Mislim da je vreme da se povučem", rekao je Hunbo. Kina, koja je prošle nedelje izgubila od Sirije s 0:1, do sada je samo jednom učestvovala na Svetskom prvenstvu i to 2002. godine. Kina je u četiri utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo osvojila samo jedan bod.

18:49 - Marko Rojs se vratio treninzimaFudbaler Borusije iz Dortmunda Marko Rojs počeo je danas da trenira gotovo pet meseci nakon što je odigrao svoju poslednju utakmicu.Rojs se povredio u finalu Kupa Nemačke protiv Bajerna iz Minhena 21. maja. On je nakon toga otpao sa spiska putnika za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.U Borusiji su se nadali da će se Rojs u septembru vratiti na teren, ali povaratak je odložen, pa je on tek danas odradio pun trening s ekipom.

18:11 - Tatjani Lisenko oduzeto olimpijsko zlato iz LondonaMedjunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da je ruskoj bacačici kladiva Tatjani Lisenko oduzeta zlatna medalja s Olimpijskih igara iz 2012. godine, nakon novog testiranja uzoraka iz Londona.MOK je naveo da je Lisenko bila pozitivna na steroid turinabol i da je retroaktivno suspendovana.Olimpijskom komitetu Rusije je naredjeno da ona u najkraćem mogućem roku vrati zlatnu medalju osvojenu u Londonu, navodi se u saopštenju MOK-a.Zlatna medalja će sada pripasti Poljakinji Aniti Vlodarčik, što će joj biti drugo najsjanije odličje sa Olimpijskih igara pošto je zlatno osvojila i ovog leta u Rio de Žaneiru.Medjunarodni olimpijski komitet je do sada zabeležio ukupno 98 pozitivnih slučajeva nakon novog testiranja uzoraka sa olimpijskih igara 2008. i 2012. godine.

17:31 - Dijego Simeone spreman za promeneTrener fudbalera Atletiko Madrida Dijego Simeone nagovestio je danas da je spreman za promene u karijeri.Uprava kluba i Simeone su prošlog meseca postigli dogovor o skraćenju njegovog ugovora za dve godine, što znači da će Argentinac na Visente Kalderonu ostati do 2018. godine. Takav potez samo je podgrejao spekulacije o tome da već razmišlja o karijeri nakon Atletika."Bolje je pripremiti se za sadašnjost, to je najbolji put za napredak. U budućnosti će biti novih stvari i moramo biti spremni kada dodju. To je izazov za sve nas, čini nas jačim. Morate biti spremni za promene", rekao je Simeone za špansku Marku.Simeonea mediji povezuju s Interom, gde je proveo dve godine kao igrač, a bilo je i spekulacija da će preuzeti reprezentaciju Argentine.Dijego Simeone je u Atletiko došao 2011. godine i do sada je sa tim klubom osvojio jednu titulu u Primeri, jedan Kup kralja, Superkup Španije, trofej u Ligi Evropa i Uefa Super kup. Pored toga, dva puta je stizao do finala Lige šampiona.16:30 - Peres: Sledeće godine počinje rekonstrukcija stadionaPredsednik Fudbalskog kluba Real Madrid Florentino Peres rekao je da će rekonstrukcija stadiona Santjago Bernabeu početi naredne godine i da je taj projekat vredan 400 miliona evra. Peres je dodao da je napokon postignut dogovor s gradom oko rekonstrukcije stadiona, čiji se završetak očekuje 2020. godine. "Videćemo dramatičnu promenu stadiona Santjago Bernabeu. Ovaj stadion je jedna od znamenitosti našeg grada, ali mi od njega želimo da napravio jednim od najboljih stadiona na svetu i neprikosnoveni simbolom našeg glavnog grada", rekao je Peres. Kraljevski klub je već nekoliko puta pokušavao da renovira stadion, ali su raniji projekti odbijani odlukama gradskih vlasti i sudova. Novi dogovor saopšten je na današnjoj zajedničkoj konferenciji s gradonačelnicom Madrida Manuelom Karmenom. "Ovim sporazumom će započeti proces modernizacije i transformacije koje će pretvoriti stadion u arhitektonsku ikonu avangardne", rekao je Peres.16:05 - Kazemiro: Nikada ne bih igrao za BarselonuFudbaler Real Madrida Brazilac Kazemiro rekao je da ne bi mogao da napravi sličan potez kao njegov proslavljeni zemljak Ronaldo i zaigra za dva najveća kluba u Španiji. Kazemiro je izjavio da ne postoji novac za koji bi prešao u Barselonu, najvećeg rivala kraljevskog kluba. "Nikada ne bih igrao za Barselonu jer navijam samo za Real u Španiji. Real je veći klub nego što sam i mislio. Volim što sam deo njega i što radim u takvoj atmosferi. Trudim se da napredujem još više, Real je život", rekao je Kazemiro. Kazemiro se izborio za svoje mesto u timu Reala pod vođstvom Zinedina Zidana, a prošle sezone imao je značajnu ulogu u pohodu na 11. titulu prvaka Evrope. On je 2012. godine došao u Real iz Sao Paula, a igrao je i na pozajmici u Portu.15:45 - Španci izabrali najboljeg igrača u istoriji lige

15:30 - Šamak potpisao ugovor sa KardifomMarokanski fudbaler Maruan Šamak, posle četiri meseca pauze, pronašao je klub i potpisao za velški Kardif. On je sa članom engleskog Čempionšipa dogovorio kratkoročnu saradnju, samo do januara 2017. godine. Šamak u Kardif dolazi kao slobodan igrač, nakon što je u junu otpušten iz premijerligaša Kristal Palasa. Ovaj 32-godišnji napadač karijeru je počeo u francuskom Bordou, gde se u potpunosti afirmisao i obezbedio veliki transfer u Arsenal. Nije se najbolje snašao među "tobdžijama", pa je preko pozajmice u Vest Hemu stigao u Kristal Palas 2016. godine. Za reprezentaciju Maroka postigao je 18 golova na 65 mečeva.

15:15 - Mesina ostaje selektor ItalijeProslavljeni košarkaški trener Etore Mesina ostaće na klupi reprezentacije Italije, pošto je danas produžio ugovor do kraja Evropskog prvenstva 2017. godine. Mesina, koji radi i kao pomoćnik Grega Popovića u San Antoniju, nastaviće da radi sa Azurima, iako nije uspeo da odvede ekipu na Olimpijske igre u Riju, posle poraza od Hrvatske na kvalifikacionom turniru u Torinu. "Ovo je logičan splet događaja. Zahvalio bih se Savezu na poverenju, ali i San Antoniju što mi je omogućio da nastavim da vodim reprezentaciju. Već se pripremamo za šampionat Evrope", rekao je Mesina za sajt KS Italije. Mesina je 2015. godine drugi put postao selektor Italije, sa kojom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Španiji 1997. 15:00 - Verio se Rajan Lokti

14:50 - Janko Tipsarević ostao bez osmine finala Šangaja 14:40 - Živković: Povreda je prošlost

14:20 - Zvezda časti navijače: Jeftinije karte do kraja godineFudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da će do kraja kalendarske godine cene dnevnih karata za utakmice koje će crveno-beli igrati na svom stadionu biti snižene. "Klub želi da se na ovaj način zahvali navijačima za vernost, i još jednom im stavi do znanja da je njihova podrška neophodna i od izuzetnog značaja. Do kraja polusezone, sever će se prodavati po ceni od 200 dinara, istok po ceni od 300, a zapad po ceni od 400 dinara. Ne postoji fudbaler kojeg pune tribine ne motivišu i ne teraju da pruži i više nego što može. Navijači Crvene zvezde su uvek bili snaga kluba, a ove jeseni će bez sumnje pomoći svojim ljubimcima da zadrže prvo mesto na tabeli, a zašto da ne - i uvećaju bodovnu razliku", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.13:55 - Žižić najkorisniji igrač četvrtog kola Jadranske ligeKošarkaš Cibone Ante Žižić najkorisniji je igrač četvrtog kola Jadranske lige, objavljeno je danas na sajtu regionalnog takmičenja. Žižić je u pobedi Cibone od 89:85 nad MZT u Skoplju ostvario indeks korisnosti od 56. On je za 46 minuta na parketu postigao 37 poena, uz 20 skokova, tri blokade i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. On je takođe postigao najviše poena i ostvario najviše skokova u četvrtom kolu Jadranske lige. Najbolji asistent četvrtog kola s 11 asistencija je plejmejker FMP-a Filip Čović, dok je Stefan Jović ostvario najviše ukradenih lopti, čak pet.13:30 - CONI suspendovao kandidaturu Rima za organizaciju OI 2024.Olimpijski komitet Italije (CONI) suspendovao je kandidaturu Rima za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine, ali je ostavio mogućnost da je obnovi ukoliko padne vlast glavnog grada ove države. Predsednik CONI Djovani Malago rekao je da je danas poslao pismo Medjunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) da "prekine kandidaturu Rima". Ovakav potez Olimpijskog komiteta Italije dolazi mesec dana pošto se gradska vlast, predvođena novom gradonačelnicom Virdžinijom Rađi, usprotivila kandidaturi Rima. Rim je poslednji put organizovao Olimpijske igre 1960, a izgubio je od Atine u poslednjem krugu glasanja za Igre 2004. Posle je bio primoran da povuče kandidaturu za 2020. godinu kada je Vlada premijera Marija Montija odbila da mu da finansijsku podršku. Ostali kandidati za organizaciju Igara 2024. godine su Los Andjeles, Pariz i Budimpešta. MOK će odluku o organizatoru Igara 2024. godine doneti u septembru 2017.

13:10 - Real ulaže 400 miliona evra u renoviranje stadionaŠampion Evrope madridski Real uložiće 400 miliona evra u renoviranje stadiona Santijago Bernabeu, posle dobijanja dozvole od gradskih vlasti. Radovi na rekonstrukciji stadiona počeće naredne godine, ali predsedniku Florentinu Perezu nije prihvaćena ideja da integriše hotel i šoping centar u isti objekat kako bi povećao klupski prihod. Kapacitet Santjago Bernabeua ostaće nepromenjen, ali ostaće mogućnost da stadion ponese novo ime. "Postoji mogućnost da, uz Bernabeu, dodamo novi naziv. Mnogi stadioni nose nazive sponzora, pa ćemo i mi razmisliti o tome", rekao je Perez na konferenciji za medije u Madridu. Stadion Santijago Bernabeu izgrađen je 1947. godine i trenutno prima 99.454 mesta.

12:43 - Sanja tri nedelje van terena, propušta Barselonu i JunajtedFudbaler Mančester Sitija Bakari Sanja odsustvovaće tri nedelje van terena zbog povrede, saopšteno je na sajtu kluba. Sanja će na pauzu zbog povrede zadnje lože na meču reprezentacije Francuske protiv Bugarske (4:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji. On će propustiti sve utakmice "građana" u oktobru, među kojima i duele sa Evertonom i VBA u Premijer ligi, ali i sa Barselonom u Ligi šampiona i gradskim rivalom Junajtedom u Liga kupu.Umesto Sanje, šansu u startnoj postavi, ponovo će dobiti Pablo Zabaleta.

12:20 - KK Partizan: Imali smo predugovor sa RakićevićemKošarkaški klub Partizan saopštio je danas da je uoči početka tekuće sezone imao potpisan predugovor s plejmejkerom Petrom Rakićevićem, koji se nedavno predomislio i potpisao za Crvenu zvezdu. Nekadašnji igrač Metalca iz Valjeva, Rakićević, avansno je od Partizana dobio 10.000 evra, ali se predomislio i potpisao za Zvezdu. Crno-beli u saopštenju navode da su Rakićević i njegov menadžer obratili Partizanu pred kraj prošle sezone i da su ponudili saradnju od ovog leta. Rakićević je po primanju prve rate od Partizana potpisao i pristupnicu za crno-bele, ali klub u tom trenutku nije želeo da potpiše "bilo kakav ugovor", dok ovaj 21-godišnji košarkaš ne raskine ugovor s Metalcem. Opširnije OVDE

12:10 - Atanasijević primio nagrade za najboljeg poentera i najboljeg napadača prvenstva Italije Aleksandar Atanasijević, reprezentativac Srbije i korektor Sir Sejfti Peruđe, primio je nagrade za najboljeg poentera (450 poena, 22 utakmice, 5,42 poena po setu) i najboljeg napadača prvenstva Italije 2015./2016. Atanasijeviću su nagrade uručene pre početka meča 2. kola Prvenstva Italije, u kojoj je Peruđa pobedila Padovu sa 3:1 (14:25, 27:25, 25:16, 25:20). U ekipi Slobodana Kovača, Podraščanin je osvojio 7, a Mitić 1 poen. Atanasijević se još uvek oporavlja od povrede i nije ulazio u igru.

Foto: Ossrb.org
Foto: Ossrb.org

11:50 - Jelena Janković u drugom kolu turnira u Hong KonguSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo turnira u Hongkongu, pošto je u prvom kolu pobedila Amerikanku Samantu Kroford u dva seta, 6:3 i 6:1. Jankovićeva je u prvom medjusobnom duelu s Amerikankom do pobede došla posle 60 minuta igre. Srpska teniserka u drugom kolu turnira u Hongkongu sastaće se sa sunarodnicom Aleksandrom Krunić koja je sa 6:1 i 6:0 pobedila Luksiku Kumkum s Tajlanda. Jankovićeva je u prvom setu dvaput oduzela rivalki servis, dok je u drugom setu imala brejk zaostatka, ali je serijom od šest uzastopnih gemova stigla do plasmana u drugo kolo. Nagradni fond turnira u Hongkongu iznosi 226.750 dolara.

11:30 - Ramos pauzira pola godine zbog povrede kolenaFudbaler Real Madrida Serhio Ramos odsustvovaće najmanje šest nedelja s terena zbog povrede kolena. Ramos je doživeo parcijalnu povredu unutrašnjeg kolateralnog ligamenta levog kolena. Ramos je povredu kolena zadobio u finišu utakmice izmedju Španije i Albanije u nedelju posle nezgodnog pada. Pored Ramosa, Real Madrid suočava se s veliki brojem povredjenih igrača. Trener kraljevskog kluba Zinedin Zidan u predstojećem periodu ne može da računa na Kasemira, Luku Modrića, Marsela, Fabija Koentraa, Hamesa Rodrigesa, pa i Lukasa Silvu koji ima problema sa srcem. Real je na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima zabeležio isto toliko remija. U španskoj Primeri trenutnu se nalazi na deobi prvog mesta s gradskim rivalom Atletikom, a u Ligi šampiona takodje deli prvo mesto s Borusijom iz Dortmunda u Grupi F.

11:14 - Barselona želi ŠeraOdlični defanzivac Hofenhajma Fabijan Šer mogao bi u januaru da napravi veliki korak u karijeri i pređe u Barselonu. Sportski direktor Robert Fernandez gledao ga je uživo na jučerašnjoj utakmici reprezentacije Švajcarske u Andori (2:1), a upravo je Šer bio strelac prvog gola iz penala. Barselona već duže vreme prati Šera, još iz vremena kada je nastupao za Bazel, i spremna je u zimskom prelaznom roku da pošalje ponudu nemačkom timu. Veruje se da bi Katalonci mogli da dovedu 24-godišnjeg fudbalera za oko 10 miliona evra.

11:00 - Grizman ne razmišlja o PSŽNajbolji fudbaler Atletiko Madrida Antoan Grizman odbacio je mogućnost da se uskoro vrati u domovinu i potpiše za Pari Sen Žermen. Grizman se dugo nalazi na meti Parižana, ali je u junu odlučio da produži ugovor sa "jorgandžijama" i nastavi rad sa trenerom Dijegom Simeoneom. "Nikada ne znaš šta može da se dogodi u budućnosti, ali trenutno mi PSŽ nije u planovima. Možda jednog dana bude, ali sada je Atletiko moj tim. Osećam se odlično u Madridu i imam veliku želju da osvajam trofeje sa Atletikom", rekao je Grizman. Grizman je prošle sezoni bio u užem izboru za najboljeg fudbalera Evrope, ali je Kristijano Ronaldo poneo tu nagradu, ali je bio MVP Evropskog prvenstva, gde je Francuska u finalu poražena od Portugalije. Sa odličnim partijama nastavio je i ove sezone, pošto je na osam utakmica dao šest golova i najzaslužniji je što Atletiko drži prvo mesto na tabeli Primere.

10:40 - Dejvis: Iskupićemo se protiv SrbijeVelški fudbaler Ben Dejvis izjavio je da njegova ekipa protiv Srbije ne sme da ispusti pobedu ukoliko želi da se plasira na Svetsko prvenstvo 2018. godine. Dejvis ističe da žali zbog kiksa protiv Gruzije (1:1) u Kardifu i poručio da će ispraviti stvari protiv Srbije, koja je zajedno sa Irskom na čelu D grupe kvalifikacija za šampionat u Rusiji. "Definitivno biće velika utakmica protiv Srbije, moramo adekvatno da odreagujemo. Neophodno je da se "skupimo", zaboravimo sve što je bilo i iskupimo se protiv Srbije", rekao je Dejvis. Defanzivac Totenhema smatra da bi meč sa izabranicima Slavoljuba Muslina mogao da bude jedan od ključnih na putu ka Rusiji. "Posle velikih uspeha koje smo imali poslednjih godine, nekad se desi pad. Teško je posle remija sa Gruzijom, nekad ne ide sve kako zamisliš. Moramo da budemo fokusirani svih 90 minuta", poručio je Dejvis. Utakmica između Velsa i Srbije igra se 12. novembra u Kardifu.

10:20 - Fjuri gubi WBO titulu?Svetski šampion u boksu u teškoj kategoriji Tajson Fjuri mogao bi da izgubi WBO titulu ukoliko u narednih 10 dana ne objasni otkazivanje revanša Vladimiru Kličkom i povezanost sa drogom. Borac iz Mančestera mora organizaciji WBO u pismu da obrazloži odluke oko kršenja ugovora, ali i izjave koje je dao da mu kokain pomaže oko depresije. Fjuri je nedavno drugi put otkazao revanš Kličku iz zdravstvenih razloga, ali nije tačno obrazložio koja je povreda u pitanju, za razliku od prvog puta kada je slikao otečeni zglob. On je prošlog novembra savladao Klička u Diseldorfu i osvojio titule WBA i WBO, ali i IBF, koju je kasnije izgubio jer nije odgovorio na izazov Vjačeslavu Glazkovu.

09:55 - Marez: Arsenal je hteo da me kupi, ali sam vrlo skup igračFudbaler Lestera Rijad Marez rekao je da je Arsenal pokušao da ga angažuje ovog leta, ali da je šampion Engleske odbio ponudu.Marez je bio jedan od najboljih igrača Lestera prošle sezone u kojoj je klub osvojio prvu šampionsku titulu u istoriji. Tokom letnjeg prelaznog roka za dvadesetpetogodišnjeg alžirskog reprezentativca bili su zainteresovani brojni klubovi, ali je on ostao u Lesteru."Postojao je kontakt sa Arsenalom, ali Lester je želeo da me zadrži, a ja sam prilično skup igrač. Nisam želeo da pravim sukob kada je stigla ponuda", rekao je Marez, preneo je Skaj Sports.Kako bi okončao spekulacije, Marez je produžio ugovor do 2020. godine.On je prošle godine imenovan za najboljeg igrača lige, u kojoj je postigao 17 golova, ali ove sezone nije u dobroj formi, pošto je postigao jedan gol u sedam prvenstvenih utakmica."Mislim da je dobro što sam ostao. Sada moram ponovo da se dokažem", rekao je Marez.

09:11 - Golferke treće na juniorskom prvenstvu HrvatskeMladi srpski golferi nastavljaju da beleže izvanredne rezultate na takmičenjima u regionu.Na terenima golf i kantri kluba u Zagrebu održano je Internacionalno juniorsko prvenstvo Hrvatske u golfu uz učešće reprezentativaca Srbije Luke Jovanovića, Marka Jokića, Jelene Lainović i Jane Marinović.Srpske golferke na kraju su zauzele treću poziciju u timskoj konkurenciji igračica do 16 godina.Jelena Lainović je pojedinačno bila četvrta sa ukupno 249 udaraca posle tri odigrane runde. Njen zaostatak za trećeplasiranom Čehinjom Terezom Sasinovom bio je samo sedam udaraca. Jana Marinović je na kraju završila na šestom mestu sa 264 udarca. Prvo mesto pripalo je Katarini Drocaravoj iz Slovačke, dok je druga bila Agata Vahalova iz Češke. U konkurenciji golfera do 16 godina Luka Jovanović je sa 244 udarca bio deveti u konkurenciji 27 igrača iz osam država. On je najbolje odigrao prvog dana kada je imao +6, a na kraju mu je 14 udaraca nedostajalo da se popne na postolje. Marko Jokić je bio 11. sa tri udarca više od Jovanovića. Njegova najbolja runda bila je drugog dana sa sjajnih +4. Pobedu je ostvario Italijan Pjetro Bovari ispred Slovenca Vida Potočara i još jednog predstavnika Italije Lorenca Tatija. Srpske talente već naredne nedelje očekuje novo takmičenje. Oni će se na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji boriti na mini/midi/juniorskom čelendžu.

08:20 - Napadač Njukasla uhapšen zbog tuče u kafićuMladi fudbaler Njukasla Rolando Arons uhapšen je jer je učestvovao u tuči u jednom noćnom klubu u gradu na severoistoku Engleske.Arons, koji trenutno ne igra zbog povrede, priveden je zajedno sa još osam osoba zbog incidenta u noći između subote i nedelje, prenosi Skaj Sport.Ovaj 20-godišnji fudbaler tereti se za nasilje i izazivanje nereda u kojima je jedna osoba završila u bolnici zbog povreda glave. Arons je ove sezone za Njukasl, čiji je član srpski napadač Aleksandar Mitrović, odigrao četiri utakmice u Čempionšipu. "Svrake" su posle 11 kola treće na tabeli sa 22 boda, jednim iza Noriča, a tri iza lidera Hadersfilda.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track