Nole kao Sampras

Doći će i taj dan

Nole kao Sampras

Tenis -
Najbolji teniser sveta u društvu legendarnog Amerikanca, Mekinroa, Bekera i Edberga, koji nikad nisu osvajali Rolan Garos

Sledeći je Đokovićev.Novak Đoković nije uspeo da osvoji jedini gren slem turnir koji mu nedostaje - Rolan Garos. Najbolji teniser sveta propustio je istorijsku šansu da uzme četiri velika turnira u nizu, jer je osvojio Vimbldon, Ju-Es open i Melburn. Pre Noleta do četiri grend slema u nizu došli su samo Amerikanac Don Badž 1938. i Australijanac Rod Lejver 1962. i 1969. godine.

Novak Đoković ne gubi nadu da će u budućnosti osvojiti Rolan Garos.- Svako iskustvo me čini boljim i jačim. Idem dalje u nove izazove kao i uvek, sa željom da osvojim najsjajnije odličje. Na svakom putu uvek naučim ponešto vredno. Videćemo se ponovo.

Šljaka, podloga na terenima Rolan Garosa, nije omiljena Novaku Đokoviću. Srpski teniser se tako nalazi u društvu vrhunskih tenisera i teniserki koji nikad nisu osvojili Otvoreno prvenstvo Francuske. Pit Sampras, koji ima čak 14 grend slem titula, nikad nije ušao u finale Rolan Garosa, a kamoli ga osvojio.

Slično Samprasu, pehar u Francuskoj nisu podizali Džon Mekinro, Stefan Edberg i Boris Beker, a od teniserki Venus Vilijams, Martina Hingis i Lindzi Devenport.

Teniseri koji su uspeli da osvoje Rolan Garos i nadolazeći Vimbldon su Rod Lejver, Jan Kodeš, Bjorn Borg, Andre Agasi, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Krov od 273 miliona evraOrganizatori Rolan Garosa obećali su da će centralni teren dobiti krov do 2016. godine i da im se više neće dešavati poteškoće zbog kiše kao ove godine. Ceo projekat koštaće 273 miliona evra.Upravo su padavine bile jedan od glavnih razloga za pomeranje meča sa nedelje za ponedeljak, baš u vreme kad je Nole bio u naletu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track