Uzbuna u Varšavi zbog obračuna navijača!

Uzbuna u Varšavi zbog obračuna navijača!

Fudbal -
Huliganski obračuni Poljaka i Rusa očekuju se u glavnom gradu Poljske 10. i 12. juna zbog antiruskog marša i meča

Decenijska mržnja!Do početka Evropskog prvenstva ostalo je manje od 100 sati, a višedecenijski neprijatelji Poljaci i Rusi vode prljavu političku kampanju, dok huligani s obe strane prete pokoljem i obračunima!

Situaciju je do tačke ključanja doveo brat blizanac pokojnog predsednika Jaroslav Kačinjski. On će 10. juna predvoditi antiruski marš kroz Varšavu zbog tvrdnji da su njegovog brata Leha ubili Rusi, oborivši mu avion u Smolensku.

Ministarka sporta savetovala je FS Rusije da promeni hotel, ali su se oni preksinoć tvrdoglavo smestili u „Bristolu“ u samom centru Varšave. Osim više desetina hiljada demonstranata, protestu će se pridružiti više od 3.000 huligana spremnih na „obračun do smrti s Rusima“.Samo dva dana kasnije, 12. juna, baš na najveći ruski praznik Dan Rusije, ove dve selekcije igraće meč u

Varšavi. Huliganske bande iz Moskve i Sankt Peterburga najavile su marš kroz prestonicu Poljske, koji teško da će proći bez žestokih navijačkih sukoba.Policija je saznala da će tog dana biti više od 20.000 registrovanih ruskih i poljskih huligana.

(P. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track