REAKCIJA ZVEZDE NA OPTUŽBE FEDERBETA: Sa gnušanjem odbacujemo insinuacije o nameštanju utakmice

Oštar odgovor crveno-belih

REAKCIJA ZVEZDE NA OPTUŽBE FEDERBETA: Sa gnušanjem odbacujemo insinuacije o nameštanju utakmice

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da sa gnušanjem odbacuje insinuacije koje je Međunardona neprofitna organizacija "Federbet" emitovala na društvenim mrežama o tome kako je prijateljski meč sa ruskim Volgarom (3:3) na Kipru sumnjiv zbog navodnog pada kvote na 3+ u jednoj ruskoj kladionici.

"Sramotno je i potpuno neosnovano da se naš klub dovodi u negativan kontekst, bez ijednog validnog argumenta, a izgleda samo sa ciljem da se diskredituje. Pomenuta organizacija koja želi da se predstavi kao ozbiljna i koja se bavi vrlo osetljivim poslom kao što su nelegalne radnje u fudbalu dozvoljava sebi da iznosi insinuacije po principu 'zaista čudno'", ističe se u saopštenju srpskog šampiona.

Kako se navodi, tekst počinju pitanjem 'Šta vi mislite?', što je klasična odlika tabloidizacije neke informacije, kako bi unapred naveli one koji čitaju da misle u kontekstu u kome oni to žele, da bi neosnovan napad završili konstatacijom 'Mi ne dajemo nikakve tvrdnje, naravno'.

"Potpuno je neprofesionalno i neodgovorno od organizacije koja se postavlja kao borac za integritet fudbala jer ga upravo time narušava. Zbog svega navedenog želimo da pozovemo i srpske medije da ne nasedaju na ovakve provokacije plasirane od ko zna koga i daju prostor zluradim i neargumentovanim objavama organizacije koja pretenduje da radi ozbiljan posao. Ujedno ovo je jedino i poslednje obraćanje FK Crvena zvezda na ovu temu", poručuju iz Ljutice Bogdana 1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track