Muke po Mihi: Neuspela proba

Muke po Mihi: Neuspela proba

Fudbal -
Tri prijateljske utakmice na turneji otkrile selektoru Siniši Mihajloviću da debitanti nisu sazreli

Zavaravanje.Reprezentativci Srbije završili su mini-turneju po Zapadnoj Evropi porazom u Švedskoj, ne ostavljajući navijačima previše razloga za optimizam pred početak kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu. Teško je izdvojiti nešto pozitivno iz tri meča „orlova”, a nabrajanje negativnih pojava može odvesti u zonu neukusa, budući da novi selektor zaslužuje strpljenje javnosti na početku mandata.

Ipak, treba naglasiti da je Siniša Mihajlović dobio nekoliko važnih odgovora i skoro svi počinju sa „ne”: ne mogu debitanti da budu više od rezervi i ne odgovara formacija 3-4-2-1 profilu fudbalera kakve ima na raspolaganju. Ukratko, špicevi su bili odsečeni na svim mečevima, gotovo neupotrebljivi, a vezni igrači pokazivali su da se njihova ideja raspadala na terenu već u početnoj fazi realizacije.

Objektivnim posmatranjem problema dolazi se do zaključka da Mihajlović ne može da preuzme krivicu zbog toga što su nam „orlovi” u poređenju sa „drugopozivcima” iz Španije i zvezdama francuske ekipe izgledali kao kadetski tim, što su fizički slabi i spori. Zabrinjava, međutim, to što njihovi nedostaci dolaze do izražaja sa

Mihajlovićevom postavkom na terenu, koja je uz to za većinu njih bila novina osim za „italijanske učenike” Lukovića i Bastu.

Ostaje nada da će selektor uspeti da „zabašuri” minuse do kvalifikacionih utakmica i da će na spisak dospeti Krasić, Sulejmani, Žigić, Pantelić, Jovanović i Kuzmanović u najboljoj formi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track