Stanković: Vereme je za video tehnologiju

Komentari na nepriznat gol Devića

Stanković: Vereme je za video tehnologiju

Fudbal -
Setimo se poslednjeg Svetskog prvenstva i nepriznatog gola Lamparda, poslednje sezone u Italiji kada nije priznat gol Muntariju na utakmici Milan - Juventus, koji je možda odlučio sezonu", napisao je Stanković

Doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković izjavio je danas da je definitivno došao trenutak za uvođenje video tehnologije u fudbal kako se više ne bi ponavljale situacije kao što je nepriznati gol Marka Devića na meču EP između Ukrajine i Engleske.

"Taj gol je mogao da promeni dosta toga, tačnije - promenio bi mnogo toga...Dosta se priča poslednjih godina o uvođenju tehnologije, a posebno u domenu gol-linije. Setimo se poslednjeg Svetskog prvenstva i nepriznatog gola Lamparda, poslednje sezone u Italiji kada nije priznat gol Muntariju na utakmici Milan - Juventus, koji je možda odlučio sezonu", napisao je Stanković u svom blogu gde komentariše dešavanja na šampionatu Evrope.

On kaže da bi tehnlogija trebalo da signalizira sudiji kada je lopta celim obimom prešla gol liniju.

"Sada imamo i sudije kod golova, ali vidimo da ni to nije rešenje. Kako to primeniti u delu - ne znam i ne bih o tome govorio. Želim samo da kažem da moj glas dajem u smeru primene novih pravila. Imamo sličan primer, recimo, u tenisu i vidimo da sve dobro ide", poručio je Stanković.

Utakmica Ukrajina - Engleska završena je pobedom Engleza sa 1:0, a da je priznat pogodak Devića Ukrajinci bi izjednačili na 1:1 i imali pola sata igre da postignu još jedan i prođu u četvrtfinale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track