Vermezović: Pravila sam prepisao od Vujoševića

Trener fudbalera Partizana priznao

Vermezović: Pravila sam prepisao od Vujoševića

Fudbal -
Beograd je lep grad i igrači mogu da se provedu i pre ponoći", objasnio je Vermezović

Fudbaleri Partizana već nekoliko dana nalaze sa na pripremama na Tari, a trener Vladimir Vermezović uveo je nova pravila ponašanja. Povratnik na klupu crno-belih potvrdio je da je kodeks ponašanja sasatavio po ugledu nekadašnjeg trenera košarkaškog kluba Duška Vujoševića, sada predsednika Sportskog društva.

"Nije to nikakva novina, već stara pravila iz 2004. godine koja su modifikovana. To su neke norme ponašanja kojima treba da se rukovodi svaki fudbaler Partizana. Ceo grad priča o izlascima fudbalera i ne vidim ništa loše ako se neko provede. Ipak, kada se poznati i popijete jedno pivo, posle se priča da ste popoili deset. Sve će biti regulisano kada počnemo da igramo u ritmu sreda-subota. Beograd je lep grad i igrači mogu da se provedu i pre ponoći" objasnio je novinarima beogradskih medija Vermezović i otkrio ko mu je bio "uzor".

"Na slavi kod mene bio je košarkaš Partizana i u 23 časa je krenuo kući. Kada sam mu rekao da ostane još malo i da ću da pozovem Vujoševića da mu odobri ostanak, uzvratio mi je "samo nemoj da zoveš Duleta". Ni sada nemam problem da ako treba i lično pozovem Vujoševića da sa nama bude dva meseca i da to reši".

Vermezović je takođe uporedio ponašanje naših igrača u inostranstvu i u domaćim klubovima.

"U Srbiji se sve tragično prihvata, jer našim igračima ne smeta da ih kazne u Engleskoj, Nemačkoj, Rusiji, ali je zato to ovde bauk. Radnim danima moraju do ponoći da budu kod kuće, a izuzetak je subota jer se tada igra. Rade splavovi i do 12 sati, a ima i onih koji ne služe alkohol. Mogu lepo da se provedu i u pozorištu, muzeju, bioskopu..."

Trener crno-belih takođe je potvrdio da će biti spreman da oprosti.

"Ako neko prekrši dogovor, a obrati se iskreno, izaći ću mu u susret. Ništa od toga ne sme da se odrazi na terenu. Za sada je sve samo stavr usmenog dogovora jer je za mene reč jača od potpisa", zaključio je Vermezović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track