Orlovi pali, a Miha zadovoljan
Foto: REUTERS

rezime

Orlovi pali, a Miha zadovoljan

Fudbal -
Primili smo nesmotreno prvi gol, ali dobro, igrači su već i umorni, kraj je sezone i moram priznati da sam u svakom slučaju zadovoljan", kazao je Mihajlović

STOKHOLM - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je posle prijateljskog meča u Stokholmu da je zadovoljan, bez obzira što su njegovi izabranici pretrpeli treći poraz na mini turneji (2:1).

"Ne treba da podsećam da rezultat nije previše bitan, važno je da vidimo sve raspoložive igrače. Polako sve ide nabolje u funkciji priprema za kvalifikacije za svetsko prvenstvo 2014", izjavio je Mihajlović i dodao da je iz utakmice izvukao pozitivne utiske.

"Tu prvenstveno mislim na veliko zalaganje svih igrača i pravi pristup obavezama. To pokazuje da sve ide dobro, ne treba smetnuti s uma da se Šveđani spremaju za nastup na prvenstvu Evrope. Primili smo nesmotreno prvi gol, ali dobro, igrači su već i umorni, kraj je sezone i moram priznati da sam u svakom slučaju zadovoljan", kazao je Mihajlović.

On je izrazio zahvalnost nacionalnom savezu što je organizovao tri prijateljske utakmice sa vrhunskim reprezentacijama.

"Takođe imponuje i sportsko ponašanje naše ekipe. Ukoliko mi dajemo pozitivan primer, to će se odraziti i na navijače, što je danas bio slučaj. Bodrili su nas sjajno, nije bilo ispada i, korak po korak, sve ide nabolje", poručio je Mihajlović.

Kapiten na meču sa Šveđanima, Zoran Tošić, ocenio je da je u Stokholmu bilo "teško i iscrpljujuće".

"Mislim da smo odigrali sasvim dobro. Dok smo imali snage, uspešno smo parirali domaćinima, posebno u prvom polzuvremenu. Oni su spremniji od nas, što je normalno, jer ih čeka evropsko prvenstvo. Sve u svemu, napravili smo korak napred, ima dosta pozitivnih stvari i sa ohrabrenjem čekamo jesenje kvalifikacije", rekao je Tošić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track