ŽIVADINOVIĆ PODRŽAVA REGIONALNO TAKMIČENJE: Samo muljatori neće SFRJ ligu!
Foto: Nemanja Pančić, Saša Pavlić

Glas za

ŽIVADINOVIĆ PODRŽAVA REGIONALNO TAKMIČENJE: Samo muljatori neće SFRJ ligu!

Fudbal -

Love u mutnom Čelnicima klubova ne odgovara da se tako nešto formira jer tada ne bi mogli da se bave malverzacijama i stavljaju pare u svoje džepove, kaže srpski stručnjak

Srpski fudbalski stručnjak Milan Živadinović smatra da je spas za sve timove sa prostora bivše Jugoslavije regionalna liga, ali da to ne odgovara čelnicima klubova, koji se u ovom mulju najbolje snalaze.- Sve sem formiranja takve lige znači propast za fudbal na ovim prostorima. Pogledajte kakve rezultate postižemo u Evropi, dobijaju nas neki Azerbejdžanci, Avganistanci, ništa više ne značimo u evropskim okvirima. Ali očigledno da ljudima koji vode klubove na ovim prostorima nije to u interesu, jer ne bi mogli da tada da se bave malverzacijama sa prodajom igrače i stavljaju pare u svoje džepove - kazao je Živadinović.On ističe da im je bezbednost samo izgovor i da je problema bilo i u vreme bivše Jugoslavije, kad se igrala ta liga.- Bezbednost je na prvom mestu, ali siguran sam da taj problem može da se reši. U kojoj ligi Evrope nema problema sa navijačima, pa i u bivšoj Jugoslaviji je bilo incidenata. Kad sam igrao za Rijeku, bilo je problema. Vređali su me jer sam Srbin, ali kad je neko dobio batine, onda se sve rešilo.Živadinović takođe smatra da navijači nisu najveći problem, već da je to izgovor za funkcionere.- Pogledajte koliki su dugovi klubova, i njihove minuse plaća država, odnosno mi. A čelnici klubova zajedno sa menadžerima prodaju igrače, prave dilove, i tako se radi godinama. Ako se ne bude formirala balkanska liga, to će biti propast za klubove, i dalje ćemo biti na marginama evropskog fudbala - zaključio je Živadinović.

Upravljačka strukturaDOK SE NE BUDE ZNALO KO JE VLASNIK, NEMA BOLJITKAMilan Živadinović ističe da je privatizacija klubova jedino rešenje u ovoj situaciji.- Dok se ne bude znalo ko je vlasnik kluba, do tada neće biti boljeg fudbala i svi će raditi u mutnom. To je prioritet, sve ostalo znači propast. Predlažem Ministarstvu za sport i omladinu da formira organ od poznatih trenera koji će biti uključeni u ceo taj projekat - poručio je Živadinović.

Milan Nastić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track