Najnovije vesti

OŠTEĆEN Vladimir Stojković: Vodite me na poligraf!
Foto: Dragan Kadić

Nove optužbe protiv funkcionera DSS zbog prevare

OŠTEĆEN Vladimir Stojković: Vodite me na poligraf!

Fudbal

Proslavljeni fudbaler kaže da bivši zamenik predsednika opštine Čukarica pokušava da ponizi ne samo njega već i policiju i tužilaštvo

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal proširilo je istragu protiv funkcionera DSS i bivšeg zamenika opštine Čukarica Uroša Jankovića, koji se sumnjiči da je bio član organizovane kriminalne grupe koja je prevarila golmana fudbalske reprezentacije Srbije Vladimira Stojkovića!Janković se posle proširenja istrage sumnjiči da je fudbalera oštetio za preko 47,5 miliona, iako je prvobitno bio osumnjičen za iznos od oko 30 miliona dinara.Golman Vladimir Stojković rekao je juče za Kurir da je iznenađen Jankovićevim izjavama koje je dao posle puštanja na slobodu uz jemstvo od 50.000 evra, a u kojima je naveo da nije trgovao tuđim placevima, kao i da „očekuje objašnjenje od Vladimira“.- Ovakve izjave su ponižavanje i omalovažavanje ne samo mene već i policije i tužilaštva. Iz izjava koje daje ispada da ga je policija uhapsila bez dokaza, samo na moju reč, što nije tačno. Urošu sam na ruke dao 107.000 evra i javno, na detektoru laži, mogu ovo da ponovim. Nemam razloga da mu se javim, sve što imam, kao i do sada, reći ću pred nadležnim organima - rekao je juče Stojković za Kurir.On se osvrnuo i na navode da je osumnjičeni Vladimir Đurković priznao da ga je prevario, jer mu je novac bio potreban za operaciju bubrega.

- Kampanja koja se vodi, da je za sve kriv bolestan čovek kom treba novac za lečenje, po meni je najbolji dokaz da je sve dobro osmišljeno. Verujem da postoje snimci i iz restorana u kom sam mu dao kovertu. Razlika između toga kada neko uzme kovertu ispod stola, klimne glavom i doda je prijatelju i toga kada je neko odbije i vrati - rekao je Vladimir Stojković.

Organizovana grupaJOŠ ŠESTORO OSUMNJIČENIHOsim Jankovića, zbog sumnje da su od golmana uzeli 127.000 evra na ruke i uz falsifikovanu dokumentaciju ga prevarili prilikom kupovine zemljišta osumnjičeni su još i Vladimir Đurković, Miroslav Stefanović, Slađana Tanić, Aleksandar Rakićević, Marko Zorić i Isidora Dašić.

J. SPASIĆ

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...