BJELICA SOLIDAN: Srbin ubacio devet poena u porazu od Šarlota, Marjanović odmarao protiv Sparsa
Foto: Profimedia

NBA predsezona

BJELICA SOLIDAN: Srbin ubacio devet poena u porazu od Šarlota, Marjanović odmarao protiv Sparsa

Košarka -

Košarkaši Šarlota pobedili su Minesotu u jednoj od pet utakmica predsezone NBA lige.

Predvođeni Kaminskim (17), Lembom (16) i Vokerom (15), Hornetsi su savladali goste rezultatom 98:86, a ključnu razliku napravili su u trećoj deonici koju su dobili 32:18.U poraženom timu sjajan je bio aktuelni šampion u zakucavanju Zek Lavin sa 30 poena. Iza njega, po efikasnosti, poređali su se Šabaz Muhamad sa 12 poena, i on je bio jedini preostali “dvocifreni”, te Nemanja Bjelica i Kanađanin Endrju Vigins, koji su upisali po devet poena.

Srpski reprezentativac je za 20 minuta u igri šutirao 2/7 za dva i 1/4 za tri, uz to je zabeležio i tri skoka i dve asistencije.

Drugi meč u predsezoni odigrali su i Detroit Pistonsi, i to protiv San Antonija, i pretrpeli i drugi poraz – 86:81. Za domaći tim nije igrao Boban Marjanović koga je trener Van Gandi odmarao protiv bivšeg tima. Za Sparse, Kavaj Lenard je bio najefikasniji sa 20 poena, Gasol je dodao 11, a Oldridž 10 poena.

Prvi centar “klipova” Andre Dramond izdvojio se u poraženom sastavu sa 17 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Rezultati:

Šarlot – Minesota 98:86Atlanta – Klivlend 99:93Detroit – San Antonio 81:86Njujork – Vašington 90:88Los Anđeles Klipers – Juta 94:96

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track