Najnovije vesti

RAT VEČITIH SE NASTAVLJA Zvezda Partizanu: Zovite UEFA! Ali da ispita i kako ste ukrali osam titula
Foto: Dejan Ignjatović

Odgovor sa Marakane

RAT VEČITIH SE NASTAVLJA Zvezda Partizanu: Zovite UEFA! Ali da ispita i kako ste ukrali osam titula

Fudbal

Nije se dugo čekalo na saopštenje crveno-belih posle objave kluba iz Humske da je uputio pismo evropskoj kući fudbala  kome se traži da pošalje predstavnika kao neutralnog posmatrača na predstojećem meču koji crno-beli igraju u sredu od 17 časova u Nišu protiv Radničkog.

"Videli smo inicijativu FK Partizan koji je tražio od UEFA da se umeša u srpsko takmičenje. Apsolutno je podržavamo i drago nam je da su se gospoda iz Humske dozvala pameti.

 

Odavno je trebalo to da učine, a pre svega da se konačno ustanovi da li im pripadaju titule iz 1986. i 1987. godine koje za UEFA nisu legitimne, a oni su ih iako su nameštali u domaćem prvenstvu dobili preko nekog Suda udruženog rada koji ni FIFA ni UEFA ne priznaju", piše u Zvezdinom odgovoru.

 

"Tada su Crvena zvezda i Vardar kao šampioni odlukom FSJ i UEFA igrali u Kupu šampiona, a Partizan je naknadno oteo te titule. Treba čuti stav UEFA po tom pitanju.

 

Takođe, treba čuti stav UEFA o šest titula Partizana u nizu za vreme Tomislava Karadžića. Mnogi njihovi bivši igrači, funkcioneri i treneri su svedočili koliko su tada nameštali. Pa čak i legenda svetskog fudbala Lotar Mateus. Kada već UEFA dolazi trebalo bi čuti šta misli o tome.

 

Ili možda o tome što im igraju igrači bez lekarskog pregleda bez ikakavih posledica. UEFA sigurno ima šta da kaže na tu temu", poručuju crveno-beli.

 

"Naravno, nezobilazna stavka su i četiri kladioničarska 'prelaza' u poslednjih mesec dana. Sigurno i tu ima materijala za UEFA.

 

A, današnje delegiranje sudija najbolje pokazuje da je neophodno da se UEFA umeša. Po medijima dižu prašinu ko će im suditi, a onda 'dobiju' partizanovca Širokog, a Zvezdi pošalju čoveka koji se slika u dresu Partizana - Danila Grujića.

 

U svakom slučaju bićemo zahvalni UEFA ako se odazove ovom pozivu i uključi se u čišćenje mulja koji je Partizan pravi decenijama unazad", piše u saopštenju.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Evo po čemu su Zvezda i Partizan slični

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...