BLOG UŽIVO, VIDEO Ture: Znao sam da ću jednog dana biti potreban Gvardioli
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Ture: Znao sam da ću jednog dana biti potreban Gvardioli

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:11 - Juventus siguran protiv PeskareFudbaleri Juventusa pobedili su večeras na svom terenu Peskaru sa 3:0 u utakmici 13. kola italijanske Serije A.Golove za Juventus postigli su Sami Kedira u 36, Mario Mandžukić u 63. i Hernanes u 69. minutu.Šampionu Italije ovo je bila 11. pobeda od početka prvenstva.Juventus je prvi na tabeli sa 33 boda, ima sedam bodova više od drugoplasirane Rome. Peskara je na 18. mestu sa samo sedam osvojenih bodova.Ekipa iz Torina u narednom kolu gostuje Djenovi, dok Peskara ide u goste Romi.

23:04 - Niš pobedio Novi PazarOdbojkaši Niša pobedili su večeras na svom terenu ekipu Novog Pazara sa 3:1 (25:22, 25:18, 18:25, 25:20) u utakmici šestog kola Superlige. Pred oko 300 gledalaca u Sportskom centru Čair, domaćina je predvodio Predrag Pržić sa 18 poena, a pratili su ga Milan Mijalković sa 14, Davor Brčić sa 13, Milan Stojković sa 12 i Danilo Pavlović sa 11 poena. Najefikasniji kod Novopazaraca bio je Irfan Hamzagić sa 21 poenom, dva manje upisao je Marko Radosavljević, dok je Dušan Lopar dodao šest poena. U ostalim mečevima igranim u subotu, Vojvodina je u Novom Sadu savladala Ribnicu sa 3:1, a Jedinstvo je u Staroj Pazovi slavilo protiv Partizana rezultatom 3:0. Spartak će u nedelju u Ljigu dočekati Klek Srbijašume, dok će Crvena zvezda i kragujevački Radnički igrati 29. novembra u Beogradu. Na vrhu tabele je Vojvodina sa 15 bodova, a slede Novi Pazar sa 13, Ribnica sa 12, Niš sa 11 i Crvena zvezda sa 10 bodova i utakmicom manje.

22:30 - Džikić: Uspeli smo da usporimo ZadarTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je večeras da je njegova ekipa uspela da uspori Zadar i da je to razlog pobede."Imali smo mali pritisak pred ovu utakmicu. Ostavio je na nas trag težak raspored, imali smo vezane mečeve protiv Budućnosti, Zvezde, Cedevite, pa smo napravili kiks protiv Šarloa i došli smo ovde pune glave. Generalno smo zadovoljni što smo uspeli da, pre svega, usporimo Zadar", rekao je Džikić novinarima u Zadru.Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima Zadar sa 76:69 u 10. kolu Jadranske lige i tako prekinuli seriju od tri uzastopna poraza."Zadar vrlo tečno igra i ako to ne zaustaviš možeš da imaš problema. Gledali smo utakmice i koje su dobijali i koje su gubili i meni se svidelo kako igraju. Morali smo da se pozabavimo nekim stvarima, što je na kraju i dalo rezultata. Imali smo neke greške u preuzimanjima, ali generalno zadovoljan sam pobedom", rekao je Džikić.Trener Partizana je naveo da uvek voli da dodje u Zadar."Lično mnogo volim da dodjem u Zadar, i u najavi sam rekao da je to grad košarke. Volim čak i da u toku meča komuniciram s ljudima koji sede u produžetku klupe... Nešto radije kad pobedimo nego kad izgubimo, naravno", rekao je Džikić.Košarkaš Partizana Vanja Marinković naveo je da je pobeda u Zadru vrlo važna za njegovu ekipu."Vrlo važna pobeda za nas posle vezanih poraza od Cedevite i Šarloa... Mislim da je drugi ili treći meč da imamo dobar šut za tri poena, možda je to presudilo, i skok naravno", rekao je Marinković.

22:05 - Marej: Umoran sam, ali pokušaću da pobedimBritanski teniser Endi Marej plasirao se u finale završnog mastersa u Londonu, a posle pobede protiv Miloša Raonića rekao je da je umoran, ali da će u finalu dati svoj maksimum. Britanac je pobedio posle velike borbe 2:1 u setovima. "Nisam očekivao da će meč ovoliko trajati, posebno kada igrate protiv nekog ko ima servis kao Raonić. Umoran sam. Odigrao sam mnogo mečeva tokom proteklih nekoliko meseci. Daću svoj maksimum, najbolje od onog što imam", rekao je Marej posle meča. On se osvrnuo i na atmosferu u "O2" areni. "Atmosfera je bila neverovatna. Kako je meč odmicao, publika je bila sve glasnija. Zbog ovoga igramo, zbog ovakvih mečeva i ovakvih navijača. Ovo je bio jedan od najtežih mečeva koje sam igrao u zatvorenom", rekao je Marej.21:40 - Partizan poražen od JugaVaterpolisti Partizana su doživeli prvi poraz u Regionalnoj ligi ove sezon, pošto su u Dubrovniku izgubili od Juga sa 11:5 (3:0, 4:1, 1:1, 3:3). Strelci za Partizan bili su Marko Manojlović 2, Petar Kasum, Filip Janković i Đorđe Lazić po jedan gol. Crno-beli sutra kreću put Rijeke, gde će u utorak u šestom kolu Regionalne lige igrati protiv Primorja.

21:29 - Milojević: Evidentno da je da smo podigli formuTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je današnji meč protiv Mornara bio veoma težak i dodao da je da je evidentno da je njegova ekipa podigla formu."Kao što sam očekivao meč je bio veoma težak. Mornar je kvalitetna ekipe sastavljena od petorice odličnih stranaca koji su pogadjali jako teške šuteve i pokazali koliko su dobri igrači. Igrali smo prilično korektno u dužim intervalima, ali nismo uspeli da prelomimo kada povedemo sa šest-sedam ili osam razlike, čak u jednom trenutku i 12", rekao je Milojević.Košarkaši Mege pobedili su danas u Sremskoj Mitrovici barski Mornar sa 93:87, u 10. kolu Jadranske lige."Zbog naših grešaka, Mornar se uvek vraćao u život. Ali, oscilacije su odlika mladih ekipa. Ipak, evidentno je da smo podigli formu. Počeli smo da dobijamo i teške utakmice. Treba da nastavimo da radimo i igramo sve bolje", rekao je Milojević.

21:10 - Ture: Znao sam da ću jednog dana biti potreban GvardioliFudbaler Mančester sitija Jaja Ture rekao je danas da je znao da će jednog dana biti potreban treneru Pepu Gvardioli.Siti je danas pobedio Kristal Palas sa 2:1, a strelac oba pogotka za pobednički tim bio je Ture. To je njemu bio prvi meč u Premijer ligi ove sezone, a tek drugi u svim takmičenjima."Bio sam oduševljen što igram danas. Bilo mi je teško prethodnih nedelja, meseci i srećan sam što opet igram. Saigrači su mi aplaudirali na putu do svlačionice. Uvek su bili sjajni sa mnom, uvek me podržavaju", rekao je Ture za Bi-Bi-Si."Bio sam mentalno spreman, ponašao se profesionalno i znao sam da ću jednog dana trebati Gvardioli. Morate uvek biti profesionalac", dodao je Ture.Zbog golova Turea bio je srećan i Gvardiola."Veoma sam srećan zbog Jaje Turea, on je stvarno dobar momak. Njegova težina je sada idealna, a u njegov kvalitet nikad nije bilo sumnje. Drago mi je zbog njega i njegove porodice. Dobili smo još jednog igrača koji je u stanju da pomogne da ostvarimo naše ciljeve", rekao je Gvardiola.Gvardiola je naveo da je Ture poslednjih mesec i po dana sjajno radio na treninzima, kao i da je njegovo ponašanje bilo idealno."Saigrači ga vole. On će nam pomoći da rotiramo tim, to nam treba", rekao je Gvardiola.

20:50 - Klop zadovoljan remijemTrener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da je zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala meč protiv Sautemptona. "Znali smo da će danas biti teško, oni su organizovana ekipa... Zadovoljan sam drugim poluvremenom. Nismo izgubili kontrolu, što lako može da se dogodi kad ekipa dominira. Odnos je bio stvarno dobar. Mogli smo da dobijemo utakmicu, ali zadovoljan sam izdanjem svoje ekipe. Nije najbolji dan u našim životima, ali sigurno nije ni najgori", rekao je Klop. Fudbaleri Liverpula odigrali su danas nerešeno 0:0 sa Sautemptonom u 12. kolu Premijer lige. Ekipa s Enfilda je i pored remija zadržala prvo mesto na tabeli sa 27 bodova, koliko ima i drugoplasirani Mančester siti. "Gužva je na vrhu i to je dobro. Timovi su izjednačeni. Liga je jaka, ali i dalje smo u vrhu", rekao je Klop.

20:40 - Kejn doneo Totenhemu preokret u nadoknadi vremenaFudbaleri Totenhema pobedili su danas Vest Hem sa 3:2 u 12. kolu Premijer lige, pošto su napravili preokret golovima u 89. i 91. minutu meča.Vest Hem je vodio 1:0 i 2:1, ali je Hari Kejn postigao golove u 89, i 92. minutu iz penala i tako doneo veliki preokret svom timu u londonskom derbiju.Vest Hem je poveo golom Mihaila Antonija u 24. minutu, a Totenhem je izjednačio u 51. preko Harija Vinksa. "Čekićari" su ponovo poveli u 51. minutu iz penala koji je izveo Manuel Lansini i vodili su do pred kraj meča.Heung-Min Son je prodro u 89. minutu u šesnaesterac i centrirao u sredinu. Golman Daren Randolf je odbio loptu, ali tu se našao Kejn koji je zakucao loptu u mrežu. Napadač Totenhema nije ni slavio gol, već je pokupio loptu i krenuo ka centru.U 91. minutu je ponovo Son prošao po levoj strani u šesnaestercu, ali ga je posle duela sapleo Havard Nortveit tako da je dosudjen penal, koji je Kejn sigurno izveo.Posle toga se igralo još oko pet minuta, i tada je Vinston Rid iz Vest Hema dobio drugi žuti karton.Totenhem je tako ostao jedini neporaženi tim u ligi, a ovo mu je bio prvi trijumf posle četiri vezana remija. "Pevci" su sada peti na tabeli sa 24 boda, jednim manje od Asenala i Čelsija, koji ima i utakmicu manje.Vest Hem je 17. na tabeli sa 11 bodova, jednim više od Hala, prvog tima u zoni ispadanja.

20:20 - Napoli bolji od UdinezeaFudbaleri Napolija pobedili su danas u gostima ekipu Udinezea sa 2:1 u utakmici 13. kola italijanske Serije A.Oba gola za Napoli postigao je Lorenco Insinje u razmaku od deset minuta, u 47. i 57. minutu. Jedini pogodak za Udineze postigao je Stipe Perica u 59. minutu.Napoliju je ovom pobedom prekinuo seriju od dva meča bez pobede, četvrti je na tabeli Serije A sa 24 bodova. Udineze je, na drugoj strani, na 14. mestu sa 15 bodova.U narednom kolu Napoli dočekuje Sasuolo, a Udineze ide u goste Kaljariju.

20:10 - SP za odbojkaše u septembru 2018, za odbojkašice u oktobruSvetsko prvenstvo za odbojkaše igraće se od 10. do 30. septembra u Italiji i Bugarskoj, dok će šampionat sveta konkurenciji odbojkašica odigrati od 30. septembra do 21. oktobra u Japanu, saopštila je danas Svetska odbojkaška federacija (FIVB).U konkurenciji odbojkaša, na Svetskom prvenstvu će igrati 24 reprezentacije, od toga 10 selekcija iz Evrope.Pored organizatora, Italije i Bugarske, plasman je izborila i Poljska, svetski prvak, dok će se iz kvalifikacija plasirati sedam selekcija.Reprezentacija Srbije će od 23. do 28. maja 2017. godine igrati u E grupi II runde evropskih kvalifikacija u Hrvatskoj, sa domaćinom, Belorusijom, Danskom, Švajcarskom i Norveškom.Na SP u konkurenciji odbojkašica igraće 24 reprezentacije, a plasman su do sada izborili selekcija Japana i SAD, svetski prvak.Iz Evrope će igrati osam reprezentacija, a ženska reprezentacija Srbije igraće u B grupi II runde evropskih kvalifikacija od 30. maja do 4. juna sa Poljskom, domaćinom turnira, Češkom, Slovačkom, Kiprom i Islandom.

19:27 - Mega pobedila Mornar u Jadranskoj ligiKošarkaši Mega Leksa pobedili su danas u Sremskoj Mitrovici barski Mornar sa 93:87, u 10. kolu Jadranske lige.Megi je ovo bila četvrta pobeda u sezoni, dok je Mornar pretrpeo osmi poraz.Megu je do trijumfa predvodio kapiten Rade Zagorac sa 22 poena i osam skokova. Kostja Mušidi doprineo je trijumfu sa 18 poena, šest asistencija i tri skoka, dok je Alfa Kaba imao učinak od 15 poena i 10 skokova.Najefikasniji u Mornaru bio je Kameron Tejtum sa 25 poena.

19:13 - Pobede Zvezde i Vojvodine, bez promena u vrhu tabeleFudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Kruševcu Napredak sa 1:0 u 16. kolu Super lige i tako sačuvali šest bodova prednosti na vrhu tabele.Vojvodina je kod kuće pobedila Novi Pazar 3:0 i tako ostala na trećem mestu, sa istim brojem bodova kao i Partizan, ali neznatno slabijom gol razlikom. Crno-beli su ranije danas savladali Bačku sa 1:0.Zvezda je u Kruševcu slavila golom Džona Ruisa u 69. minutu. On je ukrao loptu rivalu, izborio se za poziciji i sa oko 18 metara savladao Nikolu Petrovića. Napredak je imao dve dobre prilike da postigne gol, u 52. i 80. minutu, ali ih nije iskoristio.Beogradski tim je u 31. minutu ostao bez Aleksandra Lukovića, koji je posle jednog skoka nezgodno pao na ruku i ambulantnim kolima je prevezen u bolnicu.Napredak je ovim porazom prekinuo seriju od šest uzastopnih pobeda, ali je ostao na četvrtom mestu, sa četiri 31 bodom, četiri manje od Vojvodine i Partizana i tri više od Mladosti.Vojvodina je na svom terenu bila sigurna protiv Novog Pazara. Golove su postigli Aleksandar Paločević u 8, Filip Malbašić u 75. i Dejan Meleg u 79. minutu utakmice. Novosadski crveno-beli su i posle trećeg gola nastavili da napadaju i stvaraju šanse, ali nisu postigli i četvrti pogodak.Novi Pazar je ostao na 14. mestu, sa 12 osvojenih bodova.18:40 - Vizura ispala iz LŠ, takmičenje nastavlja u Kupu CevOdbojkašice Vizure nisu uspele da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona pošto su danas izgubile od Dinama iz Krasnodara, pa će takmičenje nastaviti u osmini finala Kupa CEV. Dinamo iz Krasnodara je pobedio danas Vizuru na svom terenu sa 3:0 (25:18, 25:23, 25:23) posle 81 minuta igre. U prvoj utakmici, odigranoj u Beogradu, Vizura je slavila sa 3:2. Prvak Srbije će takmičenje nastaviti u osmini finala Kupa CEV 2017. godine protiv pobednika dvomeča šesnaestine finala izmedju rumunskog Targovišta i ukrajinskog Himika iz Južnog. Mečevi su na programu 8. i 22. februara. Vizura će biti u prvom meču biti gost u Rumuniji ili Ukrajina, a revanš će se odigrati u Beogradu.18:15 - Barselona bez Mesija i Suaresa nemoćna protiv MalageFudbaleri Barselone igrali su danas na svom stadionu nerešeno bez golova sa Malagom, u 12. kolu španske Primere. Barselona je dominirala, imala 80 odsto poseda lopte i čak 24 pokušaja, ali je golman Malage Karlos Kameni ostao nesavladan. Katalonskom klubu nije pomoglo to što je Malaga od 68. minuta imala igrača manje, posle isključenja Dijega Ljorentea, koji je dobio direktan crveni karton zbog grubog prekršaja. Malaga je utakmicu završila sa dva igrača manje jer je u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena zbog prigovora isključen Huan Karlos. Barselona nije mogla da računa na svog najboljeg igrača Lionela Mesija koji je bolestan. Katalonski klub je saopštio da se argentinski fudbaler "nije najbolje osećao" i da je povraćao. Takođe, zbog žutih kartona nije igrao urugvajski napadač Luis Suares. Barselona će ostati druga posle 12. kola Primere.

17:40 - Šalke u formi, prva pobeda IngolštataFudbaleri Šalkea nastavili su posle lošeg početka sezone da beleže dobre rezultate, pošto su danas pobedili Volfsburg sa 1:0 u 11. kolu Bundeslige.Šalke je neporažen šest utakmica, a zauzima 11. mesto na tabeli nemačkog prvenstva, sa 14 bodova. Volfsburg je 14. sa devet.Strelac je bio Leon Grecka u 82. minutu. Srpski reprezentativac Matija Nastasić igrao je celu utakmicu za Šalke.Fudbalski klub Ingolštat ostvario je prvu pobedu u sezoni, posle pobede sa 1:0, golom Morica Hartmana u 68. minutu, nad ekipom Darmštata u gostima.Ingolštat je pretposlednji sa pet bodova, tri manje od Darmštata. Jedina ekipa bez pobede ostao je Hamburg, koji će sutra igrati svoju utakmicu 11. kola.Keln je izbio na treće mesto, pošto je posle preokreta, golom u finišu utakmice pobedio Borusiju u Menhengladbahu sa 2:1.Borusija je vodila od 32. preko Larsa Štindla, a preokret i pobedu gostima doneli su Antoni Modest u 59. i Marsel Rise u 91. minutu.Srpski fudbaleri Miloš Jojić sedeo je sve vreme na klupi Kelna, dok Filip Mladenović nije bio u timu zbog povrede.Augsburg i Herta igrali su bez golova, dok je Majnc na svom stadionu sa 4:2 pobedio Frajburg. Strelci za Majnc bili su Niko Bungert, Junus Mali, Štefan Bel i Karim Onisivo, a za Frajburg Vinčenco Grifo i Nils Petersen.Majnc je osmi na tabeli sa 17 bodova, dva više od Frajburga, koji je na 10. mestu.

17:23 - Kjevo prekinuo niz bez pobedeFudbaleri Kjeva pobedili su danas Kaljari sa 1:0 i tako prekinuli niz loših rezultata u italijanskoj Seriji A.Kjevo je pobedom izbio na osmo mesto sa 18 bodova i pretekao rivala, koji je na 12. poziciji sa dva manje.Strelac u Veroni bio je Masimo Gobi u 53. minutu.Srpski fudbaler Ivan Radovanović igrao je celu utakmicu za Kjevo i dobio žuti karton u prvom poluvremenu.

17:01 - Petrić: Zadovoljan sam, ali ovo ne treba nas zavaraTrener Čukaričkog Gordan Petrić rekao je da njegovi fudbaleri treba brzo da zaborave današnju pobedu nad Radničkim i da počnu da razmišljaju o sledećoj utakmici kako bi nastavili niz dobrih rezultata."Ekipa polako diže. Oni koji nisu igrali u prethodnom periodu, poput Asmira Kajevića, pokazali su da znače na terenu. Mogu da budem samo zadovoljan, ali ovo ne treba da nas zavarava. Imamo još mnogo utakmica do pauze. Zaboravljamo šta je bilo danas i okrećemo se novoj utakmici i da napravimo niz dobrih rezultata", rekao je Petrić posle utakmice.Čukarički je kao domaćin savladao Radnički iz Niša sa 4:1 i tako vezao dve pobede u prvenstvu. Klub sa Banovog brda je posle 16 kola 12. na tabeli sa 16 bodova."Veliko deo prvog poluvremena imali smo pritisak Radničkog. Kontrolisali smo u jednom delu prvog poluvremena utakmicu i baš u tom delu smo dali ta dva gola. Da li su bila srećna dva pogotka ili ne, ne ulazim u to", kazao je Petrić.Trener Radničkog Milan Rastavac rekao je da je Čukarički bio bolji i čestitao je protivniku na pobedi."Došli su do izražaja kvalitet i iskustvo Aleksandra Jevtića i Igora Matića. Zaslužena pobeda domaćina, a mi definitivno moramo da se bolje takmičarski namestimo, da budemo agresivniji i verujem da ćemo se popraviti", rekao je Rastavac.On je kritikovao igru svog tima posebno u prvom poluvremenu i ocenio da je veliki broj grešaka na sredini terena sputao ekipu da razvije igru, a protivniku omogućio da lako postiže golove."Taj deo igre nas je koštao dva pogotka. U drugom smo pokušali da popravimo igru, da se ubrzamo i budemo agresivniji i došli smo do nešto bolje igre. Medjutim, kako se utakmica odvijala, tačno kad smo hvatali momenat da pravimo veći pritisak, stizali su novi golovi Čukaričkog na vreme za njih", kazao je Rastavac.

15:55 - Arsenal iz jednog šuta izvukao remi sa JunajtedomFudbaleri Mančester Junajteda i Arsenala remizirali su 1:1 (0:0) na Old Trafordu u velikom derbiju 12. kola engleske Premijer lige. Junajted je bio bolji rival tokom celog meča, poveo golom Huana Mate u 68, ali je rezervista Olivije Žiru iz jedinog šuta u okvir gola domaćina doneo bod Arsenalu u 89. minutu. Ekipa Žozea Murinja zabeležila je treći uzastopni remi na svom stadionu, što se nije desilo od 1992. godine, i sada zauzima šestu poziciju sa 19 bodova, dok je Arsenal treći sa 25.

15:30 - Pobede Čukaričkog, Voždovca, Javora i MetalcaFudbaleri Radničkog vezali su dva poraza u Super ligi, pošto su danas kao gosti ubedljivo sa 4:1 izgubili od Čukaričkog. Trostruki strelac za Čukarički bio je Aleksandar Jevtić, u 20, 35. i 54. minutu, jedan gol je dao Igor Matić u 85, dok je pogodak za Radnički u 61. postigao Marko Mrkić. Radnički je šesti na tabeli sa 27 bodova, dok je Čukarički, koji je pobedio drugi put uzastopno, na 12. mestu sa 16. Voždovac je, predvodjen novim trenerom Ilijom Stolicom, prekinuo niz od pet uzastopnih poraza, pošto je kao gost u Subotici sa 2:0 pobedio Spartak. Golove su dali Jovan Stojanović iz penala u 34. i Djuro Zec u 37. minutu. Voždovac je izbio na 11. mesto sa 17 bodova, dok Spartak ima pet više i sedmi je na tabeli. Fudbaleri Javora vezali su i treću pobedu, čime su izbili na deveto mesto sa 20 bodova. Klub iz Ivanjice je bio bolji od Radnika na svom stadionu sa 1:0, golom Husnidina Gafurova u 10. minutu. Borac je nastavio da posrće, pošto je u Čačku poražen od Metalca sa 2:1. Posao gostima je bio olakšan pošto je domaćin od 39. imao igrača manje, zbog isključenja Miloša Krstića. Klub iz Čačka je ubedljivo poslednji na tabeli Super lige sa samo osam bodova, dok je Metalac osmi sa 20.

15:00 - Olga Danilović u finalu turnira u AntalijiSrpska teniserka Olga Danilović plasiral se u finale fjučesa u Antaliji, pošto je u dva seta bila bolja od Pije Kenig iz Austrije sa 7:5, 6:2. Danilovićeva je na fjučers stigla tako što je dobila od organizatora specijalnu pozivnicu, a na ovom turniru je osvojila prve WTA bodove. Olga će se za titulu boriti protv Slovakinje Viviem Jahuzove, koja se smatra jednim od najvećih favorita na takmičenju. Turnir u Antaliji igra se za nagradni fond od 10.000 dolara.

13:39 - Simonović ponovo u idealnom timu kola EvroligeKošarkaš Crvene zvezde Marko Simonović izabran je u najbolju petorku 8. kola Evrolige posle odlične partije u pobedi nad milanskim Armanijem 83:70. Simonović je protiv šampiona Italije u Areni pogodio pet trojki za ukupno 23 poena i dodao šest skokova i dve ukradene lopte. Srpskom reprezentativcu to je drugi put ove sezone u elitnom takmičenju da se nađe u idealnom timu, posle duela u 2. kolu kada je u Istanbulu protiv Galatasaraja (83:85) takođe ubacio 23 poena. Pored Simonovića najbolju petorsku čine Vasilis Spanulis iz Olimpijakosa, plej Fenerbahčea Kostas Slukas, krilo madridskog Reala Entoni Rendolf i Tibor Plajs, centar Galatasaraja. Za najboljeg trenera proglašen je Pablo Laso iz Reala zbog ubedljivog trijumfa nad rivalom Barselonom 101:63.

12:46 - Borković kreće sa pete pozicije u MakauSrpski automobilista Dušan Borković zauzeo je peto mesto u kvalifikacijama u Makau na poslednjem trkačkom vikendu u TCR sezoni. Vozač NIS Petrol by B rejsing tima osvojio je novi bod na jednoj od najstarijih i najzahtevnijih uličnih trka na svetu. Borković se pred poslednje dve trke u sezoni u generalnom plasmanu nalazi na sedmom mestu sa 162 boda."Ovo su sigurno najčudnije kvalifikacije koje sam ikada vozio, ali sam zaista zadovoljan. S obzirom da sam prvi put u Makau, mogu da kažem da sam se snašao mnogo bolje nego što sam mislio. Po ovoj stazi se do pred sam početak vikenda odvija gradski saobraćaj, a kiša koja je pala asfalt je učinila samo klizavijim. Očekuju me veoma teške trke, pogotovo što prognoza najavljuje kišu i za drugu trku, ali sam pun optimizma. Cilj mi je da završim obe trke, ali i da poboljšam generalni plasman, kako bih se što bolje "naoštrio" za sledeću sezonu", rekao je Borković.Trke će se sutra voziti u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu, od tri sata je prva, a druga od 4:15.

11:33 - Dibala odbio Junajted,Barselonu,ostaje u Juventusu do 2021.Fudbaler Juventusa Paulo Dibala odbacio je ponude klubova iz Premijer lige i Barselone jer je dogovorio produžetak ugovor do 2021. godine. Dibala se najčešće dovodio u vezu sa Čelzijem, Mančester Junajtedom i Barselonom, ali nema nameru da napusti Torino posle samo godinu i po dana. Juventus ga je zbog lojalnosti nagradio boljom platom i dužom saradnjom, pa će odmah iza Gonzala Iguaina biti najplaćeniji u timu. On je ove sezone odigrao 11 utakmica u svim takmičenjima i postigao četiri gola. Pre Juventusa igrao je za Palermo i Institut, dok je za reprezentaciju Argentine nastupio šest puta.

10:46 - Remzi: Venger bio odlučniji od Fergusona, zato sam zavšio u ArsenaluVelški fudbaler Aron Remzi rekao je da je odlučnost Arsena Vengera da ga angažuje najveći razlog njegove odluke da izabere Arsenal umesto Mančester junajteda. Remzi je 2008. godine bio predmet borbe trenera Arsenala i Junajteda, Arsena Vengera i Aleksa Fergusona, i smatralo se da je vrlo blizu prelaska na "Old Traford". Nekadašnji fudbaler Kardifa je naveo da je konačnu odluku o klubu doneo jer je osećao da ga Arsenal više želi. "Venger je uradio mnogo kako bi me doveo. Kao 17-godišnjak sam leteo privatnim avionom (u Švajcarsku tokom Evropskog prvenstva) što mi je bilo nerealno... Mislim da sam doneo pravu odluku. Osetio sam da su me Arsenal i Venger više želeli", rekao je Remzi. "Tobdžije" u narednom kolu Premijer lige igraju upravo s Junajtedom. Arsenal je četvrti na tabeli Premijer lige sa 24 boda, odnosno ima bod manje od Čelsija, a dva manje od prvoplasiranog Liverpula. Junajted je, na drugoj strani, šesti sa 18 bodova. "U dobroj smo poziciji trenutno, dobro smo počeli sezonu. Junajted je pretrpeo dosta promena tokom leta, imaju neke veoma uzbudljive igrače", rekao je Remzi.

Aron Remzi, foto: Fonet/AP
Aron Remzi, foto: Fonet/AP

09:17 - Još jedan rekord Novaka ĐokovićaSrpski teniser Novak Đoković oborio je još jedan rekod na završnom godišnjem ATP turniru u Londonu, pošto je sa tri pobede u grupnoj fazi takmičenja postao igrač sa najboljim odnosom pobeda i poraza u istoriji tenisa. Đoković je protiv Davida Gofana ostvario 750. pobedu u karijeri. S obzirom da je do sada izgubio samo 154 duela, Đoković je dobio 82,96 odsto mečeva i pretekao je legendarnog Bjorna Borga, čiji je procenat uspešnosti 82,74 odsto (609-127). Treći je Rafael Nadal sa 82,24 odsto (806-174) (82.24), a četvrti najtrofejniji teniser sveta sa 109 titula Džimi Konors sa 81,8 odsto (1256-279). Na petom mestu je Džon Mekinro sa 81,6 odsto (877-198), šesti je Rodžer Federer sa 81,5 odsto (1080-245), sedmi je Ivan Lendl takođe sa 81,5 odsto (168-242), osmi Rod Lejver sa 79,2 odsto (423-111), deveti Endi Marej sa 78,9 odsto (628-174) i deseti Pit Sampras sa 77,4 odsto uspešnosti (762-222).

08:01 - Real ubedljivo slavio na gostovanju protiv BarseloneKošarkaši Real Madrida ubedljivo su na gostovanju pobedili Barselonu sa 102:63 (29:17, 25:14, 21:15, 27:17), u derbi utakmici osmog kola Evrolige. Real je do ubedljivog trijumfa predvodio Serhio Ljulj sa 20 poena, dok je Džejsi Kerol postigao 19. U ekipi Barselone se istakao Tajris Rajs sa 23 poena, dok je jedino jos Džoi Dorsi imao dvocifren učinak, 10 poena. Realu je ovo bio šesti trijumf u Evroligi, dok Barselona ima učinak od po četiri pobede i poraza.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track