Sion dozvolio Vladimiru Petkoviću razgovore sa Laciom
Foto: BETA

transfer na vidiku

Sion dozvolio Vladimiru Petkoviću razgovore sa Laciom

Fudbal -
Petković će se sastati sa čelnicima Lacija i mi im nećemo stajati na putu ako postignu dogovor. On ima ugovor sa nama, ali kada te pozove neki klub poput Lacija onda je teško bilo koga zadržati, rekao je direktor Siona Deđenaro.

SION - Sportski direktor švajcarskog Siona Marko Deđenaro rekao je da će se trener tog fudbalskog kluba Vladimir Petković u sredu sastati sa čelnicima Lacija kako bi razgovarali o preuzimanju dužnosti u timu iz glavnog grada Italije.

"Petković će se sastati sa čelnicima Lacija i mi im nećemo stajati na putu ako postignu dogovor. On ima ugovor sa nama, ali kada te pozove neki klub poput Lacija onda je teško bilo koga zadržati", rekao je Deđenaro radiju Mana Mana.

Petković je u Sionu tek dve nedelje, pošto je preuzeo klub 15. maja posle odlaska iz turskog Samsunspora. Ovaj 48-godišnji trener je švajcarskom timu sačuvao prvoligaški status, pošto je Sion u prvom meču baraža za opstanak pobedio Arau sa 3:0, a u drugom izgubio 1:0.

"Petković je ovde stigao tek pre 15 dana, ali neće nam biti problem da ga pustimo. On je trener sa velikom harizmom, dobro pripremljen, pedantan i sjajan je motivator. Ima sve preporuke da napravi veliku stvari u karijeri", kazao je Deđenaro.

Petković je pre Samsunspora bio na klupi švajcarskog Jang bojsa, a trenirao je još Belinzonu, Lugano i Malkantone.

"Voleo bih da vidim da Petković radi u nekom vrhunskom klubu i želim mu sve najlepše. Jedina ispravna stvar je da mu ne stanemo na put kada mu se ukazala ovakva prilika, a to je najbolje za njegovu dalju karijeru", ocenio je sportski direktor Siona.

Petković je rođen u Sarajevu, a u Jugoslaviji je igrao za istoimeni klub iz tog grada, kao i Rudar iz Prijedora i Koper, posle čega se preselio u Švajcarsku gde je nastupao za nekoliko ekipa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track