Tukli naše dete, nikog nije briga?!

Zašto ćutite

Tukli naše dete, nikog nije briga?!

Fudbal -
Zaposleni u Ambasadi Srbije u Beču ne žele da se bave slučajem devetogodišnjeg V. J., nad kojim su se iživljavali hrvatski huligani

Hoće li neko reagovati?Austrija i Hrvatska na sve načine pokušavaju da zataškaju slučaj brutalnog prebijanja Miodraga Jovanovića i njegovog devetogodišnjeg sina V. J., a veliku pomoć dobijaju od Ambasade Srbije u Beču i organa naše zemlje. Kurir je juče tokom celog dana pokušavao da dobije izjavu od zvaničnika ambasade ili nekog od zaposlenih u državnoj administraciji povodom ovog incidenta, ali bez uspeha.Po dogovoru koji je u utorak postignut s gospodinom Dejanom Zlatanovićem, zamenikom ambasadora Srbije u Austrije, juče oko 13.00 časova prvi put smo kontaktirali s našom ambasadom u Beču. Ljubazno nam se javio sekretar Čizmić:- Nažalost, gospodin Zlatanović nije u mogućnosti da se čuje s vama, na sastanku je s važnom strankom. Najbolje je da se javite Ministarstvu spoljnih poslova u Srbiji, njima smo sve prosledili. Pozovite za sat-dva.Posle 15.00 časova nazvali smo ambasadu u Beču, ali je odgovor bio isti.Kako nam je ranije rečeno, u ambasadi ne znaju da li je reč o srpskim državljanima.

MSP Srbije: Niko se nije javio za pomoćKurir je razgovarao i sa Vesnom Sekerezović iz Ministarstva spoljnih poslova.„Gospodin Jovanović se nijednog trenutka - ni kad se desio incident, ni posle njega - nije obratio ambasadi i konzulatu u Beču. Nakon što smo iz domaćih medija saznali da je došlo do incidenta, naš konzulat je kontaktirao s policijom u Beču i oni su rekli da nemaju nikakvu evidenciju o tom događaju. Mi ne znamo ni da li su u pitanju naši državljani, a policija Beča nije dužna da nas obaveštava o incidentima u kojima su učestvovali ljudi koji imaju naša imena i prezimena, ali ne i naše državljanstvo. Shodno tome, pošto se niko nije obratio za pomoć, niti smo znali za događaj, nismo mogli ni da pomognemo.“

Kurir pita ambasadora Srbije u Beču- Da li je moguće da od nedelje uveče Ambasada Srbije u Beču nije mogla da uspostavi kontakt s porodicom Jovanović?- Da li je moguće da se nije moglo doći do izjave zaposlenih u bolnici u kojoj su zbrinuti Jovanovići, ali i Hrvati, pošto četvorica imaju slomljena rebra, jednom je polomljena butna kost, a jednom ruka u predelu podlaktice?- Da li znate da će devetogodišnji Velimir do kraja svog života nositi posledice maltretiranja i prebijanja?- Zašto se Ambasada Srbije nije raspitala kod medija u Beču zbog čega se ćuti o tako teškom incidentu?

Učite od FrancuzaKako radi ozbiljna država i kako radi ambasada kojoj je stalo da odradi svoj posao, najbolje pokazuje način na koji je reagovala Ambasade Francuske kad je ubijen navijač Tuluza Bris Taton u septembru 2009. u Beogradu.Francuska ambasada je tad nekoliko dana radila 24 sata, a službenici su konstantno bili na vezi s državnim organima Srbije i Francuske kako bi uvek imali sveže i prave informacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track