PROMENA NA KLUPI ORLIĆA: Siviću otkaz, Petrić selektor
Foto: Beta, Saša Pavlić

Saznajemo

PROMENA NA KLUPI ORLIĆA: Siviću otkaz, Petrić selektor

Fudbal -

Doskorašnji trener Čukaričkog biće novi trener mlade reprezentacije Srbije, umesto dosadašnjeg selektora, koji je smenjen u nedelju uveče.

Tomislav Sivić je smenjen sa mesta selektora mlade reprezentacije Srbije, saznaje Kurir. Na toj poziciji zameniće ga Gordan Petrić, doskorašnji trener Čukaričkog!Izgleda da je 2016. godina u kojoj Tomislavi napuštaju FSS. Prvo Karadžić, a sada i Sivić. Uprkos obezbeđenom plasmanu na Evropskom prvenstvu, Sivić neće ostati selektor „orlića“. Čelnici Fudbalskog saveza Srbije nisu zadovoljni nekim njegovim postupcima i zato će i doći do rastanka.Sivić je odveo mladu reprezentaciju na Evropsko prvenstvo, ali to je i bilo potpuno očekivano, ako se vidi sastav koji je imao na raspolaganju. Uz to, Srbija je za protivnike imala prosečne evropske selekcije (izuzimajući Italiju, koja je bila ispred „orlića“ u grupi). Sve šta se dešavalo posle toga nije išlo u prilog selektoru, a pre svega izbor za najboljeg srpskog trenera godine. Mnogi su već videli Sivića s tim priznanjem, ali od toga nije bilo ništa! Ne samo da nije dobio to priznanje nego je i dobio otkaz!Umesto Sivića, kako saznajemo, reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu vodiće Gordan Petrić, mladi stručnjak koji se nedavno rastao sa Čukaričkim.

Grupa na Euru 2017.SRBIJA SE VALJDA PITAOdmah po objavljivanju žreba za Evropsko prvenstvo počele su da kruže alibi priče da se Srbija nalazi u „grupi smrti“. Podsećamo, „orlići“ su za rivale dobili Portugal, Španiju i Makedoniju. Selekcije sa Iberijskog poluostrva sigurno imaju kvalitet, ali mnogi zaboravljaju da su ovi srpski reprezentativci prvaci Evrope i sveta u omladinskom uzrastu!

Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track