Hoće li skinuti mrak: Dajte gol!

Hoće li skinuti mrak: Dajte gol!

Fudbal -
Fudbaleri Srbije protiv Švedske večeras imaju poslednju šansu da na turneji postignu gol

Ima li strelca?Fudbaleri Srbije večeras (19.00) u Stokholmu protiv Švedske igraju poslednji od tri prijateljska meča na mini-turneji. Nakon identičnih poraza (2:0) protiv Španije i Francuske, ekipa Siniše Mihajlovića ima obavezu da pokaže da nije skup slučajnih prolaznika i postigne gol koji navijači čekaju 330 minuta.

Dosadašnje eksperimentisanje Siniše Mihajlovića sa sastavom ekipe pokazalo je ko nije za tim u kvalifikacijama za SP 2014. godine. Ostaje još da se vidi šta će doneti povratak u tim tek oporavljenog Aleksandra Lukovića.

- Odradio sam dva lakša individualna treninga, tako da ne mogu da kažem kakva je situacija. Ostalo je još malo do utakmice, pa ćemo videti da li ću biti sposoban za meč - priča defanzivac ruskog Zenita.

Luković je iz Zvezde otišao u Italiju kao levi bek, ali je u Udinezeu zaigrao kao treći štoper u poslednjoj liniji tima, što je sistem kakav forsira selektor Srbije.

- Mihajlovićev sistem za mene nije novina i bitno je da se ekipa uigra. Važno je da selektor zna šta želi. Ovo je nova ekipa, imali smo dobre provere. Bilo je dobrih i loših stvari, ali ovo je tek početak. Ostalo je malo vremena do kvalifikacija ze Svetsko prvenstvo, ali se nadam da će do tada sve biti kako treba - zaključio je Luković.

Zanimljivosti o okršajima Srbije i Švedske - 6:4 uz 8 remija- Prvi meč, finale OI 1948. godine u Londonu, 3:1 za Švedsku.- Poslednja utakmica odigrana u Beogradu 1. aprila 2009. godine.- Miloš Ninković debitovao za „orlove“, igrali Ivanović, Obradović, Subotić, Kolarov i Janković.- Konačni rezultat 2:0 za Srbiju postavio Boško Janković u 85. minutu.- Čak 36 godina naš nacionalni tim i Šveđani nisu odigrali utakmicu od takmičarskog značaja.- Poslednji put u kvalifikacijama za EP 1975. godine.- Najviše golova postignuto 4. septembra 1991. godine na stadionu Rosunda, 4:3 za Šveđane.- Poslednji put dva tima remizirala 27. juna 1966. godine u Malmeu 1:1, strelac Slobodan Santrač za plave,- Saigrači u klubovima su: Olson - Petrović (Blekburn), Melberg - Fejsa (Olimpijakos), Vernblum - Tošić (CSKA), Grankvist - Janković (Đenova), Bajrami - Tadić (Tvente), Rozenberg - Ignjovski (Verder).

Poslednjih pet mečevaSRBIJAFrancuska - Španija2:0Španija - Srbija2:0Kipar - Srbija0:0Srbija - Jermenija2:0Honduras - Srbija2:0ŠvedskaŠvedska - Island3:2Hrvatska - Švedska1:3Bahrein - ŠVedska0:2Engleska - Švedska1:0Danska - Švedska2:0

Nole navija za Švedsku na EPNovak Đoković je izjavio da će na EP biti uz Švedsku:- Srbija se nije plasirala, a ja ću navijati za Šveđane zbog Ibrahimovića. Planiram ovog leta da odigram jedan teniski meč sa Ibrom. Izbegavao me je dosad.

Švedska – Srbija Prva 19.00Stokholm. Stadion Rosunda. Kapacitet 37.000. Sudija: Feliks Brih (Nemačka)Švedska: Isakson, Melberg, Olson, Grankvist, Safari, Kalstrom, Elm, Larson, Toivonen, Ibrahimović, Rozenberg. Selektor: Erik HamrenSrbija: Aleksić, Ivanović, Subotić, Luković, Basta, Kolarov, Fejsa, Petrović, Tadić, Tošić, Lekić. Selektor: Siniša Mihajlović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track