MARŠ U TREĆU LIGU: Zavrnuti slavine Zvezdi i Partizanu
Foto: Fonet

Nekada veliki evropski klubovi, danas srpska sramota

MARŠ U TREĆU LIGU: Zavrnuti slavine Zvezdi i Partizanu

Fudbal -

Krajnje je vreme da država zavrne slavinu Crvenoj zvezdi i Partizanu, kaže za Kurir slavni Igor Milanović

Silne pare iz državne kase slivaju se u kase fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda, a svakodnevica jasno pokazuje da je reč o bačenom novcu. Najnoviji primer je zahvalnica crno-belih Vladi Srbije i premijeru Vučiću zbog pomoći sa dugovima.- Brukaju se u Evropi, oterali su normalnu publiku, ojačali huligane i troše naše pare - komentari su na društvenim mrežama. Zato - krajnje je vreme da se zavrne slavina Zvezdi i Partizanu!

Broje šuške... Vučelić, Terzić i Mijailović sa Šćepanovićem
Broje šuške... Vučelić, Terzić i Mijailović sa Šćepanovićem

- Milioni se ubacuju u sport koji ne drži korak s vremenom. Slab kvalitet, slaba posećenost. U svetu funkcioniše na komercijalnim osnovama, a ovde je prepušten državi. Paradoks koji mi iz malih sportova gledamo godinama - kaže za Kurir Igor Milanović, čovek koga smatraju najboljim svetskim vaterpolistom svih vremena.- Da li je moguće da nikome iz vlasti nije došlo u glavu da bi se taj novac višestruko vratio kroz pobednička postolja nekih drugih sportova - pita se legendarni, ali i ogorčeni Igor Milanović.

PartizanNOVI UGOVOR SA „TELEKOMOM“Partizan je juče ekspresno produžio ugovor s „Telekomom“.- Zahvalni smo svojim sponzorima - bez stida je rekao Miloš Vazura.

Nastavljaju rat... Bjeković i Vazura
Nastavljaju rat... Bjeković i Vazura

ONI SU IZBAČENI U NIŽI RANG, PA IM NIŠTA NE FALIŠKOTSKA RENDŽERSJedan od dva najveća škotska kluba na kraju sezone 2011/12. izbačen je iz prve u četvrtu ligu zbog nagomilanih finansijskih problema. ŠVAJCARSKA KSAMAKSNakon brojnih finansijskih kriza proglasili bankrot 26. januara 2012. godine i izbačeni iz prve u petu ligu Švajcarske. ITALIJA FJORENTINAProblemi sa finansijama doveli su do bankrota italijanske „viole“, koja je 2002. godine premeštena u Seriju C2.ITALIJA PARMAZbog nagomilanih dugova koje niko nije želeo da pokrije Parma je izbačena u Seriju D po završetku sezone 2014/15.

Koga oni farbaju U Partizanu bezbrižni VAZURA: UZDAMO SE U SUD. BJEKA: OSTAVKE POD HITNOIgranje Partizana u Evropi naredne sezone može se dovesti u pitanje jedino ukoliko crno-beli na terenu ne budu izborili učešće na međunarodnoj sceni, budući da je generalni direktor kluba Miloš Vazura uveren da će kazna UEFA od godinu dana suspenzije biti ukinuta.- Juče je isplaćen sav dug od 370.000 evra i to je, uz žalbu koju smo podneli na odluku UEFA, osnovni preduslov da se situacija razreši u našu korist. Veliki sam optimista i gotovo siguran da će sve na kraju biti rešeno na najbolji mogući način - kaže Vazura i dodaje:- Uzdamo se u sud u Lozani - kaže Vazura. Odluka po kojoj je Partizanu onemogućeno da igra u Evropi zbog lošeg poslovanja žestoko je pogodila bivšeg sportskog direktora crno-belih i u poslednje vreme glavnog kritičara dešavanja u Humskoj Nenada Bjekovića, koji smatra da je sve to posledica lošeg rada unutar rukovodećih struktura aktuelnog osvajača Kupa.- Svima je valjda jasno šta izbacivanje iz Evrope znači za Partizan i, ukoliko je među članovima aktuelnog rukovodstva ostala makar i trunka morala, trebalo bi da podnesu ostavku, svi zajedno, i da napuste klub - kaže Bjeković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track