SRPSKI FUDBALER NA GRANICI TURSKE I SIRIJE Nenad Marinković: Tenkovi me prate na trening!
Foto: Reuters, Saša Pavlić

Rat

SRPSKI FUDBALER NA GRANICI TURSKE I SIRIJE Nenad Marinković: Tenkovi me prate na trening!

Fudbal -

Fudbaler Nenad Marinković otkriva kako izgleda život u blizini Alepa i kako je igrati za Gazijantep

Na samo 97 kilometara od grada strave i užasa Nenada Marinkovića odveo je fudbalski put. Nekadašnje dete Partizana član je Gazijantepa, koji se nalazi na samoj granici sa Sirijom i u neposrednoj blizini Alepa.Pozvali smo Nenada i čuli od njega šokantnu priču, koju je podelio s nama.- Svi u Turskoj se svakodnevno pitaju šta nam se ovo dešava i dokle više? Na svaka dva dana dolazi do terorističkog napada, narod je ogorčen, oseća se velika mržnja prema džihadistima, ali i političarima, jer narod smatra da ima i njihove odgovornosti što im se život pretvorio u iščekivanje novih vesti o napadima, bombama... - počeo je ispovest Nenad Marinković.Kako uopšte izgleda život tamo?- Relativno normalno, stalno i svuda se prate vesti. Naravno da ima straha među ljudima, ali mora da se živi se, radi...Da li se oseća da je rat u blizini, u Gazijantepovom bratskom gradu Alepu?- Idem na trening auto-putem, pored mene prolaze tenkovi, koji nastavljaju ka Siriji, iznad lete helikopteri i avioni. To ti je odgovor. Meni je to već postalo normalno.Migratni?- Prolaze kroz grad i nastavljaju ka Evropi, ima ih zaista mnogo.

Nekoliko kilometara udaljen... Razrušeni Alep
Nekoliko kilometara udaljen... Razrušeni Alep

Teroristi?

- Iz Gazijantepa ka Evropi kreću bombaši-samoubice. Svi oni koji su izvršili terorističke napade na evropske gradove odavde su krenuli. Oni neće takve stvari da rade u ovom gradu, jer su vezani za njega, mnogi su rođeni ovde...Čekaj, a gde je tu policija da ih pohapsi?- Pokušavaju. Nedavno je policija upala u jedan stan u kojem su se nalazili. Tom prilikom ubijeno je devet policajaca.Ima li tu još Srba, ima dosta klubova u Gazijantepu: košarkaški, dva fudbalska, odbojkaški, rukometni?- Koliko znam, nema. Pričaš s najhrabrijim (smeh).

Običan danDO STANA DVE RAMPEOsećaš li se bezbedno s obzirom na to gde se nalaziš?- Znaš kako, u ovo vreme nigde nisi bezbedan, teroristi ako odluče da krenu na nešto... Ovde sam, da tako kažem, u malo sigurnijem delu grada. Imaju dve rampe koje moraju da se prođu da se dođe do moje zgrade, mada, ni to ništa ne znači (smeh).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track