OGLASILA SE KOLINDA: Predsednica Hrvatske osudila napad na navijače Partizana u Zagrebu
Foto: Reuters

Predsednica apeluje na smirivanje tenzija

OGLASILA SE KOLINDA: Predsednica Hrvatske osudila napad na navijače Partizana u Zagrebu

Košarka -

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović osudila je napad na navijače Partizana u Zagrebu, kao i svaki oblik nasilja i netrpeljivosti.

U saopštenju pres službe navodi se da predsednica Hrvatske očekuje brz završetak istrage i utvrđivanje stvarnih motiva napada, kao i kažnjavanje počinitelja.

"Predsednica apeluje na suzdržavanje od komentara o motivima napada do završetka istrage da se ne bi podizale tenzije u javnosti", ističe se u saopštenju.

Grabar Kitarović osudila je huliganski napad koji se dogodio nakon košarkaške utakmice izmedju Cedevite i Partizana, premlaćivanje 18-godišnjeg azilanta u Karlovcu, kao i vandalski čin bacanja suzavca u noćni klub.

Hrvatska policija saopštila je jutros da je privela jednu osobu koja je učestvovala u napadu huligana na navijače košarkaškog kluba Partizan, posle sinoćne utakmice Cedevite i Partizana u Zagrebu.

Iz kabineta predsednice Hrvatske saopštenje je poslato nakon što su se u medijima pojavile kritike zbog izostanka njene reakcije na incident u zagrebačkom LGBT klubu, na koji su nepoznati počinioci u nedelju oko 3.30 bacili suzavac u vreme održavanja tematske večeri.

Prošle nedelje u Karlovcu je napadnut azilant iz Iraka, a policija je zbog tog napada privela tri osobe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track