PRIČA KOJA ĆE VAS RASPLAKATI: On je bio prvi SRBIN koji je igrao za VUKOVAR, a završio je TRAGIČNO
Foto: Facebook Prints Screen

Potresna fudbalska priča

PRIČA KOJA ĆE VAS RASPLAKATI: On je bio prvi SRBIN koji je igrao za VUKOVAR, a završio je TRAGIČNO

Fudbal -

Danijel Popović je rođen u Vukovaru 1982. godine. Bio je prvi Srbin iz Hrvatske koji je zaigrao za Fudbalski klub Vukovar 91 nakon rata.

Popović je sa devet godina morao da napusti Vukovar i preseli se u Dalj. Tu je započeo strelovit fudbalski uspon. Već s 15 godina bio je standardni član FK "Dunav" iz Dalja.

U to vreme primetio ga je trener juniora "Vukovara 91" Ivica Radoš i doveo u klub. U to vreme to je bio presedan jer je Popović bio prvi etnički Srbin koji je zaigrao u ovom klubu, koji je do tada imao čisti hrvatski predznak.

Iako nije zaigrao za prvi tim u trenutku kada je Vukovar bio prvoligaš, Popović je godinu dana kasnije ušao u najbolji tim. Te 2001. godine u prolećnom delu sezone postao je najbolji strelac kluba sa 11 golova. To mu je donelo i poziv za mladu reprezentaciju Hrvatske u kojoj je postigao četiri gola u četiri utakmice.

Već naredne sezone postigao je 22 pogotka u jednoj polusezoni. Na polusezoni je otišao u Bastiju na probu, ali se vratio iz Francuske bez prave pružene prilike. Umesto u Vukovar, otišao je u Osijek i nastavio golgetersku formu. Davao je golove Dinamu, Slaven Belupu, Zadru i Cibaliji...

U danima kada su se za njega raspitivali veliki klubovi i kada je bio na pragu velike fudbalske karijere, sudbina mu je okrenula leđa.

Četiri dana posle komšijskog derbija protiv Cibalije u Vinkovcima i gola koji je postigao, Danijel Popović je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Borovu. Žurio je u Dalj kako bi kod kuće gledao prenos utakmice Lige šampiona između Milana i Bajerna kada je izgubio kontrolu nad automobilom i zabio se u stub pored puta. Popović je ostao na mestu mrtav, a tek mu je bilo 20 godina.

FK "Vukovar 91" osnovan je 1991. godine, a naredne godine se spaja sa FK "Sloga" koja je osnovana u Vukovaru 1946. godine. Klub je u sezoni 1999/2000 bio član Prve hrvatske lige kada je zauzeo 12. mesto.

Usled dugova, ugašen je 2012. godine, a umesto njega osnovan je novi klub Hrvatski fudbalski klub Vukovar 1991.

(Tportal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track