OVAKO SU SE RONALDO I IBRA PRETVORILI U ZVERI: Evo najimpresivnijih transformacija tela u fudbalu
Foto: AP

Rad, Rad, i samo rad

OVAKO SU SE RONALDO I IBRA PRETVORILI U ZVERI: Evo najimpresivnijih transformacija tela u fudbalu

Fudbal -

Imati čvrst, mišičav svaki deo tela, danas je važna stvar u fudbalu. Vidi se to najbolje po snažnim igračima i njihovim mogućnostima na terenu, gde potpuno superiorno izlaze iz duela sa protivnicima, seju strah prilikom šutiranja sa distance i neprikosnoveni su u petercima.

Neki igrači provode mnogo više vremena vežbajući sa tegovima, što je na kraju rezultiralo značajnim i vidljivim transformacijama njihovih tela.Aleksis Sančez

Igrač koji ima mnogo sličnosti sa aktuelnim vlasnikom Zlatne lopte. Aleksis Sančez je počeo kao krilo, ali se ubrzo usmerio ka centru napada, a isto tako je bio i mršavi momak koji je danas nešto sasvim drugo. Čileanac je veliki trud na treninzima i u teretani uspeo zaokružiti sve boljim i boljim igrama, kao i velikom snagom koja igra veoma važnu ulogu u tome.

Radamel Falkao Možda protekle sezone nije pronašao pravu formu, ali je bio i ostao jedan od fizički najsposobnijih igrača sa ogromnom snagom. Njegove fotografije iz ranih dana u Lankerosu i Riveru, jasno otkrivaju koliko je vežbanje važno za podizanje igre na viši nivo.

Zlatan IbrahimovićVeliki i snažni švedski napadač, nije uvek bio toliko robustan. Njegov najveći pomak u karijeri, u kom je pojačao redove Ajaksa, dogodio se u vreme kada je bio tek “žilavi” momčić. Godinama, Zlatan Ibrahimović je unapredio izgled tela, a najbolje od svega je to što je uspeo zadržati okretnost kakvu je imao i ranije. Svojoj omiljenoj borbenoj veštini tekvondou može biti posebno zahvalan na tome.

Dovoljno je reći da ovoga igrača skoro niko ne poznaje po pravom imenu i da je najprepoznatljiviji po imenu čuvenog crtanog junaka Hulka. Dobio je taj nadimak od saigrača kojima je bilo kristalno jasno da se on izdvaja od svih impresivnom muskulaturom i čvrstinom u duelima, što mu se kasnije svidelo, pa je nadimak završio i na dresovima. Hulk iz 2004. godine, iz vremena u kom je nastupao za Viktoriju i onaj u Zenitu, potpuno su neuporedivi.

Geret Bejl Saigrač Kristijana Ronalda, koji danas predstavlja fizički najsličnijeg igrača ne samo u redovima Real Madrida, velški je majstor Garet Bejl. Nekada mršavi dečko iz Sautemptonovog omladinskog pogona, pa i perspektivni mršavko u dresu Totenhema, u Madridu je izrastao u atletu impresivnih sposobnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track