SAZNAJEMO Boško Đurovski vodi Crvenu zvezdu do kraja sezone
Foto: Marina Lopičić

Legenda crveno-belih preuzela tim

SAZNAJEMO Boško Đurovski vodi Crvenu zvezdu do kraja sezone

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda dobila je trenera koji će zameniti Miodraga Božovića na klupi, i voditi tim do kraja sezone.

U pitanju je legenda ovog kluba Boško Đurovski, kome će ovo biti drugi mandat na klupi crveno-belih.

Đurovski je izabran ispred Zorana Filipovića i Vladimira Petrovića Pižona, koji su bili u užem krugu kandidata.

Fudbalom je počeo da se bavi još kao pionir u FK Teteks, odakle je kao omladinac sa nepunih četrnaest godina otišao u beogradsku „Crvenu zvezdu“. Za prvi tim Zvezde debitovao je 1978. godine, sa sedamnaest godina, gde je ostao punih devet sezona, do 1989. godine. Za Crvenu zvezdu je odigrao 509 utakmica i postigao 103 gola. Internacionalac je postao 1989. kada je iz Zvezde prešao u švajcarski Servet u kojem je ostao sve do 1995. godine gde je završio svoju fudbalsku karijeru. Sa Servetom je postao prvak Švajcarske i kao igrač i kao trener.

Po završetku švajcarske karijere, vraća se u Srbiju, gde je kao prvi trener vodio obrenovački Radnički Obrenovac, Rad, Srem iz Sremske Mitrovice, PSK Pančevo i Radnički Niš, sa ne baš zapaženim uspehom.

U martu 2007. preuzima funkciju šefa stručnog štaba FK Crvena zvezda (Beograd), nakon ostavke Dušana Bajevića – za vreme utakmice sa novosadskom Vojvodinom (0:3). i sa „crveno-belima“ osvaja 'duplu krunu' - prvu titulu prvaka Srbije (2006/07), i Kup Srbije 2006/07.

Pomoćnik Đurovskom će biti Milan Kosanović, bivši selektor kadetske reprezentacije koji od pre nekoliko meseci radi u omladinskoj školi Crvene zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track