Robi: Barsa je fenomen!

Intervju, Robert Prosinečki trener Crvene zvezde

Robi: Barsa je fenomen!

Fudbal -
Trener Crvene zvezde tvrdi da je omladinska škola Barselone najbolja na svetu

To je mašina.Barselona je najbolji klub na svetu, tvrdi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki. Trener crveno-belih nosio je dres katalonskog giganta godinu dana, a o sistemu igre, omladinskoj školi i svemu ostalom što je video i naučio u Španiji govori samo u superlativima.

♦ Šta za vas predstavlja Barselona?- Barsa je fenomen! Katalonci su videli da u svetu mogu da se iskažu kroz fudbal i onda su to učinili preko Barselone. Posebno je interesantan sistem omladinske škole 4-3-3, koji traje 30 godina. Uspostavio ga je legendarni Johan Krojf i danas u celom svetu Barsa ima svoje kampove, kroz koje odabira igrače - priča za Kurir Robert Prosinečki.

Kakva je njihova omladinska škola?- To je jedna veoma ozbiljna priča, sa skautingom po celom svetu, dovedenim do perfekcije. Iz te omladinske škole izašli su Mesi, Ćavi, Inijesta, Pike, Pujol... Ceo sadašnji i budući tim.

Ko je najbolji igrač Barselone svih vremena?- Leo Mesi! Nema dileme, a i on je produkt Barsine škole. Argentinac je taj koji pravi razliku, ali ja sam zaljubljen u Inijestu zbog igre. On je moj tip igrača i voleo bih da takvog pronađem u Srbiji.

Kako egzistira Barselona?- Pored svoje omladinske škole i kampova, klub ima i Barsu B. To je velika stvar, jer je Barselona mašina za igrače - zaključio je Prosinečki.

Krkić se nije uklopio Šta mislite o Bojanu Krkiću?- Španski novinari su pisali da je Krkić najbolji produkt Barsine omladinske škole. Znam ga i on se u datom trenutku nije uklopio u Gvardiolin sistem. Zato su ga dali u Romu na pozajmicu, da vide šta će biti s njim i hoće li opet imati mesta u Barsi - ocenio je Prosinečki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track