(VIDEO) ONI SU NEUNIŠTIVI: Ovo su petorica veterana, koji haraju u najjačim evropskim ligama
Foto: Profimedia

Kao vino, što stariji, to bolji

(VIDEO) ONI SU NEUNIŠTIVI: Ovo su petorica veterana, koji haraju u najjačim evropskim ligama

Fudbal -

Zlatan Ibrahimović (35), Đanluiđi Bufon (38) i Frančesko Toti (40) su najpoznatiji, ali ne i jedini primeri veterana koji sa uspehom igraju u najjačim evropskim ligama.

Ibrahimović i Bufon su standardni u Mančester junajtedu i Juventusu i od njih u velikom meri zavise rezultati ta dva velikana, što se može reći i za "Princa Rima", iako češće počinje mečeve na klupi, ali takođe često kada uđe u igru kao "džoker" donese preokret.

Izdvojili smo još petoricu veterana iz najjačih liga koji i ove sezone vode glavnu reč u svojim klubovima.

1. ARIC ADURIC (ATLETIK BILBAO)

Baskijac će u februaru proslaviti 36. rođenan, a i dalje je udarna igla Atletika iz Bilbaoa. Prvi je strelac tima sa pet golova u Primeri, a jednom je i asistirao. Dva puta je bio igrač utakmice, po čemu je drugi u ligi, a na drugom mestu je i po broju dobijenih vazdušnih duela - 38.

2. DIRK KAJT (FEJENORD)

Holanđanin ima punih 36 godina, ali je glavna snaga preporođenog Fejenorda, lidera holandskog prvenstva. Iako sada igra povučenije nego u većem delu karijere, kada je bio napadač, prošle sezone je dao 19 golova, a ove četiri, među kojima i onaj za izjednačenje i bod u velikom derbiju sa Ajaksom (1:1). Tome treba dodati da je samo tri utakmice odigrao do kraja, jer ga trener Đovani Van Bronhorst, inače nekadašnji saigrač, štedi kako bi i dalje imao proverenog vođu na terenu.

3. HOAKIN (BETIS)

Hoakin se vratio u matični klub, a godine (35) mu ne smetaju da bude najbolji dribler ekipe - 2,4 driblinga po meču. Takođe, najbolji je u još jednoj kategoriji - "ključna dodavanja", kojih beleži dva po utakmici. Osim što igra atraktivno, dao je tri gola na osam nastupa i zabeležio jednu asistenciju.

4. ALEKSANDER MEJER (AJNTRAHT)

Mladić u ovoj grupi, jer ima "samo" 33 godine, je neuništiv. Gazi već 12. godinu u dresu Ajntrahta, a ni povrede ne mogu da ga ukoče. Preskočio je skoro celu prošlo proleće, ali se vratio sa povede ekipu ka opsanku u Bundeligi kroz baraž, a i ove sezone ne posustaje - tri gola i asistencija na osam mečeva.

5. DŽERMEJN DEFO (SANDERLEND)

Sjajni napadač sa 34 godine je jedna od malobrojnih svetlih tačaka Sanderlenda. Cela ekipa je na devet utakmica dala šest golova, od kojih je četiri postigao upravo Defo. I po preciznim dodavanjima je najbolji među "crnim mačkama" - 82 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track