Partizan poveo protiv Zvezde u trci za titulu
Foto: BETA

finale Superlige

Partizan poveo protiv Zvezde u trci za titulu

Košarka -
Gradski rival je u meču prepunom visokog naboja uspeo da nadoknadi 17 poena zaostatka za Partizaanom i privremeno povede, ali ne i više od toga

BEOGRAD - Košarkaši Partizana poveli su u finalu Superlige sa 1:0 protiv Crvene zvezde, koju su savladali sa 92:83 (23:14, 22:21, 19:28, 28:20). Gradski rival je u meču prepunom visokog naboja uspeo da nadoknadi 17 poena zaostatka i privremeno povede, ali ne i više od toga. Serija trojki branioca titule, zaustavila je Zvezdinu inicijativu. Ekipa Partizana napravila je prvi korak ka osvajanju 11. uzastopne titule, ali je do pobede došla uz dosta borbe i prolivenog znoja. Partizan je na krilima publike odlično otvorio i na isti način priveo meč kraju.

Pokazalo se još jednom da je Svetislav Pešić “skockao” ekipu baš za pravo vreme, finale plej-ofa, ali je presudilo iskustvo i kvalitet branioca titule šampiona Srbije.

Kao možda nikada u dosadašnjem toku sezone, izabranici Vlade Jovanovića šutirali su precizno za tri poena, u ključnim momentina igrali čvrstu odbranu i pokazali pravi karakter.Crveno-beli su se odlično držali do tri i po minuta pre kraja meča, kada su Danilo Anđušić, Dominik DŽejms i Dragan Milosavljević ubacili, ispostavilo se, ključne poene.

Nakon izjednačenog početka meča, usledila je serija Partizana koji je konstatno podizao prednost sve do 35:18 i tada je delovalo da će izabranici Vlade Jovanovića lako izaći na kraj sa rivalom. Ipak, malo po malo, crveno-beli su prilazili Partizanu koji je u nekoliko navrata u trećoj četvrtini morao ozbiljno da se namuči i odbije te napade.

Uzbudljivu završnicu utakmice najavio je Filip Čović čijom “trojkom” je Zvezda stigla do prednosti od 63:62. Ali onda su se raspucali Partizanovi strelci.

Tradicionalno, crno-bele je iz prvog reda pratio bivši trener Duško Vujošević, a podršku bivšim saigračima dali su i Uroš Tripković i Aleks Marić.

Finalna serija igra do tri pobede, a termini narednih susreta su petak 8. jun, zatim četiri dana kasnije 12. i ako bude potrebno 15. i 18. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track