BLOG UŽIVO, VIDEO: Milan u Rimu izvukao bod protiv Lacija
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Milan u Rimu izvukao bod protiv Lacija

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:54 - Milan u Rimu izvukao bod protiv LacijaFudbaleri Lacija i Milana igrali su večeras u Rimu nerešeno 1:1, u poslednjoj utakmici 24. kola italijanske Serije A.Strelac gola za rimski klub bio je Lukas Bilja iz jedanaesterca u prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog dela meča.Lacio je u prvom poluvremenu u potpunosti nadigrao Milan, imao je inicijativu ali sve do sudijske nadoknade vremena nije uspeo da zatrese mrežu "rosonera".Milan je igrao znatno čvršće u drugom poluvremenu i na kraju u 85. minutu uspeo da stigne do izjednačenja preko Susa.Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić odigrao je ceo meč za Lacio, koji posle današnje utakmice zauzima šesto mesto sa 44 boda, tri više od sedmoplasiranog Milana.

22:45 - Eibar ubedljiv protiv GranadeFudbaleri Eibara pobedili su večeras na svom terenu Granadu sa 4:0 u poslednjoj utakmici 22. kola španske Primere.Eibar se današnjom pobedom primakao šestoplasiranom Viljarealu na samo jedan bod i tako se u potpunosti uključio u borbu za plasman u Ligu Evropa.Ekipa Hosa Mendilibara povela je u 11. minutu pogotkom Adrijana s bele tačke, da bi Serdji Enrik u 39. duplirao prednost.Eibar je u drugom delu meča takodje postigao dva gola. Prvo je Ivan Ramis u 52. povisio na 3:0, da bi konačan rezultat na stadionu Ipurua postavio Pedro Leon u 62.Eibar je sedmi na tabeli Primere sa 35 bodova, dok je Granada 19. sa 13.

21:58 - Lajović bez glavnog žreba u Buenos AjresuSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u glavni žreb turnira u Buenos Ajresu, pošto je na poslednjem koraku kvalifikacija izgubio od Italijana Alesandra Djanezija 6:3, 3:6, 6:1.Lajović je poražen od 127. igrača sveta, 32. mesta slabije rangiranog, nakon sat vremena i 42 minuta.Srbija će u glavnom gradu Argentine imati samo jednog predstavnika, Janka Tipsarevića, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora i na startu igra protiv Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine.Turnir u Buenos Ajresu, na šljaci, igra se za nagradni fond od 624.340 dolara.

21:27 - MPK: Nastavlja se suspenzija ruskih sportistaMedjunarodni paraolimpijski ;komitet (MPK) saopštio je danas da bi suspenzija ruskih sportista s invaliditetom trebala da ostane na snazi, s obzirom na to da Rusija izbegava da se bavi optužbama o navodnom zataškavanju dopinga.Medjunarodni paraolimpijski ;komitet je suspendovao ruske takmičare sa prošlogodišnjih Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru zbog navodnog masovnog zataškavanja i sistemskog dopinga, u kojem je po izveštaju profesora Ričarda Meklarena učestvovao i sam vrh države.Predsednik radne grupe MPK, koja saradjuje s Paraolimpijskim komitetom Rusije (RPK), Endi Parkinson napisao je u svom izveštaju da do ukidanja suspenzije neće doći sve dok RPK u potpunosti ne otkloni probleme koji su doveli do nje.On je dodao da je izmedju MPK I RPK stvorena "pozitivna radna atmosfera i dijalog".Zimske paraolimpijske igre održaće se naredne godine u Južnoj Koreji, ali pitanje je da li će i koliko ruskih sportista biti na njima, s obzirom na to da propuštaju veći deo kvalifikacija.

18:19 - Jankovićeva u glavnom žrebu turnira u DohiSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se u glavni žreb turnira u Dohi, pošto je danas u trećem i poslednjem kolu kvalifikacija pobedila Bugarku Cvetanu Pironkovu u tri seta, 6:1, 6:7 (6) i 6:4.Jankovićeva, nekada najbolja teniserka sveta, prvi put posle 13 godina igrala je u kvalifikacijama za plasman u glavni žreb nekog turnira.Srpska teniserka, trenutno 50. na ATP rang listi, lako i brzo je dobila prvi set, napravivši tri brejka i pritom rivalki dopustivši da joj jednom uzvrati istom merom.U drugom setu Jankovićeva je imala brejk zaostatka, ali je uspela u devetom gemu da oduzme servis rivalki i potom odvede taj period igre u taj-brejk, koji je, medjutim, izgubila.Jankovićeva je u drugom setu imala dve meč lopte, ali ih nije iskoristila, a potom je Pironkova na servis srpske teniserke realizovala prvu set loptu za 1:1.U odlučujućem setu vidjeno je pet brejkova, od čega je Jankovićeva napravila tri i tako okončala meč u svoju korist.Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 710.900 dolara.

17:17 - Rivalitet Borga i Mekneroa na velikom platnu i u SrbijiFilm "Borg i McEnroe" koji opisuje rivalitet dvojice legendarnih tenisera Bjorna Borga i Džona Mekinroa od jeseni će moći da pogleda i publika u Srbiji.Film je režirao danski reditelj Janus Metz Pederson, dok Borga i Mekinroa igraju Sverrir Gudnason i Shia LaBeouf.Film koji je sniman prošle godine u Evropi, predstavlja priču o ceni uspeha dvojice vrhunskih tenisera koje je zatočila upravo njihova karijera.Vrhunac rivaliteta odigrava se u vreme čuvenog finala Vimbldona 1980, kada mladi McEnroe ima jaku želju da skine Borga sa trona.Gudnason i LaBeouf nisu se sreli sa teniserima tokom snimanja filma, ali su se vrlo naporno spremali za uloge."Ozbiljne pripreme smo imali. Više od pola godine trenirao sam 15 sati nedeljno, kombinujući tenis i vežbe sa personalnim trenerom" rekao je Gudnason.Povodom filma "Borg I McEnroe" oglasio se i Mekinro koji nije krio nezadovoljstvo što ni on ni Borg nisu konsultovani."Ne razumem kako mogu da rade film, a da se ni ne sastanu sa mnom ili Borgom. Ni ja se ne sećam kakav sam bio pre 36 godina kada sam imao 21. Čini mi se da uopšte nisu zainteresovani da razgovaramo. Ne očekujem ništa, jer do sad nisam gledao dobar film o tenisu, ali hajde da se nadamo, možda bude zabavno" rekao je Mekinro.

16:28 - Vojvodina angažovala BremeaLegendarni nemački fudbaler Andreas Breme angažovan je u FK Vojvodina za posao pozicioniranja kluba u zemlji i inostranstvu. Nekadašnji nemački reprezentativac i član Bajern Minhena, Intera i Kajzerslauterna predstavljen je danas u Sportskom centru "Vujadin Boškov" u Veterniku u društvu predsednika Nazdornog odbora kluba Dragoslava Vukovića. "Nijednog trenutka neću se mešati u rad trenera Ivanovića. Moj zadatak jeste da poradim zajedno sa ljudima u upravi da dotaknemo poziciju kakvu i zaslužuje klub takve tradicije i omladinske škole", rekao je Breme. Kako su naglasili iz novosadskog superligaša, "Vojvodina je načinila iskorak u odnosu na uobičajene fudbalske relacije u Srbiji". Breme će ostati upamćen po tome što je golom iz penala u 85. minutu doneo reprezentaciji Nemačke titulu prvaka sveta u finalu protiv Argentine 1990. godine u Italiji. Za "pancere" je ukupno nastupio 85 puta, uz osam golova.

16:04 - Viveiros konačno potpisao ugovor sa ZvezdomBrazilski fudbaler Mateus Viveiros potpisao je ugovor na četiri i po godine sa Crvenom zvezdom. Mladi brazilski desni bek je saigračima trebalo da se priključi na pripremama na Kipru, ali je u više navrata odlagao dolazak. On je doveden kao zamena za Marka Petkovića, koji bi trebalo na leto da ode iz kluba. "Čast mi je i zadovoljstvo što sam u ovom velikom klubu. Čuo sam za Zvezdu i potrudiću se da iskoristim vreme u Beogradu da postanem standardan prvotimac i pokažem koliko znam", rekao je 18-godišnji Viveiros. On je prošao omladinsku školu Sao Paola, ima pravo da igra za omladinski tim Zvezde, ali će biti priključen prvom timu.

Mateus Viveros, foto: FK Crvena zvezda
Mateus Viveros, foto: FK Crvena zvezda

15:53 - Borusija Dortmund prihvatila kaznu SavezaFudbalski klub Borusija iz Dortmunda saopštio je da je prihvatio kaznu za nerede svojih navijača i da će zatvoriti južnu tribinu stadiona za narednu utakmicu u Bundesligi. Fudbalski savez Nemačke kaznio je Borusiju iz Dortmunda sa 100.000 evra i zatvaranjem južne tribine, kapaciteta 24.454 sedišta, na kojoj su smešteni najvatreniji navijači tog kluba. Klub je naveo da je odluka o prihvatanju kazne doneta na osnovu uverenja da nije moguće ni smisleno razgovarati o "potrebnoj" i "prikladnoj" kazni iz pravne perspektive "u trenutnoj atmosferi nabijenoj emocijama". Navijači Borusije su tokom utakmice sa Lajpcigom 4. februara istakli uvredljive parole, a na utakmicama protiv Majnca i Hofenhajma su pravili nerede. Borusija iz Dortmunda je već imala uslovnu kaznu delimičnog zatvaranja južne tribine zbog prethodnih prekršaja.

15:06 - Luka Aerni osvojio zlato u alpskoj kombinaciji na SPŠvajcarski skijaš Luka Aerni osvojio je zlatnu medalju u alpskoj kombinaciji na Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu. Aerni je trke u spustu i slalomu završio za 2:26,33 minuta i bio je brži za 0,01 sekundu od branioca titule Marsela Hiršera iz Austrije. Aerni je posle spusta bio 30. u ukupnom plasmanu, ali je to nadoknadio odličnom vožnjom u slalomu i pobedio. To je prva pobeda u karijeri za 23-godišnjeg Aernija, kojom je Švajcarskoj doneo treće zlato u šest trka na Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu. Bronzanu medalju osvojio je Švajcarac Mauro Kavizel sa 0,06 sekundi zaostatka za pobednikom.

14:30 - Bazile završio karijeru u 42. godiniJedan od najboljih italijanskih košarkaša u poslednje dve decenije Djanluka Bazile odlučio da u 42. godini završi karijeru. Poslednji klub odličnog šutera bio je italijanski prvoligaš Orlandina, gde je proveo poslednje tri sezone. Karijeru je počeo u Ređani, a potom je sa velikim uspehom igrao za Fortitudo iz Bolonje, Barselonu, Kantu i milanski Armani. U Barseloni je proveo šest godina i osvojio Evroligu, dve titule prvaka Španije, tri Kupa kralja i dva Superkupa. Sa selekcijom Italije ima srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Atini (2004), kao i zlato i bronzu sa Evropskog prvenstva u Francuskoj (1999) i Švedskoj (2003).

13:27 - Dinj: Moramo da pokažemo kvalitet protiv Pari Sen ŽermenaFudbaler Barselone Luka Dinj rekao je da će njegova ekipa morati da pokaže kvalitet protiv Pari Sen Žermena, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Fudbaleri Barselone igraju sutra od 20.45 u Parizu na Parku prinčeva protiv Pari Sen Žermena, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona. To će biti treći put da te dve ekipe igraju u nokaut fazi najelitnijeg evropskog takmičenja, a španski klub bio je uspešniji oba puta (2013, 2015). Od 2013. godine Barselona je igrala šest utakmica protiv Pari Sen Žermena i pobedila je tri puta, dok je pariski klub ostvario jednu pobedu, 2014. godine. "Oni imaju novog trenera, promenili su mnoge stvari. Ne znam da li ćemo biti favoriti. Moraćemo da pokažemo kvalitet, kao i uvek, pokušaćemo da pobedimo u obe utakmice", rekao je Dinj za Omnisport. Dinj će se tako vratiti u pariski klub, gde je proveo dve sezone, pre nego što je prošlog jula prešao u Barselonu. On je sa Pari Sen Žermenom osvojio osam trofeja, uključujući i dve šampionske titule. "Proveo sam dve dobre godine u Pari Sen Žermenu i osvojio mnogo trofeja i biće posebno ponovo igrati tamo. Znam sve igrače, ne znam nove članove stručnog štaba, ali tamo sam proživeo veoma dobre godine i još poznajem mnogo ljudi u klubu", rekao je Dinj. U ekipu Barselone vratiće se Rafinja, pošto se oporavio od povrede nosa. U timu će biti i defanzivac Djerar Pike, koga je trener Luis Enrike odmorio u utakmici protiv Alavesa. Fudbaler Aleš Vidal prustiće duel u Parizu pošto će pauzirati pet meseci zbog povrede skočnog zgloba, a u timu neće biti ni povredjenih Arde Turana i Havijera Maskerana. Takođe, u utorak od 20.45 igraće se i druga utakmica osmine finala Lige šampiona izmedju Benfike i Borusije iz Dortmunda. Benfika će pokušati da se plasira u četvrtfinale treći put u poslednjih šest sezona.

13:06 - PSŽ traži revanš Barseloni, Benfika čeka BorusijuPosle dva meseca pauze sutra se nastavlja takmičenje u Ligi šampiona spektakularnom utakmicom u Parizu između Pari Sen Žermena i Barselone, a iste večeri na programu je susret Benfike i Borusije iz Dortmunda u Lisabonu.Parižani su željni revanša jer su prethodna dva sudara u nokaut fazi ispali upravo od Barselone (2013. i 2014), a sada duel čekaju posle sjajnih igara i čak 11 pobeda u poslednjih 12 utakmica.Krilni napadač PSŽ-a Anhel Di Marija smatra da je došlo vreme da njegov tim eliminiše Barselonu."Pričali smo u svlačionici o međusobnom skoru protiv Barselone, ali sada je drugo vreme. Novi je meč, novi su igrači, nadam se i ishod", rekao je Di Marija.Dobra vest za "svece" je da se od povrede oporavio neumorni vezista Marko Verati i biće spreman da vodi žestoke duele sa "čarobnjacima" iz Katalonije.Sa druge strane, izlišno je podsećati da najveća opasnost preti od napada "MSN" - Mesi, Suarez, Nejmar, koji je prošlog vikenda deklasirao Alaves u gostima 6:0, uz četiri gola pomenutih fudbalera.Zanimljiv i efikasan meč očekuje se u Portugaliji pošto igraju dva tima sa karakteristika ofanzivnog fudbala, Benfika i Borusija.Za razliku od nemačke Bundeslige, Borusija sjajno igra u Ligi šampiona, što najbolje govori podatak da je sa 21 golom u grupnoj fazi postavila novi rekord.Ipak, nikako je ne očekuje lak posao protiv tima koji je tri puta izborio četvrtfinale Lige šampiona u poslednjih šest sezona.U starnoj postavi Benfike očekuje se Ljubomir Fejsa, dok Andrija Živković neće igrati zbog suspenzije, odnosno crvenog kartona još dok je nosio dres Partizana na meču protiv Augzburga u Beogradu.Utakmice PSŽ - Barselona i Benfika - Borusija počinju sutra u standarnom terminu od 20.45.

12:41 - Mažić sudi duel Bajerna i ArsenalaNajbolji srpski sudija Milorad Mažić sudiće prvi meč osmine finala Lige šampiona između fudbalera Bajerna i Arsenala, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA). Mažiću će u Minhenu na "Alijanc areni" pomagati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, sudije iza golova biće Danilo Grujić i Nenad Đokić, dok je Nemanja Petrović imenovan za četvrtog arbitra. Meč između Bajerna i Arsenala igra se u sredu od 20.45 sati.

Milorad Mažić, foto: Saša Pavlić
Milorad Mažić, foto: Saša Pavlić

12:14 - Policija: Napadnuti navijači Partizana državljani BiHHrvatska policija saopštila je da je privela jednu osobu koja je učestvovala u napadu huligana na navijače košarkaškog kluba Partizan, posle utakmice sa Cedevitom u Zagrebu. U kafiću kod Doma sportova, gde je sinoć odigrana utakmica, više nepoznatih osoba fizički je napalo pet državljana Bosne i Hercegovine starosti od 30 do 39 godina, a zatim i 25-godišnjeg zaposlenog koji je pokušao da spreči sukob, precizirala je policija. U saopštenju je navedeno da je jedna osoba privedena na ispitivanje, dok je 37-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine lekarska pomoć pružena u zagrebačkoj bolnici "Sestre milosrdnice", gde su ustanovljene lakše povrede. Prema pisanju hrvatskih medija, desetak huligana s kapuljačama na glavama i maramama preko lica upali su sinoć 45 minuta posle utakmice u kafić kod Doma sportova i napali simpatizere beogradskog kluba. Sve je trajalo 15-tak sekundi, a letele su flaše, stolice i drugi predmeti. U dvorani je bilo 40-ak navijača Partizana i tokom utakmice nije bilo incidenata. Partizan je sinoć izgubio od Cedevite sa 67:79.

KURIR SAZNAJE: Ozloglašeni Bed blu bojsi napali pristalice Partizana u Zagrebu. Ima teže povređenih

KURIRU POTVRĐENO IZ ZAGREBA: Jedan navijač Partizana zbrinut u bolnici posle napada Bed blu bojsa

(VIDEO) DETALJI UŽASA U ZAGREBU: Huligani betonskim blokovima napali navijače Partizana u kafiću

11:54 - Džoš Skot najkorisniji igrač 22. kola Jadranske ligeKošarkaš MZT Skoplje Džoš Skot proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) 22. kola Jadranske lige. Skot je u utakmici 22. kola protiv Krke za 35 minuta postigao 24 poena, uz 13 skokova, dve blokade i jednu asistenciju, uz indeks korisnosti 34. To je najveći indeks korisnosti među svim igračima u 22. kolu regionalnog takmičenja. MZT je juče u Skoplju pobedio Krku sa 89:65.

11:21 - Pakjao pozvao pratioce na Tviteru da izaberu narednog protivnikaSvetski bokserski šampion u velter kategoriji u verziji WBO Meni Pakjao pozvao je danas pratioce na Tviteru da izaberu njegovog narednog protivnika.Pakjao je pratiocima ponudio četiri boksera, Britance Amira Kana i Kela Bruka, Australijanca Džefa Horna i Amerikanca Terensa Kroforda.Pakjao će u tom meču braniti šampionski pojas osvojen u novembru pobedom protiv Džesija Vargasa.On je naveo da će meč biti održan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.Pakjao (38), svetski šampion u šest težinskih kategorija, karijeru je završio prošlog aprila, ali se vratio iz penzije za meč protiv Vargasa.Edi Hern, promoter boksera Kela Bruka, rekao je u decembru za Bi-Bi-Si (BBC) da pregovara o meču sa Amirom Kanom.Bruk i Kan su izgubili svoje poslednje mečeve od Genadija Golovkina, odnosno Sola Alvaresa.Kan je 2015. godine rekao je trebalo da boksuje protiv Pakjaoa, ali da filipinski bokser to nije želeo.Pakjao je do sada u 67 borbi ostvario 59 pobeda od kojih 38 nokautom, pretrpeo je šest poraza i imao dva nerešena meča.

11:02 - Janković zadržala 50. mesto na WTA listiSrpska teniserka Jelena Janković zadržala je 50. mesto na danas objavljenoj WTA listi. Janković je 50. teniserka sveta sa 1.135 bodova. Teniserke su prošle nedelje igrale mečeve u Fed kupu, a Srbija je predvodjena Ninom Stojanović i Ivanom Jorović izborila plasman u baraž za popunu Svetske grupe dva. Stojanović je napredovala za jedno mesto na WTA listi i zauzima 125. sa 487 bodova, dok je Jorović pokvarila plasman za jednu poziciju i sada je 149. teniserka sveta sa 401 bodom. Izmedju njih je Aleksandra Krunić, koja sa 468 bodova zauzima 128. mesto. Među prvih 10 teniserki nije bilo promena, prva je i dalje Amerikanka Serena Vilijams, ispred Andželik Kerber iz Nemačke.

WTA lista: 1. Serena Vilijams (SAD) 7.780 2. Andželik Kerber (Nemačka) 7.115 3. Karolina Pliškova (Češka) 5.270 4. Simona Halep (Rumunija) 5.172 5. Dominika Cibulkova (Slovačka) 5.070 6. Agnješka Radvanska (Poljska) 4.915 7. Garbinje Mugurusa (Španija) 4.720 8. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 3.915 9. Medison Kiz (SAD) 3.897 10. Džoana Konta (Velika Britanija) 3.705

Jelena Janković, foto: Profimedia
Jelena Janković, foto: Profimedia

10:35 - Đoković iza Mareja 1.715 bodova, Tipsarević opet u Top 100Najbolji srpski teniser Novak Đoković i na najnovijoj ATP listi drži drugo mesto sa 1.715 bodova manje od Britanca Endija Mareja. Viktor Troicki je izgubio jednu poziciju i sada je 38. teniser sveta, pošto nije odbranio prošlogodišnje finale u Sofiji, ali najvise razloga za zadovoljstvo ima Janko Tipsarević, koji se posle skoro tri godine vratio u Top 100 i trenutno je 94, odmah ispred Dušana Lajovića. U Top 10 desila se samo jedna promena, Rodžer Federer je deveti, a Gael Monfis 10. na listi.

Poredak 10 najboljih: 1. (1.) Endi Marej (Velika Britanija) 11.540 bodova 2. (2.) Novak Djoković (Srbija) 9.825 3. (3.) Stanislas Vavrinka (Švajcarska) 5.695 4. (4.) Miloš Raonić (Kanada) 4.930 5. (5.) Kei Nišikori (Japan) 4.625 6. (6.) Rafael Nadal (Španija) 4.295 7. (7.) Marin Čilić (Hrvatska) 3.470 8. (8.) Dominik Tim (Austrija) 3.405 9. (10.) Rodžer Federer (Švajcarska) 3.260 10. (9.) Gael Monfis (Francuska) 3.145...

08:23 - Juventus siguran protiv KaljarijaFudbaleri Juventusa pobedili su večeras u gostima Kaljari sa 2:0 u utakmici 24. kola Serije A.Oba gola za "staru damu" postigao je Gonsalo Iguain. Prvi u 37. minutu na asistenciju Klaudija Markizija, a drugi 47. minutu kada je asistent bio Paulo Dibala.Juventus je prvi na tabeli sa 60 bodova, odnosno ima sedam bodova više od drugoplasirane Rome. Kaljari je upisao 13. poraz od početka sezone i nalazi se na 15. poziciji sa 27 bodova.Šampion Italije u narednom kolu dočekuje Palermo, a Kaljari ide u goste Sampdoriji.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track